Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjeto ze mnie bana :) Jestem już z Wami. Magdusiu....czytalam historię Twojej kotusi. Nie popusc babie. To co zrobila to bylo bestialstwo. Bardzo Ci wspolczuje ,że musiałaś to przezyć. Mam nadzieje że niedlugo sie spotkamy.:loveu:

Posted

Witaj nesca - nareszcie wróciłaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziekuję za pieniążki dla Fionki
--------------------------------------------
1) 02.11.2009r - 17,00 zł B. Wiktoria
2) 12.11.2009r - 10,00 zł N.Mariusz Krzysztof

Cały dzisiejszy słoneczny dzień Fionka przeskakała w ogrodzie. Teraz śpi sobie smacznie w sypialni. Dobranoc Fioneczce i darczyńcom.

Posted

Nieustannie otrzymuje prośby o kwote 5 zł. Myślę, że można by skumulować te 5 złotówki np x3 / bo ostatnio tyle psów apaluje z powodu swojej najpilniejszej potrzeby/ i łącznie przelać do rozdysponowania. Ja poprostu nie mam czasu na kapanie po 5 zł. Nie wiem czy Szarotak ,czy Brysio, Czy Justyna 85 - czy ktokowiek terytorialnie zbliżony do problemu mógłby to jakoś kompleksowo rozwiązać?

• 2 weeks later...
Posted

Szarotka napisał(a):
Fionka co u ciebie slychac.............taka cisza totalna.......................

Fionka - jak to Fionka- grzeczna i tyle. Nie sprawia kłopotów. Ja mam mały problem . Pomimo podwójnego łoża w sypialni, spanie z 5 psów nieustannie przytulających się do mnie powoduje moje uwięzienie.Zmiana pozycji uzależniona jest od "zgody" współlokatorów z sypialni. Mój mąż ma wygodniejszą noc - bo śpi tylko z rottkiem.
Fiona jest bardzo uczuciowa. Potrzebuje dużo miłości. Zgłasza się po nią , gdy leży obok mnie.Przytula się i liże mnie czule.

Posted

anawa napisał(a):
Szarotka, a może w Fionkę zainwestować część z Twoich ogłoszeń?
Czy Fiona ma jakieś aktualne ogłoszenia?

Mozna, ale musze dostac jakis cynk od prowadzacego watek, bo nie wiem czy ma ogloaszenia czy nie itp.

Posted

Szarotka napisał(a):
Mozna, ale musze dostac jakis cynk od prowadzacego watek, bo nie wiem czy ma ogloaszenia czy nie itp.

Wiq - jak tam? Potrzebne nowe ogłoszenia dla Fionki? Już najwyższy czas, żeby zmieniła miejsce zamieszkania :)

Posted

a na jakich portalach te ogłoszenia?
ma aktywne na
darmobranie.pl
wstawiaj.pl
ale.gratka.pl
cafe.animal
najpewniej.pl
grosik.pl
tarnowskiegory.olx.pl

reszta wygasła najwyraźniej..
i fajne allegro by się przydało...

Posted

wiq napisał(a):
ach, no i zachęcam znów do drukowania i rozwieszania plakatów (są umieszczone w 1. poście wątku)

Oj ciężko będzie, oj ciężko - w tej chwili sąsiadka prosi mnie o adopcję Jej pieska. Ma zaledwie 2 samce 1,5 roczne , wielki dom, potężny ogród - siebie i męża na tym majątku i nie potrafi zająć sie 2 psami. Czy Ci ludzie zwariowali?

PS Dzisiejszej nocy Fiona walczyła o moją miłość. Układała się na mnie nie dopuszczając pozostałych. Jest bardzo grzeczna! Kompletnie nie nadaje się do rozłąki z człowiekiem, sforą zaprzyjaźnionych psów..........do kojca czy schroniska! Szczeka tylko na widok mojego męża i gdy zostanie sama w ogrodzie w nocy. Próbowałam latem dac Jej swobodę wyboru. Mogła być w ogrodzie lub wchodzić do budynku gospodarczego. Pomimo tego szczekała o północy. Musiałam ją zamknąć z innymi w b.gospodarczym / na wersalkach/. Budy Fiona omija. Nigdy nie weszła do żadnej z nich!!!

Posted

Jestem zabiegana - od wczoraj Fionka ma nową koleżankę . Z urody podobną do Niej - lecz jeszcze wyższą.
Listopadowe wpłaty na Fionkę:/ na konto Fundacji/
----------------------------------------
02.XI- 17,00zł
12.XI- 10,00zł

Posted

Listopadowe wpłaty na Fionkę na konto priv / przed założeniem fundacyjnego/
--------------------------------------------------------------------------------------------------
06.XI. - 100,00 zł

Posted

Fionka przegania od miski nowe współlokatorki. Nowej dobkowatej Soni trochę się boi.Widzę jak bacznie obseruje Jej szalone biegi.Od michy odgoniła Ją jednak ostro.Sonia jest zgodliwa i ustępliwa. Nie ma konfliktów.

Posted

Magdo...... jak Ty to ogarniasz.... podeslij zdjecia do gablot ktore wieszamy w Urzędzie miejskim, Domu kultury i w Szkołach. I nie tylko Fionę..... dawaj te które masz gotowe do adpocji. Pozdrawiam Cię....

Posted

Co robić skoro sytuacja mnie przerasta - a "zamknąć oczu" na krzywdę zwierząt nie potrafię.
Dzisiaj zrobiłam 3 kursy do weta.To pochłania dużo czasu. Ja mam tylko 2 ręce i 1 zdechły pojazd.Z bidokami jakoś zawsze dojadę = bo mam blisko.Żal patrzeć jak psiaki nie chciały zejść mi z rąk. Wystraszone musiałam na rekach wnosić do weta. Tylko duża Sonia sama weszła i natychmiast chciała wyjsć.
Wyadoptowałam 1 kocurka - nie migał się od rodziny. Trafił bardzo dobrze.
Po godzinie 2 kocurki wyadoptowane w sobotę wróciły z adopcji. Nie zaakceptowały nowego domu. Zastrajkowały i zastosowały głodówkę. Jeden znaczył stale teren drugi wszedł za meble i nie wychodził. Sytuacja starszego samotnego Pana przerosła.Dobrze ,że zgodnie z Umową Adopcyjną zwierzęta odwiózł do mnie.