Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fiona sprawia wrażenie ,że nie ma z Nią kłopotu. Nie atakuje psów ,nie atakuje ludzi - boi się człowieka..........To może zmylić czujność , ponieważ z powodu takiego wycofania można nie domyślić się faktu ,iż :
-należy obserwować karmienie / je w oddali i na osobności, najlepiej w nocy ukryta w ciemności - u mnie je z mojej ręki , już bez specjalnego zaproszenia- jednak po jak długim okresie pracy nad nią!/
-to samo dotyczy pojenia / w upały odstąpi wiadro z wodą innym/ zapraszam ją do budynku gospodarczego i obserwuję czy pije - a ona mnie , czy na nią patrzę/
- w mróz, w deszcz, w upał - pomimo dostępu do schronienia sama z tego nie skorzysta. W ten sposób może doprowadzić się do choroby.
Wypuszczona w ogród jest z innymi psami nieustannie obserwowana. Inna przyczyna to podejście w zabawie domałych psów - jak do pluszaków.Musze interweniować ,żeby nie chcący nie zrobiła im krzywdy. Z obecnego stanu upatrzyła sobie Łasucha. Dobrze ,że jest gruba warstwa śniegu - więc ma go do czego wciskać bez wywołania obrażeń.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już się wyjaśniło. Ta Pani wpłaciła 20,00zł nie podając celu. Okazało się ,że na Kastora.
Oglądałam dzisiaj ogłoszenia Fiony. Numery telefonów powyrywane i nic z tego.............Rozważam udział w regionalnym programie telewizyjnym. Ale czy to jest dobry pomysł? Wolę kogoś kto ma ze mną stały kontakt w razie czego .............a nie obcych ludzi. Fiona jest nader delikatna psinką. Nie może iść do kogoś pobudzonego uczuciowo na podstawie apelu telewizyjnego. Ona musi znaleźć dom , który przyjmie ją z "dobytkiem inwentarza psychicznego"

PS Wysłałam maile ze zdjęciami. Proszę wkleić na wątek.

Posted

w końcu mam mozliwość to Cie ubiegne Szarotko:)

Fiona tak wychodzi na spacer

biedna Fiona tyle czasu minelo a ona dalej taka wystraszona na widok smyczy....niewiem niewyobrazam sobie Jej adopcji

Posted

Cukierki - kurze łapki psy dostaja tylko w pewne wtorki - gdy mam telefon ,że przyjechały świerze. Dlatego tak bardzo je uwielbieją. Zawierają dużo żelatyny co poprawia stan sierści.- i nie tylko.
Te rozpadajace się zabudowania gospodarcze , które widać za moimi plecami na zdjęciu planujemy w pierwszej kolejności rozebrać. Fiona jak zobaczy liny, style z łopat itd dostanie szału.Przy tak potężnej robocie budowlanej mierne szanse na to ,żeby ją tak odizolowac , aby tego nie widziała.
Przecież ona na zdjęciach ma ogon do góry , gdy biega swobodnie. My jej znani możemy takie "akcesoria"mieć w rękach . Nas się już nie boi , dopóki nie próbujemy jej w szelki ubrać.
Budowlańcy to sami mężczyźni, więc na Nich zareaguje inaczej.

Posted

Szarotka napisał(a):
Fiona do gory. Cos malo cie ludzi odwiedza. Jeszcze musze wstawic te dwa plakaty.
Mam nadzieje, ze jest jakas alternatywa dla Fiona na luty ??????????????

niestety....nie mamy żadnej alternatywy:shake:
Fiona nie nadaje się do hoteliku z boksami, raczej tylko domowy DT wchodzi w gre, taki który ma wprawe z psami wycofanymi i skrajnie wystraszonymi....niewiem jak Ona w ogole zniesie przeniesienie od mmlasowice gdziekolwiek....no chyba, że za 10 dni znajdziemy DS
z deklaracji jest 60zł miesiecznie

Posted

narazie cisza. Mam zamiar spotkac sie z Gosia..... sklecic jakis blagalny tekst do dogomaniakow i porozsylac z prosba o deklaracje do tylu osob to ilu sie da. Moze jak bedziemy miec kase...... to bedzie latwiej znaleść dobry domowy hotel. Choć to wszystko i tak nie zastapi Fionie tego co otrzymala od Magdy.