Kamila_s Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 :evil_lol::evil_lol:no to niezla zawiadiaka z naszej Fioneczki;):evil_lol: Quote
wiq Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 wysyłam na Fionę 49 zł z bazarku ;) zebrało się tyle i zdecydowałyśmy, że całość pójdzie na Fionę pozdrawiam :) Quote
Lu_Gosiak Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 wrocilam z urlopu...zaraz wstawie zalegle zdjecia Fionki:multi::multi: zaległe wiesci od p.Magdy: Na tych zdjęciach widać jak Fiona zrzuca sierść. W tej chwili już cały jej grzebiet jest lśniąco czarny - jak u mojego rottka. Wygląda jak smukła czarna łania / 25,6kg/ Przypominam,że jest już kompletnie zaszczepiona i zachipowana numerem ewidencyjnym 985121012511234. Zakochany Kastor nie odstępuje Jej na krok /co widać na następnych zdjęciach w cz.2. Quote
Lu_Gosiak Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 od siebie dodam, ze to zdjecie jest niesamowite nie uwierzylabym, ze to Fiona - ogon w górze, uszy postawione, zupełnie "normlany" wyraz pyska - taki beztroski...szczerze mowiac nie do konca wierzylam, że Fionka wyjdzie z tego stanu panicznego leku i bedzie az tak radosnym psem...kazdy Kto Ja widzial i troche poznal w schronisku pewnie potwierdzi....dla mnie p.Magdo dokonała Pani cudu Quote
wiq Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 miałam zacytować to samo zdjęcie co Gosia, opatrzyć identycznym komentarzem... i co teraz? :evil_lol: Quote
anett Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 żeby Ci Wiq za ciężko nie było:eviltong: podniosę również:lol: Quote
mmlasowice Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Właśnie przed chwilką wpisałam na nosówkowy wątek - że, musiałam ratować Łatka. Tak późno a Fiona rozbawiona w zabawie poszła równo na całość- aż Łatek piszcząc wzywał pomocy. Rozdzieliłam Ich - Fiona zreagowała na komendę "imienną" . Odstąpiła od Łatusia -weszła zgodnie z poleceniem do budynku gospodarczego / na wielki narożnik/ i grzecznie siedzi. Łatus leży w legowisku na słomce i kocyku z matką Nelą, Smyk-Kacper wlazł na półkę regału z narzędziami w garażu syna. Kastora zamknęłam w suterynie na wersalce . Inaczej jeszcze przez godzinę szalałby z Fioną. On przy tych zalotach tak serdecznie piszczy jak prawdziwy Eumnuch. Dzisiaj nawet próbował dosiąść Fionkę. Może to przez cieczkę Elzy-Sary. Fionka zrzuciła z siebie Kastora... Zapraszam na zbiorczy wątek moich podopiecznych: --------------------------------------------------- http://www.dogomania.pl/forum/f28/kochane-mlodziutkie-sliczne-psiaczki-czekaja-w-domu-tymczasowym-144949/?highlight=mmlasowice Quote
dogomaniak 44 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Cieszy mnie,gdy patrze na ostatnie zdjęcia Fionki,jaka wielka różnica,z przed paru miesięcy a teraz,oby cię jeszcze ktoś pokochał,jest piękna :lol: Quote
Ana_Zbyska Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Kastor wrocil z adopcji? Nie mieszka juz na ul. W ? Quote
mmlasowice Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 To nie jest powrót z adopcji lecz skutek nieustannej nagonki niepoważnych ludzi. Doszły ataki jakiejś "tarnogorzanki"...............pozostawię bez komentarza. Zdecydowałam o definitywnym rozstaniu z DOGOMANIĄ właśnie z tych powodów. Oczekuję zdecydowanego zaangażowania w sprawy adopcji JESZCZE ZDROWYCH psów skierowanych do mnie przez DOGOMANIAKÓW. ZACZYNAM PRZYJMOWAĆ CHORE. Taki mam cel pracy na rzecz psów i kotów. ZMIENIAM FORMĘ DZIAŁALNOŚCI!!! GŁÓWNIE PISZĘ DO OSÓB WALCZĄCYCH O DOBRO KASTORA ,AB GO JAK NASZYBCIEJ WYADOPTOWAŁY. JA TEGO JUŻ SIĘ NIE PODEJMĘ - NAJWYŻEJ ZWROT DO SCHRONISKA- - - Quote
mmlasowice Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Ta sama decyzja dotyczy Fiony. Jest u mnie od 05.03.2009r i należy jak najszybciej oddać ją do DOMU Z OGRODEM - DO LUDZI KTÓRZY ZROZUMIEJĄ JEJ SYTUACJĘ. Fiona reaguje na komendy słowne. Wszystkie wizyty przedadopcyjne obserwuje z zaangażowaniem. W czoraj tak jak i w dni poprzednie położyła się na odległość 2 metrów od obcych ludzi - i słuchała - którego psa wybiorą. Oczywiście Łatek ma największe szanse. Jutro ma nastąpić Jego readopcja. Ponadto Fiona już tak potężnie szczeka ,że trzęsie się cała dzielnica! Quote
mmlasowice Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 ŁATEK POJECHAŁA W TEJ CHWILI DO NOWEGO DOMKU Z OGRODEM. Moim marzeniem była adopcja Łatka razem z matką Nelą. Nie wyszło - szkoda. Może uda się Fionie i Kastorowi. Dla nich obojgu wspólna adopcja była by najszczęśliwasza. Dom z potężnym ogrodem - a Fiona zakochana w Kastorze nie odczuje zmiany . Nie nastąpi nawrót stresów. Quote
wiq Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 można prosić o więcej zdjęć Fiony i Kastora? Asior zrobi im piękne wyróżnione allegro, ale prosiła o więcej fotografii - jednak wizualna prezentacja psów to podstawa ;) Quote
Lu_Gosiak Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 wiq napisał(a):można prosić o więcej zdjęć Fiony i Kastora? Asior zrobi im piękne wyróżnione allegro, ale prosiła o więcej fotografii - jednak wizualna prezentacja psów to podstawa ;) ja mam nowe fotki Fiony...wczoraj nie miala dostepu do sieci dzis wkleje;) a wieczorkiem podesle Asiorkowi oryginalne rozmairy na maila....tylko tekst by sie przydal jakis Quote
Lu_Gosiak Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 wiq napisał(a):tekst już Naa napisała ładny :) no to super:lol::lol: a gdzie on jest??:p Quote
wiq Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 w wątku tymczasowiców mmlasowice. fiona i kastor będą ogłaszani wspólnie ;) Quote
anett Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 to przeklejam tekst Naa: Naa DZIĘKI:lol::lol: W życiu jest tak, że potrzebujemy drugiej osoby, towarzysza, który rozświetla złe, a ubogaca dobre chwile. Dla nas, ludzi, jest to oczywiste. Natomiast przypadki prawdziwej przyjaźni w świecie zwierząt są zwykle okazją do wzruszeń i uronienia kilku łez. Historia wdzięcznej Fiony i uczuciowego Kastora sprawia, że nawet po bardzo ciężkim dniu się uśmiechamy. Dwa światy, dwa charaktery, dwa przeciwieństwa, dwa serca które po latach cierpień zabiły w jednym rytmie. Fiona ma około 3 lat, jest dość dużym psem o charakterystycznym, nieco wilczastym umaszczeniu. Ma uroczo klapnięte uszka, które uwypuklają jej łagodną naturę. Wiele przeszła, dlatego jest płochliwą i nieco lękliwą sunią. W obliczu zdarzeń z przeszłości - zasłużyła na ciepły, odpowiedzialny dom, któremu Fiona zaufa bezgranicznie, poczuje się kochana i potrzebna. Jest wysterylizowana i posiada mikrochipa. Jej wierny przyjaciel Kastor jest 8letnim wykastrowanym psem średniej wielkości. Jest odważniejszy od Fiony, bardzo lubi ludzi, słuchać komend, przebywać z człowiekiem. Pomimo swojego wieku uwielbia szaleństwa z psami na podwórku, gdzie wesoło poszczekując zachęca do zabawy. Jest rozmownym, otwartym czworonogiem, który łatwo aklimatyzuje się w nowych miejscach. Szybko przyzwyczaja i przywiązuje się do człowieka. Za kotami nie przepada. Ten niezwykły duet mieszka razem w domu tymczasowym. Tu w pełni przygotowane czekają na adopcję, najlepiej razem. Nasza cudowna parka świetnie sprawdzi się w domku z ogrodem, z pewnością będą wiernymi towarzyszami zabaw i wycieczek. Nie mają szczególnych wymagań, potrzebują jedynie odrobiny serca i uwagi, a odwdzięczą się jak tylko będą mogły. Jeśli nasz cudowny duet podbił i Twoje serce - skontaktuj się z jego domem tymczasowym, a uzyskasz niezbędne informacje, by móc cieszyć się Kastorem i Fioną na co dzień. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 0604-253-456 e-mail: mmlasowice@gmail.com Quote
Lu_Gosiak Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 ja bym jednak dodala w tym tekscie, że nie musza isc razem do adopcji Quote
wiq Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 dodać można, ale lepiej byłoby, gdyby poszły razem. z Kastorem Fiona zachowuje się w miarę normalnie ;) Quote
Lu_Gosiak Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 wiq napisał(a):dodać można, ale lepiej byłoby, gdyby poszły razem. od kiedy Ty wierzysz w cuda??:evil_lol::evil_lol: taki pies jak Fiona sama nie moze znalesc dopmu a co dopiero z drugim psem Quote
Recommended Posts