Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wrocilam z urlopu...zaraz wstawie zalegle zdjecia Fionki:multi::multi:

zaległe wiesci od p.Magdy:
Na tych zdjęciach widać jak Fiona zrzuca sierść. W tej chwili już cały jej grzebiet jest lśniąco czarny - jak u mojego rottka. Wygląda jak
smukła czarna łania / 25,6kg/

Przypominam,że jest już kompletnie zaszczepiona i zachipowana numerem ewidencyjnym 985121012511234. Zakochany Kastor nie odstępuje Jej na krok /co widać na następnych
zdjęciach w cz.2.

Posted

od siebie dodam, ze to zdjecie jest niesamowite

nie uwierzylabym, ze to Fiona - ogon w górze, uszy postawione, zupełnie "normlany" wyraz pyska - taki beztroski...szczerze mowiac nie do konca wierzylam, że Fionka wyjdzie z tego stanu panicznego leku i bedzie az tak radosnym psem...kazdy Kto Ja widzial i troche poznal w schronisku pewnie potwierdzi....dla mnie p.Magdo dokonała Pani cudu

Posted

Właśnie przed chwilką wpisałam na nosówkowy wątek - że, musiałam ratować Łatka. Tak późno a Fiona rozbawiona w zabawie poszła równo na całość- aż Łatek piszcząc wzywał pomocy. Rozdzieliłam Ich - Fiona zreagowała na komendę "imienną" . Odstąpiła od Łatusia -weszła zgodnie z poleceniem do budynku gospodarczego / na wielki narożnik/ i grzecznie siedzi.

Łatus leży w legowisku na słomce i kocyku z matką Nelą, Smyk-Kacper wlazł na półkę regału z narzędziami w garażu syna. Kastora zamknęłam w suterynie na wersalce . Inaczej jeszcze przez godzinę szalałby z Fioną. On przy tych zalotach tak serdecznie piszczy jak prawdziwy Eumnuch. Dzisiaj nawet próbował dosiąść Fionkę. Może to przez cieczkę Elzy-Sary. Fionka zrzuciła z siebie Kastora...

Zapraszam na zbiorczy wątek moich podopiecznych:

---------------------------------------------------
http://www.dogomania.pl/forum/f28/kochane-mlodziutkie-sliczne-psiaczki-czekaja-w-domu-tymczasowym-144949/?highlight=mmlasowice

Posted

To nie jest powrót z adopcji lecz skutek nieustannej nagonki niepoważnych ludzi. Doszły ataki jakiejś "tarnogorzanki"...............pozostawię bez komentarza.
Zdecydowałam o definitywnym rozstaniu z DOGOMANIĄ właśnie z tych powodów.
Oczekuję zdecydowanego zaangażowania w sprawy adopcji JESZCZE ZDROWYCH psów skierowanych do mnie przez DOGOMANIAKÓW.
ZACZYNAM PRZYJMOWAĆ CHORE. Taki mam cel pracy na rzecz psów i kotów.
ZMIENIAM FORMĘ DZIAŁALNOŚCI!!!

GŁÓWNIE PISZĘ DO OSÓB WALCZĄCYCH O DOBRO KASTORA ,AB GO JAK NASZYBCIEJ WYADOPTOWAŁY. JA TEGO JUŻ SIĘ NIE PODEJMĘ - NAJWYŻEJ ZWROT DO SCHRONISKA- - -

Posted

Ta sama decyzja dotyczy Fiony. Jest u mnie od 05.03.2009r i należy jak najszybciej oddać ją do DOMU Z OGRODEM - DO LUDZI KTÓRZY ZROZUMIEJĄ JEJ SYTUACJĘ. Fiona reaguje na komendy słowne. Wszystkie wizyty przedadopcyjne obserwuje z zaangażowaniem. W czoraj tak jak i w dni poprzednie położyła się na odległość 2 metrów od obcych ludzi - i słuchała - którego psa wybiorą. Oczywiście Łatek ma największe szanse. Jutro ma nastąpić Jego readopcja.

Ponadto Fiona już tak potężnie szczeka ,że trzęsie się cała dzielnica!

Posted

ŁATEK POJECHAŁA W TEJ CHWILI DO NOWEGO DOMKU Z OGRODEM. Moim marzeniem była adopcja Łatka razem z matką Nelą. Nie wyszło - szkoda.

Może uda się Fionie i Kastorowi. Dla nich obojgu wspólna adopcja była by najszczęśliwasza. Dom z potężnym ogrodem - a Fiona zakochana w Kastorze nie odczuje zmiany . Nie nastąpi nawrót stresów.

• 2 weeks later...
Posted

można prosić o więcej zdjęć Fiony i Kastora?
Asior zrobi im piękne wyróżnione allegro, ale prosiła o więcej fotografii - jednak wizualna prezentacja psów to podstawa ;)

Posted

wiq napisał(a):
można prosić o więcej zdjęć Fiony i Kastora?
Asior zrobi im piękne wyróżnione allegro, ale prosiła o więcej fotografii - jednak wizualna prezentacja psów to podstawa ;)

ja mam nowe fotki Fiony...wczoraj nie miala dostepu do sieci dzis wkleje;) a wieczorkiem podesle Asiorkowi oryginalne rozmairy na maila....tylko tekst by sie przydal jakis

Posted

to przeklejam tekst Naa:
Naa DZIĘKI:lol::lol:

W życiu jest tak, że potrzebujemy drugiej osoby, towarzysza, który rozświetla złe, a ubogaca dobre chwile. Dla nas, ludzi, jest to oczywiste. Natomiast przypadki prawdziwej przyjaźni w świecie zwierząt są zwykle okazją do wzruszeń i uronienia kilku łez.
Historia wdzięcznej Fiony i uczuciowego Kastora sprawia, że nawet po bardzo ciężkim dniu się uśmiechamy.

Dwa światy, dwa charaktery, dwa przeciwieństwa, dwa serca które po latach cierpień zabiły w jednym rytmie.

Fiona ma około 3 lat, jest dość dużym psem o charakterystycznym, nieco wilczastym umaszczeniu. Ma uroczo klapnięte uszka, które uwypuklają jej łagodną naturę. Wiele przeszła, dlatego jest płochliwą i nieco lękliwą sunią. W obliczu zdarzeń z przeszłości - zasłużyła na ciepły, odpowiedzialny dom, któremu Fiona zaufa bezgranicznie, poczuje się kochana i potrzebna.

Jest wysterylizowana i posiada mikrochipa.

Jej wierny przyjaciel Kastor jest 8letnim wykastrowanym psem średniej wielkości. Jest odważniejszy od Fiony, bardzo lubi ludzi, słuchać komend, przebywać z człowiekiem. Pomimo swojego wieku uwielbia szaleństwa z psami na podwórku, gdzie wesoło poszczekując zachęca do zabawy. Jest rozmownym, otwartym czworonogiem, który łatwo aklimatyzuje się w nowych miejscach. Szybko przyzwyczaja i przywiązuje się do człowieka. Za kotami nie przepada.

Ten niezwykły duet mieszka razem w domu tymczasowym. Tu w pełni przygotowane czekają na adopcję, najlepiej razem. Nasza cudowna parka świetnie sprawdzi się w domku z ogrodem, z pewnością będą wiernymi towarzyszami zabaw i wycieczek. Nie mają szczególnych wymagań, potrzebują jedynie odrobiny serca i uwagi, a odwdzięczą się jak tylko będą mogły.

Jeśli nasz cudowny duet podbił i Twoje serce - skontaktuj się z jego domem tymczasowym, a uzyskasz niezbędne informacje, by móc cieszyć się Kastorem i Fioną na co dzień.

Kontakt w sprawie adopcji: tel. 0604-253-456 e-mail: mmlasowice@gmail.com

Posted

wiq napisał(a):
dodać można, ale lepiej byłoby, gdyby poszły razem.

od kiedy Ty wierzysz w cuda??:evil_lol::evil_lol: taki pies jak Fiona sama nie moze znalesc dopmu a co dopiero z drugim psem