Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="3"]Wielkiej Nocy czas nadchodzi,
Cały dzień się każdy głodzi,
By móc jutro o poranku,
Siąść za stołem przy śniadanku.
Zjeść kosz cały z jajeczkami,
Zającami i kaczkami.
A już następnego ranka
wiadrem wody zlać baranka!

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiu
trudno pieski zaprezentowac, gdyz wciaz dochodza nowe.

Neczko, na razie dosc dlugo potrwa, nim na podkarpacie pojedziemy.
Moze nawet z pare tygodni potrwac. Gdyby wczesniej cos bylo, to pewnie, tylko my do Swinoujscia tez bardzo daleko mamy. Nasze przytulisko jest 60 km na poludnie od Gdanska.

Posted

Neczka napisał(a):

Pajuniu, 60 km to nie tak bardzo daleko. Ja mam do Orzechowiec od siebie 80 :)

ale Pajunie napisala że 60 km do Gdańska żeby ci przybliżyc orientacyjnie to swoje ranczo. Z tego miejsca do Świnoujścia jest bardzo daleko, myślę że z 250 - 300 km.

Posted

Czy jest ktos na dogo, kto moglby przejac rozliczenia naszej Fundacji? Nie chcemy za darmo, ale za przyzwoita cene, ktora by naszego konta nie rozwalila. Biuro rachunkowe w naszej miejscowosci, ktore do tej pory przytulisko za 200 zl miesiecznie rozliczalo, policzylo sobie za rozliczanie naszej Fundacji - 1200 zl miesiecznie. Chocbysmy nie wiadomo jak probowali, takiej sumy nie jestesmy w stanie absolutnie zaplacic. Lub powiem inaczej, zaplacimy, ale wtedy bysmy musieli to zrobic kosztem wielu psiakow. A to by byla tragedia dla wielu psow.
Jak wiecie, jestesmy mloda fundacja, nie mamy jeszcze OPP, nie dostajemy zadnych doplat z gmin i utrzymujemy naszych 100 psow , przytulisko, ludzi tam pracujacych itd. tylko z oplat adopcyjnych i moich prywatnych pieniedzy. Koszta sa niestety ogromne i nie wystarczy nam na zaplacenie biura rachunkowego.
Czy jest na dogo ktos, kto moglby nam pomoc???
Bardzo prosimy. :modla::modla::modla:

Posted

pajunia napisał(a):
Czy jest ktos na dogo, kto moglby przejac rozliczenia naszej Fundacji? Nie chcemy za darmo, ale za przyzwoita cene, ktora by naszego konta nie rozwalila. Biuro rachunkowe w naszej miejscowosci, ktore do tej pory przytulisko za 200 zl miesiecznie rozliczalo, policzylo sobie za rozliczanie naszej Fundacji - 1200 zl miesiecznie. Chocbysmy nie wiadomo jak probowali, takiej sumy nie jestesmy w stanie absolutnie zaplacic. Lub powiem inaczej, zaplacimy, ale wtedy bysmy musieli to zrobic kosztem wielu psiakow. A to by byla tragedia dla wielu psow.
Jak wiecie, jestesmy mloda fundacja, nie mamy jeszcze OPP, nie dostajemy zadnych doplat z gmin i utrzymujemy naszych 100 psow , przytulisko, ludzi tam pracujacych itd. tylko z oplat adopcyjnych i moich prywatnych pieniedzy. Koszta sa niestety ogromne i nie wystarczy nam na zaplacenie biura rachunkowego.
Czy jest na dogo ktos, kto moglby nam pomoc???
Bardzo prosimy. :modla::modla::modla:

Pajuniu, ja pomogę, tylko musimy obmyśleć jak to zrobimy, bo ja mieszkam w Warszawie.

Posted

Gosiu, powaznie. Chyba umre z radosci. Byloby cudownie.:loveu::loveu::loveu:
Napisz mi prosze mailem swoj nummer telefonu ( jesli mozna, to stacjonarny) zadzwonie zaraz.
Dzieki niesamowite.:multi::multi:

Posted

pajunia napisał(a):
Gosiu, powaznie. Chyba umre z radosci. Byloby cudownie.:loveu::loveu::loveu:
Napisz mi prosze mailem swoj nummer telefonu ( jesli mozna, to stacjonarny) zadzwonie zaraz.
Dzieki niesamowite.:multi::multi:

Lepiej prześlij mi swój telefon i ja zadzwonię, bo mam dużo minut bezpłatnych na komórze. :)

Posted

Kotus, ale ja nie mieszkam w Polsce.:placz:Dlatego prosilam o stacjonarny do Ciebie, do Polski, gdyz mam Flatrate, i mam bardzo tanie rozmowy, ale tylko na stacjonarny.

• 2 weeks later...
Posted

Witam.
Ja ponawiam pytania.
Ile kosztuje szczeniak u Pani w Polsce i jakie warunki musi spełnić dom w Polsce.
Nie rozumiem, czy te pytania sa jakies podchwytliwe?:roll:
I co z kojcami, macie już kojce?;)

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Witam.
Ja ponawiam pytania.
Ile kosztuje szczeniak u Pani w Polsce i jakie warunki musi spełnić dom w Polsce.
Nie rozumiem, czy te pytania sa jakies podchwytliwe?:roll:
I co z kojcami, macie już kojce?;)

Skarbie, po pierwsze, u nas psow sie nie sprzedaje. Nie sa towarem, tylko zywymi istotami. Oplaty adopcyjne sa rozne. Po drugie, jak juz ostatnio odpowiedzialam Pani , warunki , jakie musi dom spelnic, zaleza od psa, gdyz nie posiadamy " szufladkowych" psow. Kazdy pies jest indywidualny, ma rozne potrzeby i musi sie w tym domu czuc szczesliwy.
Jesli chodzi o kojce, serdecznie zapraszamy , aby sobie samemu ogladnac, jak u nas zyja nasze psiaki.

Posted

u nas psow sie nie sprzedaje

To jasne i oczywiste, użyłam moze złego słowa, ale przecież opłaty sa pobierane.
Zatem przykładowo szczeniaka za ile trzeba wykupić, czy jaką opłatę adopcyjną pobieracie- jakiego rzędu jest to kwota?

Pani , warunki , jakie musi dom spelnic, zaleza od psa, gdyz nie posiadamy " szufladkowych" psow. Kazdy pies jest indywidualny, ma rozne potrzeby i musi sie w tym domu czuc szczesliwy.

Zatem mogę zobaczyć wzór umowy adopcyjnej dla szczeniaka jeśli dom byłby w Polsce?

Jesli chodzi o kojce, serdecznie zapraszamy , aby sobie samemu ogladnac, jak u nas zyja nasze psiaki.

Czyli by otrzymać odpowiedź muszę sama przyjechać?

I czy szczeniaka trzeba odebrać osobiście?
Czy jest możliwość sprawdzenia domu, a następnie załatwienia transportu?

Posted

Charly:
Ale to jest chyba o adopcjach zagranicznych?
A ja pytam o adopcje w Polsce, przecież fundacja Pajuni jest polska fundacją.
Chyba, ze tytuł co powinniśmy wiedzieć wyadoptując psa poza granice Polski mnie zmylił.

Posted

pajunia napisał(a):
Skarbie, po pierwsze, u nas psow sie nie sprzedaje. Nie sa towarem, tylko zywymi istotami. Oplaty adopcyjne sa rozne. Po drugie, jak juz ostatnio odpowiedzialam Pani , warunki , jakie musi dom spelnic, zaleza od psa, gdyz nie posiadamy " szufladkowych" psow. Kazdy pies jest indywidualny, ma rozne potrzeby i musi sie w tym domu czuc szczesliwy.

rozumiem ze warunki te idealnie spełniaja domy za granicą ..polskie domy to nie to samo

Posted

Saphira napisał(a):

Poczytałam i obejrzałam:loveu:To cudo przypomina mi Musie od Pani Romy:loveu:

a ta rudziutka po lewej wypisz wymaluj moja Zula z orzechowskiego schronu.:crazyeye:
Jestem w szoku bo myslałam że jest niepowtarzalna.....:eviltong::evil_lol: