Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli ktoś zechciał by porozsyłać pw to tu mamy gotowy tekst.

FIONA….. OBY TO NIE MORBITAL MUSIAŁ BYĆ JEJ WYBAWIENIEM

Fiona pochodzi z Krężla. Jej losy są tragicze…..jak zresztą losy wszystkich psów z tamtego miejsca. Wycofana totalnie…..kilka dni od przybycia do nas rodzi dwoje małych. W schronie warunki kiepskie….mrozy 20 stopniowe. Rok 2009. Fiona jedzie wraz z dziećmi do Wrocławia…. Do lepszego życia. Do DT Niestety….. nie dała się zresocjalizować. Dzieci trafiły do dobrych domków a Fionka… do Pani Magdy na Śląsk.Znów DT. Wieeelki dom….duży ogród i wiele psów. Po prawie roku powoli już ufa….wchodzi do mieszkania…..daje się Magdzie pogłaskać.
Ale jeszcze długa droga przed Nią. Niestety mimo wieeelu ogłoszeń nikt nie chciał suni. Jedyne oferty to kojec. Ona w kojcu nie da radu….. wycofa się totalnie. Nie wiemy jak to możliwe ,że nie znalazł się nikt komu wpadła by w oko. To przepiękna i przemądra sunia. Niestety….z pewnych względów musimy ją zabrać z DT. Mamy czas do końca stycznia. Inne DT nie bardzo chcą Ją przyjąć ze względu na Jej wycofanie. Fionie potrzebny jest dom z innym psem (psy kocha nad życie) i z cierpliwym właścicielem. Zbieramy na Nią deklaracje… bo to teraz najważniejsze. Ona nie może wrócić do schroniska. Wiemy ,że jeśli schronisko będzie jedynym rozwiązaniem to lepiej będzie Fionę uśpić. Myślę ,że wtedy serce nam pęknie. Błagamy o deklaracje….. My same zadeklarowałyśmy 60 zł. Wiemy ,że dogomaniacy są wspaniali…..,że tyle razy pomogli w sytuacjach bez wyjścia. Teraz to my jesteśmy w takiej sytuacji . Jeszcze raz prosimy….wejdźcie na wątek… pomóżmy wspólnie tej cudownej psinie która już tak wiele przeszła.

http://www.dogomania.pl/threads/129203-A-lAE-sk-TG-Fiona-ma-czas-do-koA-ca-stycznia

Za osatatniej chwili.... Magda zgodziła się dłużej przetrzymać Fionkę ,ale musi mieć na nia kająś kaskę. Więć bardzo ślicznie prosimy..... pozwólmy Fionce na szczęśliwe życie w miejscu ktore pokochala.

Posted

jest nas mało u Fiony, ale damy rade...140zł to nieduzo przy sumach jakie sie zbieralo nie raz na dogo....musi sie udac........niestety Fionki nie bylo w piatek w gazecie, wskoczyla płatna reklama...

Posted

Kamila_s napisał(a):
Kochane ..na Fionke zostalo wplacone 150zl od paros i 20 zl od malicja:-)

ja wpłaciłam 16 grudnia 150 zł na Fionkę ale nie widzę tej sumy w wykazie wpłat w 1-wszym poście :shake:

Posted

__Lara napisał(a):
Oki, to narazie zrobię jej zwykłe, a od lutego wyróżnimy, ok?

Lara potrzebuje nr. konta :):) znalazlam 30 zl. to 20 na wyroznienie a 10 zl. na konto Fiony.
Wyslij mi na pw. nr. Twojego konta, a potem to co zostanie wplac na Fione :):)

Posted

[quote name='Szarotka']Lara potrzebuje nr. konta :):) znalazlam 30 zl. to 20 na wyroznienie a 10 zl. na konto Fiony.
Wyslij mi na pw. nr. Twojego konta, a potem to co zostanie wplac na Fione :):)

dzieki bardzo Szarotko:)

wpłaty w styczniu:
Lu_Gosiak bazarek - 70zł
baldek2 - 50zł
wiq - 30zł
nesca - 30zł
Szarotka - 10zł

czyli do opłaty miesięcznej: brakuje za styczeń 10zł:multi:

Posted

[quote name='Szarotka']Kto podaruje Fionie szczescie za 10 zl :):) tyle jej brakuje w styczniu ..............
10 zl. dla Fiony
No jak to - kto, jak nie ja? Poproszę o nr konta :)