Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

HONEY, ja Ci dam CZWARTE MALEŃSTWO!!! !!! !!! Odszczekaj!!! Ja za stara jestem!!!
:mad:

A znacie tego pana?

A wiecie, co jest napisane na tej kartce?

A wiecie, co Jacek z tą karteczką zrobił?

Prawie ją zjadł :diabloti:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No jeśli dzisiaj te pół roczku, to 100 lat! Czas leci co? ;] A gdzie jakieś pół świeczki? Czy pół dobrego ciacha? ;] hehehe Jeszcze raz sto lat!!

Posted

Saskja napisał(a):
HONEY, ja Ci dam CZWARTE MALEŃSTWO!!! !!! !!! Odszczekaj!!! Ja za stara jestem!!!

A znacie tego pana?
A wiecie, co jest napisane na tej kartce?
A wiecie, co Jacek z tą karteczką zrobił?
Prawie ją zjadł :diabloti:

I chyba mu baaaardzo smakowała!:lol:

Pzdr.

Posted

Saskja napisał(a):

A znacie tego pana?

Pana znamy i baaaardzo sie nam podoba!!! :loveu: No powiedz, nie chcialabys jeszcze dziewczynki?.... jaka tam za stara, ciaza odmladza! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ale doooobra... odszczekam.... jak napiszesz wiecej o tym imporcie! :evil_lol: (a wiesz juz, ze moje przepowiednie sie sprawdzaja... :p)

OuT - dzieki!

Posted

Honey: i co? poznajesz mordeczkę? czy to tak się nie da? ;]
Saskja: co Ty się tak bronisz?? Ja tam myślę, że dzielnie poradziłabyś sobie.. Wiesz najmłodsze pokolenie szybko rośnie, warto przemyśleć 'wróżby' Honey ;]

Posted

Saskja napisał(a):

Jamnicze, to stąd Twój nick!!! A dlaczego już nie hodujesz?

Bo popadłam w międzyczasie w więzy małżeńskie i przyszło mi sie liczyć ze zdaniem mojej drugiej połowy :lol:, a ta połowa zdecydowanie nie jest spsiała i jak w końcu wyraził zgodę, to stwierdził, że w domu może być pies, a jamnik psa mu nie przypomina :placz:. O mało co nie miałabym posokowca bawarskiego, ale w końcu stanęło na basenji i to był strzał w 10! :multi:
Ale kiedyś jeszcze jamnisia też będę miała :diabloti:
Asiaczek napisał(a):

jamnicze - a Ty pewnie juz niedługo tez będziesz to wszystko widziała na własne oczy.
Pzdr.

Jakie niedługo, najwcześniej za rok :evil_lol:, RANY, TO FAKTYCZNIE JUŻ NIEDŁUGO !!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
OuT napisał(a):
Moim miastem jest średniowieczny Gród Winny- Zielona Góra. :]

I znowu nie pomiziam sobie niebiszczaka :-(

Posted

Po pierwsze 100 lat dla ślicznego chłopczyka ;)
Po drugie:

Saskja napisał(a):

Kasia od Wiedźmy - ja się chce, tak naprawdę chce, miękkiego niebieskiego kłapousia... to co tam Irlandia. Asiaczek sobie z Australii Serka sprowadziła, a Ciebie raptem taki "rzut beretem" zniechęca? :-)

Nie no nie zniechęca mnie odległość psa ( właśnie jesteśmy na etapie załatwiania formalności związanych z importem z ojczystego kraju rasy ), lecz zniechęca mnie ta głupia procedura odnośnie wjazdu psa na Wyspę.

Posted

Dziękujemy wszystkim za życzenia :loveu:

A wiecie, moja przyjaciółka z lat szkolnych (która zresztą urodziła się dokładnie w ten dzień, co Jacuś), oprócz urodzin obchodziła zawsze "i pół". Czyli właśnie 22 października zapraszała mnie na ciacho i stawiała na nim uciętą w połowie świeczuszkę. Śmiechu było zawsze co niemiara, bo moim zadaniem było przyniesienie jej pół prezentu, czyli np. jedną skarpetkę :lol:

Posted

Saskja napisał(a):
Dziękujemy wszystkim za życzenia :loveu:

A wiecie, moja przyjaciółka z lat szkolnych (która zresztą urodziła się dokładnie w ten dzień, co Jacuś), oprócz urodzin obchodziła zawsze "i pół". Czyli właśnie 22 października zapraszała mnie na ciacho i stawiała na nim uciętą w połowie świeczuszkę. Śmiechu było zawsze co niemiara, bo moim zadaniem było przyniesienie jej pół prezentu, czyli np. jedną skarpetkę :lol:

Fajne :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Super pomysł z takimi pół urodzinkami ;)
A więc za nim pies wjedzie do Irlandii musi mieć ukończone 3 miesiące życia, później szczepienie na wścieklizne, 3 tygodnie po tym badanie krwi na przeciwciała, następnie czas oczekiwania na wyniki ) kolejne 3 tygodnie), po otrzymaniu wyników musi upłynąć pół roku ( pies nie może wyjeżdżać po za granice Polski ), póki pies będzie mógł wjechać do Irlandii, oczywiście w tym czasie pies musi być zabezpieczany przeciwko kleszczom i odrobaczany. Następnie od 72 do 24 godzin przed wjazdem do Irlandii pies musi zostać zabezpieczony przeciwko kleszczom i odrobaczony.

Posted

A na Islandię to chyba w ogóle nie można z psem, prawda? Patrzcie, tylko jedna literka inna, a jaka różnica w codziennych sprawach:-) Gdyby Polacy masowo zaczęli do pracy na Islandii wyjeżdżac, strach się bać, co by się działo w schroniskach...

A tymczasem zostałam zbesztana przez pewną wierną kibickę, że nie ma żadnych niusów. Zatem szybciutko melduję, że:

Saskja zrobiła sie jeszcze bardziej przytulaśna do dzieci, czyli konkretnie Jacusia - najchętniej lizałaby mu pyszczek od rana do nocy :loveu:

I w ogóle jest taka "maślana" w spojrzeniu, no oczęta jak młoda jałówka, gramoli się na kolana i mruczy "miziaj mnie, miziaj mocno"...
Spójrzcie jej głęboko w te źrenice i spróbujcie odmówić...

Posted

A przy tym ma absolutnie niewiarygodnie wielki brzuszek i cysie jak serdelki. To dopiero połowa ciąży :crazyeye: Co będzie dalej?!!! Ile tam jest tych niebieściaków?!!!!

Dla porównania - Grzanka po 5 tygodniach swojej TRZECIEJ ciąży (10 szczeniąt) wyglądała tak:

Posted

Oh my God, faktycznie brzuszysko już całkiem, całkiem. A moze po prostu jest ich mało, ale za to duze :evil_lol::evil_lol:

Co do Islandii, to czytałam jakis czas temu, ze i tam juz Polacy dotarli, a było to jedno z najbezpieczniejszych miejsc, okazuje się, ze już nie jest. :shake:

Posted

Służy mamusi ciąża nie ma co :] A te jej 'serdelki' to naprawdę jak serdelki :] Brzusio ma wielkie! Ale jak jej się mordusia zrobiła śliczna! Nie żeby wcześniej czegoś jej brakowało! ;] A co do ilości maluchów.. Spokojna Twoja rozczochrana jak to zwykł mawiać mój padre, strzelbę sobie kup i sforę masz jak marzenie ;] hehehe więcej zdjęć! więcej więcej! i się najmłodszym z rodziny nie wymawiaj ;]Pzdr!

Posted

[quote name='Saskja']
I w ogóle jest taka "maślana" w spojrzeniu, no oczęta jak młoda jałówka, gramoli się na kolana i mruczy "miziaj mnie, miziaj mocno"...
Spójrzcie jej głęboko w te źrenice i spróbujcie odmówić...
[/QUOTE]
Faktycznie te oczęta takie ...że aż odmówić nie ma jak :lol:
Ojojoj, Saidi tez robi mi się przytulaśna po cieczce, ale maluchów nie będzie, żeby to tylko urojonki nie zwiastowało :angryy:

Posted

[quote name='Saskja']...

Saskja zrobiła sie jeszcze bardziej przytulaśna do dzieci, czyli konkretnie Jacusia - najchętniej lizałaby mu pyszczek od rana do nocy :loveu:
...
[/QUOTE]

Ty lepiej powiedz co ciekawego Jasuś jadał :) że ona taki "lizuśna" się zrobiła.

Posted

Ho,ho, ale brzucho, moze bedzie tak jak w miocie, z ktorego pochodzi Saskja - 13 !!! :evil_lol: :multi:
To bardzo szczesliwa liczba :lol:

Zrobilas Saskji w koncu badanie na dysplazje? Kolejny pies z tego miotu ma taka jak Brita ciezka dysplazje, mam nadzieje, ze sie upewnilas, iz Saskja ma zdrowe stawy???
[SIZE="1"]Ja mam wszystkie moje reprodukcyjne egzemplarze przebadane.

Posted

Honey, psiakostka, nie przebadałam. Badanie było zaplanowane na sierpień, ale wyskoczył szpital mojego męża i sprawa się rypła. Potem już było za późno wg weterynarza, bo cieczka miała być na początku września i powiedział, że rtg nie można robić tak blisko krycia. Zbadał ją palapcyjnie i stwierdził, że wg niego jest idealnie... Tak samo było z Grzanką, zagapiliśmy się, zaufaliśmy badaniu weta i zrobiliśmy jej rtg dopiero po pierwszym kryciu - i to nas chyba uspokoiło.

Ale gdy napisałaś o tym, że u Brity też badanie palpacyjne wyszło dobrze, aż mi się włos zjeżył.

Mam nadzieję, że jednak jest OK. :roll: