Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O, ktoś nam zmienił tytuł wątku. Szkoda, w końcu co komu przeszkadzało "gończy gaskoński i przyjaciele". Pamiętam, że kiedy ostatnio władze się tak uaktywniły, wykurzyło nas to na długo z grupy VII...

Posted

Saskja ja to jestem bystra jak woda w klozecie. Tak mi sie właśnie wydawało,że powinnaś dawno już urodzić. No i nie zorientowałam sie, ze to juz się stało. Mały faktycznie do ojca podobny. Gratulacje :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Sonia']Saskja ja to jestem bystra jak woda w klozecie. /quote]

:lol::lol::lol:

Dzięki za gratulacje. Moje chłopaki są co do jednego podobni do siebie nawzajem, czyli synowie do ojca właśnie, a jakbym zdjęła ze ściany zdjęcia dziadka i pradziadka i zeskanowała, to byście dopiero oczy wybałuszyły :lol:
Ale ja nie ubolewam, bo mama nieurodziwa jest, to niech lepiej chłopaki sobie będą kopią tatusia :eviltong:

Posted

Oj, znowu ktoś zaczyna mieszać i w jakim celu? :diabloti::mad:

Saksja, piekne fotki. Jacuś z dnia na dzien coraz wiekszy, fajnie tak obserwowac jego rozwoj :loveu::loveu:

Posted

cóż, pozostaje mi tylko przytakiwać... u nas 5 lat po zaobrączkowaniu, ale "szkiełko i oko" wygrywają z instynktem :roll:

Saskja robi cudny dziubek podczas powitania :loveu: mój gończy należy do cichych i nieszczekliwych (chyba że listonosz trzaska klapką od skrzynki :evil_lol:)
gdy piszesz o Grzance stojącej spokojnie z boku, od razu mam przed oczami Twój filmik :lol:

Posted

Do Saskji nie, na gończakach by kasy nie zrobili. Natomiast do Grzanki -tak, weimary tam są :angryy: :mad: Smutne weimary, zamknięte w jakichś blaszanych czterech ścianach :mad:

Nie otwiera mi się to video, a na zdjęciach widzę "tylko" weimary i springery. Wystarczy, by powiesić za... nie powiem, za co, ale bolałoby bardzo :angryy:

Posted

Saskja napisał(a):
Do Saskji nie, na gończakach by kasy nie zrobili. Natomiast do Grzanki -tak, weimary tam są :angryy: :mad: Smutne weimary, zamknięte w jakichś blaszanych czterech ścianach :mad:

Nie otwiera mi się to video, a na zdjęciach widzę "tylko" weimary i springery. Wystarczy, by powiesić za... nie powiem, za co, ale bolałoby bardzo :angryy:

Są też takie kłapciate chyba czarno-brązowo-białe, więc to chyba wyżełki :-(

Posted

Figa z makiem, po prostu przez te burze mój radiowy internet nie działa, a na laptopie 30 minut czekam, aż mi wejdzie dogo. O zdjęciach w ogóle nie ma mowy :angryy:

Posted

fffffuuuuuuuu fffffuuuuuuuu (to odgłos dmuchania, bo się tu zakurzyło mocno :lol:)

Psisków nowych nie mam, bo nie było jak robić zdjęć w taką wariacką pogodę. Jacek ma jakąś magnetyczną czy elektryczną moc chyba, bo ilekroć poszłam z nim na spacer i zbliżałam się do domu (niegotowego jeszcze, ale przecież już domu - chodzimy tam na karmienie w połowie spacerku i pomiziać psy), to natychmiast nadciągała wielgachna chmura i zaczynało się... Burza za burzą, ale takie piękne i potężne, że aż dech zapierało. Na szczęście dach już jest :evil_lol:, więc można było spokojnie przeczekać.
I wszystko byłoby dobrze, gdyby nie ten brak internetu. Dla samotnej matki siedzącej z dzidziusiem w domu i nienawidzącej telewizji to prawdziwy dramat... ;) Bo co tu robić, gdy już wszystkie książki przeczytane?

Złapałam (w kadr) takie dwie winowajczynie - cumulonimbusy prześliczne:

I jeszcze z nudów zrobiłam taki zdjęciowy eksperyment. Nie udał się pod względem estetycznym, ale nadaje się na łatwą zagadkę - jak zrobiłam to zdjątko?

Posted

Tadam! Marysia wygrała konkurs! Nagrodą jest soczyste i mniamuśne liźnięcie przez Saskję - tylko gdzie my się spotkamy... hm... No to może ja odbiorę nagrodę w Twoim imieniu :lol:

A druga chmura to nie śliczna? Przyjrzyj się, Marysiu, to takie typowe, książkowe burzowe kowadło, a raczej jego tylna część. No powiedz, że śliczna :mad:

Posted

Ależ piękne chmury i jescze potrafisz je nazwać, Saskja:evil_lol:
Mnie chmury przerazaja oststnimi czasy, poniewaz codziennie mieliśmy burze i straszne ulewy:-o