magda b Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 MilenaDz napisał(a):Hm. No wczoraj musialam ostro pisac co innego, zreszta dalej to robie. Puszczala mi wczoraj sygnal kiddy, podejrzewam ze w sprawie kastracji w schronisku, ale jakos nie moglam sie potem dodzwonic do niej, a dzisiaj bardzo madrze zapomnialam telefonu z domu jak zawsze, gdy danego dnia mam go szczegolnie potrzebowac. Mysle nad zmienieniem ogloszenia w GW dla Rudiego, bo ten tekst z "bielmem na oczkach" mysle ze jest niepotrzebny, chyba wystarczy napisac "kilkuletni" i dac jedno z ladnych zdjec od Od-Nowa, zamiast to moje piwnicowe. Prawdę mówiąc lekarz nie dopatrzył się bielma. Quote
Od-Nowa Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 a kto robił zwykłe allegro? tj bez wyróznienia? bo widziałam,że tam też są tylko 2 zdjęcia "kartonowe", może lepiej dodać też te z dt ;) a w jakiej części Wrocławia pomieszkuje teraz Rudi? Quote
Poker Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Piesek jest na Książu Małym. Pewnie,że trzeba unikać takich opisów typu bielmo na oczach, bo to działa bardzo niekorzystnie, od razu może odstraszyć ludzi w przedbiegach.Takie informacje lepiej udzielać w czasie bezpośredniej rozmowy.A tu tym bardziej ze wet niczego takiego nie powiedział. Może piesio ma trochę zmętniałą soczewkę,ale nie mudi to być od razu bielmo. Czy DT ma pomysł na imię czy zostaje roboczo Rudi? Quote
Od-Nowa Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 na dobranoc podniosę ślicznego miedzianego ;) jak tam Was? jak się mały sprawuje? bawi się? on tak pięknie potrafi się cieszyć :loveu: szkoda,że tak daleko... chętnie bym go jeszcze zobaczyła kiedyś... Quote
magda b Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 W sprawie imienia - nowi znajomi rudzielca z miejsca, nie pytając o imię, mówią na niego Misiu (taki jest misiowy, pluszowy). Wczoraj został sam w domu po raz pierwszy. Było OK. Czekał na parapecie gdy wróciłam. Kocha spacery. Nie chce wracać do domu. Często siada przy drzwiach i mówi "muszę wyjść natychmiast" (he, he). Dziś kolejna wizyta u lekarza. Quote
MilenaDz Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Podbijam watek szybciutko. Chwilowo mam maly kociokwik prywatny, ale w czwartek/piatek wezme sie za przeanalizowanie wszystkich ogloszen co i gdzie, napisanie jakiegos najnowszego spojnego tekstu. Czy te osoby tutaj wynienione w kwestii pisania ogloszen maja jakis konkretny dar literacki ze sa polecane? Jesli tak to moze zbiore ciekawe wg mnie informacje, zdania, okreslenia pieska i wysle im do stworzenia dobrego ogloszenia chwytajacego za serce, zeby nie musialy same wertowac calego watku? Quote
MilenaDz Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Oj, nie doczytalam wszystkich poprzednich pytan i odpowiedzi. Telefonow u mnie - tez nic. Bielmo - bylam pewna ze mial, naprawde tak u mnie wygladal. Dobrze ze nie ma! Opis z bielmem byl pisany chyba jeszcze podczas poszukiwan wlasciciela starego, teraz zdecydowanie trzeba te informacje wymoderowac ;) Allegro bez wyroznienia - to ja, zdjecia wiem ze brzydkie, jak wyzej pisalam czw/pt zajme sie tym wszystkim porzadnie, zmienie opisy, zdjecia itd. Imie - dla mnie ten Rudi to tak caly czas sie staram pamietac o tym, najbardziej mi w pamiec zapadlo pierwsze imie Miodowy Mis, ktore nadala mu Od-Nowa. Czy lekarz wypowiedzial sie jakos odnosnie wieku pieska? Quote
Od-Nowa Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 no to będzie w końcu Miś :diabloti: muszę pozmieniać w ogłoszeniach ;) i w tytule trzeba zmienić :evil_lol: Quote
atiwoj2 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 magda b napisał(a):Wiek - kilka lat. Raczej 3-5, niż 7-9. To z niego młodzian jeszcze :) Quote
magda b Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Poker napisał(a):i co słychać u słodziaka? OK. Dzisiaj druga wizyta u weterynarza - dużo spokojniejsza. Dostał nagrodę od doktora - chrupki. Owszem zjadł, woli jednak podsuszony za starości chleb razowy z masłem. Jak zostaje sam w domu, siada na parapecie i ogląda świat. W samochodzie podczas jazdy czasem chce "na kolanka" ale przyjmuje do wiadomości, że nie wolno. No prosta IDEAŁ!!! Quote
Poker Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 ale fajny psiak :loveu:,może on jeździł samochodem? A ten chleb z masłem to mówi sam za siebie jak on był żywiony:angryy: Dobrze,że może siedzieć na parapecie,bo mu się nie nudzi i psikusy do łepetyny nie wpadają. Swoją drogą sprytny jest. Quote
Od-Nowa Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 a kastracja kiedy?:cool3: miło się czyta takie wieści ;) Quote
MilenaDz Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 Jak dla mnie to chleb z masłem kojarzy mi sie z (juz swietej pamieci) rozpuszczonym pudlem u kogos w mojej rodzinie, ktory mimo posiadania w miseczkach karm typu Royal schodzil na dol do babci, ktora z nimi mieszka "na chlebuś z masełkiem" - i w nosie miał chrupki. To tak w kwestii psich preferencji zywieniowych z mojego skromnego doswiadcznia. Wiec mysle ze z tego samego fakty trudno cos wnioskowac, aczkolwiek biorac pod uwage wszystkie informacje o nim, moze to byc prawda co napisala Poker. Quote
Od-Nowa Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 jak chodziłam z moją suką do psiego przedszkola to najlepszą nagrodą dla niej były nie parówki, smaczki, ciasteczka... tylko suchy chlebek! Nic innego jej tak nie smakowało ;) Quote
Od-Nowa Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 cisza zapadła u Misia. a przecież on bardzo potrzebuje domu! Quote
magda b Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Poker napisał(a):właśnie, co słychać u psiaka? U psiaka dobrze. Leczenie ucha zakończone. Oczu - w trakcie. Za tydzień z okładem idziemy na szczepienie. Wkrótce też kąpiel. Dzisiaj była pierwsza wizyta w brodziku, na razie bez wody bo bojuś straszny. Gdybym chciała, to nie mam się o co przyczepić. PIES WZOROWY! (no prawie - NIE LUBI KOTÓW!!!). Quote
Poker Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 to dobre wieści o psiaku :multi: ,a jak się objawiła niechęć do kotów? Quote
magda b Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Rzucił się, szczekając przeraźliwie, na kotkę sąsiadów, która odwiedza nas od czasu do czasu via parapet. Na szczęście okno nie było otwarte i Zuzia uciekło. Quote
MilenaDz Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 magdab, zaraz wysle Ci PW w sprawie kastracji psiaka W sprawie tresci ogloszen - pytanie do Was co i jak mam zrobic tj. napisac nowy tekst i wszedzie go pozmieniamy w ogloszeniach? Trzeba na pewno zmienic mu w ogloszeniach wiek, nie pisać że starszy tylko właśnie np. ok 3-4 lat? Ja nie mam dostępu do ogłoszeń na pinesce.pl itd, bo to kto inny dawał - zakładać nowe, edytować stare? Jak będzie lepiej? Wyślę też nowe ogłoszenie do GW, z nowymi fotkami. Quote
MilenaDz Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Narazie zmieniłam tytuł wątku i zebrałam zdjęcia Od-Nowa w jednym albumie (link do niego i jedno zdjęcie dla zachęty wrzuciłam do pierwszego posta) Oto link: Miodowy Mi - kategoria nieokreślona - Fotosik.pl Quote
Recommended Posts