Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brak czasu na dogomanię.....Fiona przytyła! Z Azą już się pogodziła .Nawet "piszczą" do siebie ,gdy je rozdzielę z powodu podziału
na wybiegu. Jest nowa mała jamnikowata suczka - "szczenna"!!! Jeżeli faktycznie szczenna wsobnie - to los małych przesądzony.
Fionka rządzi i szaleje na całego. Z czarnym sznaucerem ( wzrostem większym od niej demonstrują) skoki wzwyż. Wskakują na budy i nie tylko! Staruszek Dingo wypuszczany jest na rozruch wprost w stadko samic. To jedyny sposób na "napęd" dla jego zbolałych stawów. I płuca rozpręży próbując szczekać razem z Fionką, Azą i Zuzią. Fiona prowokuje go do zabawy i gonitwy. Dingo stara się jak może, pomimo- że okresowo traci czucie w tylnych łapach i poprostu się przewraca. Sierść mu piękni odrosła więc "idzie w zaloty" jak małolat pewny sukcesu.Piękny z niego wilczur. Szkoda że taki zniszczony zdrowotnie. Bezdomność i głód w ostre mrozy robią swoje. Spustoszenie w organiźmie potężne. Ponadto Fiona steruje również Fafikiem , Guciem i Łatkiem.Nie potrafię doszukać się zdjęcia Fiony z momentu wizyty przedadopcyjnej Sabci. Rodzinka przyjechała po małego psa, a spodobała się Fiona.Fiona sama do Nich podeszła. Została pogłaskana , przytulona- "porozmawiała" sobie z tymi ludźmi. Niestety rodzinka chciała zwierzę na codzienne długie spacery.... Fiona do tego się nie nadaje. Zabrali więc Sabcię.
Lokalowo- nadal borykamy się z odszkodowaniami po zalaniu . Pokój syna wyremontowany i zalany przed ślubem jest już po wtórnym remoncie. Połowa dachu domu również. Teraz woda wybija nam przez podłoże betonowe w piwnicach. Gruntowe cieki wodne są w tak dużych i obszernych ilościach,że ziemia nie potrafi tego wchłonąć. Trwa likwidacja drugiej szkody z tej samej polisy. Już jesteśmy tym wszystkim bardzo zmęczeni.

Posted

[quote name='mmlasowice']".....Rodzinka przyjechała po małego psa, a spodobała się Fiona.Fiona sama do Nich podeszła. Została pogłaskana , przytulona- "porozmawiała" sobie z tymi ludźmi. Niestety rodzinka chciała zwierzę na codzienne długie spacery.... Fiona do tego się nie nadaje. Zabrali więc Sabcię...."

Niezbyt rozumiem Madziu..... Fiona chyba raczej nie jest do adopcji. Napisałaś "...Fiona sie do tego nie nadaje...zabrali więc Sabcię" Naprawdę nie rozumiem.

Posted

Znacie problem. Fiona jest u mnie, ale........... nie mogę przyjmować pod opiekę suk z powodu nietolerancji ze strony Fiony. Azy o mało nie zabiła. Dobrze ,że skończyło się tak jak się skończyło. Fiona zaatakowała niespodziewanie z taką siłą, że Aza uciekała na oślep i walnęła pyskiem w mur!!!!!!!!!!!Zdarła sierść, z lewej dziurki nosa polała się krew-dobrze ,że nosa nie złamała ani szczęki i oko ocalało. Podobnie miałam z owczarkiem szkockim Kolą.Nie sposób upilnować i ani też przewidzieć zachowanie Fiony względem suk.Obawiam się ,ze podobnie mogłaby potraktować dziecko.Fiona przytyła. Ma siłę jak tur. Mnie blokuje ta sytuacja. Z kolei same samce w fundacji , to żaden wybór dla chętnych rodzin.Zawsze lepiej i spokojniej , gdy są między nimi sterylizowane suczki. Gdyby trafiła się super rodzina dla Fiony , kto wie-może faktycznie zaadoptowała by się u nich. Fiona psychicznie stała się dojrzalsza. Ciągle się zmienia.Jest jednak nieprzewidywalna.

Posted

Ale .... nie rozumiem. To po co kazałaś ja przywozić z powrotem. Ty podpisałaś umowę adopcyjną.... nie możesz Jej oddać bez naszej zgody. Jesteś OPP więc wiesz z czym wiąże się podpisanie takiej umowy. Magdo... musimy się zastanowić co dalej z tym począć. Myślisz ,że Fiona która o mało nie umarła po rozstaniu z Tobą teraz to rozstanie przyjmie inaczej? Jakoś nie jestem w stanie w to uwierzyć.

Posted

Odwiedź Fionę i zobacz zmiany.
OPP jeszcze nie mamy. Dopiero po 2 latach na wskutek zmiany ustawodawstwa w tym temacie.
Fionie u nas jest dobrze. Tylko czy zamykać jej drogę do osobistego szczęścia? Każda nowa suka to dla Fiony stres i kolejna walka.

Posted

umowa byla, ze Fiona ma u Pani DOM STAŁY, po to przeciez przywiozlysmy Ja z Obornik, bo widzac Jej stan zdecydowala sie Pani adoptowac Ja na STALE!! To ze atakuje inne suki, to chyba nie jest powod by narazac psa po takich przejsciach na kolejna traume...przeciez macie mozliwosc izolowania psow na trzech odrebnych podworkach...Rotek tez atakuje samce i jest izolowany, Fiona nie moze sobie z Rotkiem biegac???
Osobiste szczescie to Ona znalazla u Was, wiec wydawanie Jej do innego domu to bedzie dopiero dla Niej stres!!

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
umowa byla, ze Fiona ma u Pani DOM STAŁY, po to przeciez przywiozlysmy Ja z Obornik, bo widzac Jej stan zdecydowala sie Pani adoptowac Ja na STALE!! To ze atakuje inne suki, to chyba nie jest powod by narazac psa po takich przejsciach na kolejna traume...przeciez macie mozliwosc izolowania psow na trzech odrebnych podworkach...Rotek tez atakuje samce i jest izolowany, Fiona nie moze sobie z Rotkiem biegac???
Osobiste szczescie to Ona znalazla u Was, wiec wydawanie Jej do innego domu to bedzie dopiero dla Niej stres!!

No to szok dla mnie....chyba tytul watku trzeba zmienic...?

• 1 month later...
Posted

Nooo, ja uważam;) jak zobaczyłam tytuł wątku to aż mnie zmroziło!
A Fionka wygląda super!! i na jednym zdjęciu ze smyczą! czy Fionka chodzi na spacery?:lol:

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

JEST JUŻ PETYCJA W SPAWIE [B]BESTIALSKO ZAMORDOWANEGO BENKA[/B]. PROSZĘ O PODPIS!!!! DZIĘKUJĘ W IMIENIU OFIARY!!!!

[URL="http://www.petycje.pl/petycja/6490/kochcice_k-_lublinca_-_bestialsko_zakatowany_bernardyn_-_wyra_swojs_dezaprobate_.html"]http://www.petycje.pl/petycja/6490/k...aprobate_.html[/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/133903-BERNARDYNY-adopcje.-Jest-ich-ponad-100-pom%C3%B3%C5%BC%21?p=16227429#post16227429"]http://www.dogomania.pl/threads/133903-BERNARDYNY-adopcje.-Jest-ich-ponad-100-pom%C3%B3%C5%BC!?p=16227429#post16227429[/URL]

cytuje post 3032

Dziś parę godzin temu koło Lublińca w miejscowości Kochcice mężczyzna w wieku ok.35 lat zamordował siekierą pięknego benia . Waga ponad 80 kg. Sprawca wraz z kolegami miał dziś wyjechać do niemiec.To chyba miał być sposób na pozbycie się psiaka.miał Kolesie oprawcy przywiązali psiaka do płotu a ten gnojek zatłukł Go na śmierć. Była policja...powiatowy. My piszemy też

Posted

[quote name='ANETTTA']JEST JUŻ PETYCJA W SPAWIE [B]BESTIALSKO ZAMORDOWANEGO BENKA[/B]. PROSZĘ O PODPIS!!!! DZIĘKUJĘ W IMIENIU OFIARY!!!!

[URL="http://www.petycje.pl/petycja/6490/kochcice_k-_lublinca_-_bestialsko_zakatowany_bernardyn_-_wyra_swojs_dezaprobate_.html"]http://www.petycje.pl/petycja/6490/k...aprobate_.html[/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/133903-BERNARDYNY-adopcje.-Jest-ich-ponad-100-pom%C3%B3%C5%BC%21?p=16227429#post16227429"]http://www.dogomania.pl/threads/133903-BERNARDYNY-adopcje.-Jest-ich-ponad-100-pom%C3%B3%C5%BC!?p=16227429#post16227429[/URL]

cytuje post 3032

Dziś parę godzin temu koło Lublińca w miejscowości Kochcice mężczyzna w wieku ok.35 lat zamordował siekierą pięknego benia . Waga ponad 80 kg. Sprawca wraz z kolegami miał dziś wyjechać do niemiec.To chyba miał być sposób na pozbycie się psiaka.miał Kolesie oprawcy przywiązali psiaka do płotu a ten gnojek zatłukł Go na śmierć. Była policja...powiatowy. My piszemy też[/QUOTE]

nie dlatego Go zabil..facet wyjezdzal juz wczesniej i mial sasiadow, ktorzy podczas Jego nieobecnosci zajmowali sie psem....pies przepiekny, bialutki, siersc rozczesnana, zadbany, nawet kojec jak na warunki wsi bardzo porządny - to nie wyjazd byl powodem zabicia psa....co nie wiadomo......:shake::shake:
piszcie, piszcie....jak najwiecej trzeba podpisow zebrac by w koncu urkocic tych skurw...now:angryy::angryy: