Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jusstyna85']Kamila to nie oni dostali psa,tylko ich córka...Wiesz jaka jestem i wiesz, że gdybym nie miała zaufania do mmlasowice,to nie dałabym jej żadnego psa i nie stałabym z boku.czy córka może odpowiadać za rodziców?

ja mam umowe adopcyjną i widze dane,co 2 dni też są wieści z domu.
Zakończmy już ten temat, jeśli ktoś ma ochotę pomóc,to zapraszam na wątek okalczonej suni.Tam energia bardzo sie przyda

Bardzo prosimy o pomoc dla okaleczonych psów,pilnie potrzebny jest DT,ogłoszenie i podnoszenie wątków.Porozsyłaj to prosze znajomym.
http://www.dogomania.pl/forum/f28/5-kg-nie-ma-zebow-po-potraceniu-gryziony-pasmo-nieszczesc-pilny-dt-136026/
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wypadniete-oko-poraniona-pogryziona-mala-sunia-blaga-o-dt-ogloszenia-136050/

Ci ludzie są dość młodzi, mają już pełnoletnią córkę?

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No prosze.....cichy kat tu widze. A czy to prawda ,że jesli dostarczy sie do was bezdomnego psa....to trzeba za to zaplacic? i to nie malo? Opowiedzial mi o tym wlasciciel sklepu zoologocznego. Byl tym faktem bardzo zbulwersowany. Wiec moze przestancie czepac sie Magdy.....i pozamiatajcie swoje podworko.

Posted

Przepraszam bardzo za moze zbyt ostra wypowiedz, ale myslalam ze to forum jest forum przeznaczonym pomocy zwierzakom a tu widze ostatnio niezle przepychanki i komu i na co ma to sluzyc???Podziwialam Was wszystkie kochane cioteczki za Wasze zaangazowanie(ja angazuje sie tez tyle ze w innym kraju-RSPCA)ale te slowne "przegadanki sa smutne i nie jestem pewna czy pomoga naszym Braciom mniejszym......

Posted

Wczoraj wieczorem odwiedziłam Kastora. Ma się dobrze. Właśnie jadł ciepłą kolację ze swoim Panem. Jak każdy pies o tej porze roku - traci sierść. Jego pani cierpliwie sprząta po nim mieszkanie.
P.S.
PROSIŁAM O ZAKOŃCZENIE POLEMIKI Z "AZYLEM" NA WĄTKACH MOICH PODOPIECZNYCH.NIE MA PISANEGO SPOSOBU NA WNIKLIWE WYJASNIENIE POWAŻNEGO PROBLEMU.TE SPRAWY ROZSTRZYGA SIĘ W MIEJSCACH DO TEGO WYZNACZONYCH.

Posted

Pytasz czy to prawda? Absolutnie nikt nie płaci za przyjęcie bezdomnego psa. Nie będę się na temat naszego azylu tutaj rozpisywała.
Nikt się nie czepiał, po prostu chodziło nam o tego psiaka Kastora,
chcieliśmy uprzedzić/pokazać zdjęcia psiaków, które odebraliśmy. Tacy źli jesteśmy przez to.
Koniec tematu. Znikam stąd, ahoj!

Posted

Kolejny wątek,na którym trzeba będzie ratować juz raz uratowane psy....
Jakby mało było Krężela, Olkusza i wielu innych takich miejsc...
.Ludzie, co Wy robicie?

Posted

Wątek dotyczy Fiony.Jeżeli odbiega od tematu można go zamknąć.
"NESCA" i "Lu-Gosiak" kiedy zabieracie przywiezioną do mnie przez Was Fionę?
Macie powyżej "ZBAWICIELA" , który zapewne chce ją odemnie wybawić!!!

Posted

Dlaczego maja zabrac Fione skoro ona szczesliwa u Ciebie i juz dochodzi do siebie???Ludzie opanujcie sie!!Koniec przepychanek, przeciez tu chodzi o szczescie naszych kochany czworonogow!!!Jak tu sie juz tak porobi beznadziejni to mozna w niepamiec puscic DOGOMANIE, myslalam ze to stronka prawdziwych wielbicieli i przyjaciol zwierzat, jestem zdruzgotana i rozczarowana mile Panie!!!!

Posted

Jestem wnerwniona jak nic, bo niby dlaczego Fionka ma znikac z hoteliku?Przeciez ona wreszcie dochodzi do siebie, zaklimatyzowala sie.Po co to komu i do czego te owinianie sie pomyslcie o tych bidulach a nie o bzdurnych oskarzaniach!

Posted

[quote name='mmlasowice']Wątek dotyczy Fiony.Jeżeli odbiega od tematu można go zamknąć.
"NESCA" i "Lu-Gosiak" kiedy zabieracie przywiezioną do mnie przez Was Fionę?
Macie powyżej "ZBAWICIELA" , który zapewne chce ją odemnie wybawić!!![/quote]

to już jest żałosne. Nie wiem pomiędzy czyimi wierszami, wnioskuje Pani takie rzeczy:shake:
:shake::shake::shake:
ja o Kastorze, jego nowych 'opiekunach', a Pani o odebraniu Fionki. ehh

Posted

Proszę.....dajcie spokoj Magdzie.....zajmijcie się swoimi sprawami..... i nie robcie na naszych wątkach zadymy....a wszystko będzie dobrze. Najgorsi są podżegacze. Fiona ma się jak pączek w maśle.....i nikt nie pozwoli jej skrzywdzić.... a już napewno nie Magda. Jeśli Panie nadal będą siały zamęt na wątku dotyczącym naszego psa poproszę wtedy o zamknięcie tego wątku. Nie lubimy takich klótni......

Posted

I w ten oto sposob wlasnie widze ze juz nic nie dowiemy sie co u Fionki..jestem jej wirtualnym opiekunem a nie wiem co sie u niej dzieje, ani jak wyglada teraz.Przykre.

Posted

tocha napisał(a):
I w ten oto sposob wlasnie widze ze juz nic nie dowiemy sie co u Fionki..jestem jej wirtualnym opiekunem a nie wiem co sie u niej dzieje, ani jak wyglada teraz.Przykre.

tocha:loveu::loveu: u Fionki super, śpi w łózku, do p.Magdy ufna do innych ludzi dalej sie boi, nescca byla ja odwiedzić to Fionka trzymała sie z daleka...

kłótnie na tym watku zakonczone po prostu ostatnio każda z nas cierpi na brak czasu i stad tak mało wiadomości o Fionie, ale obiecuje poprawe:evil_lol: poprosze p.Magde o zdjecia na pewno wysle w chwili wolnego czasu /osttanio zasypuja Ja szczeniakami wywalonymi z aut:shake::shake:/

Posted

ostatnie wieści o Fionie od mmlasowice:

"Fiona biega po posesji jak sarna. Szczeka na wszystkich mężczyzn z wyjatkową zawziętością. Innych ludzi obszczekuje łagodniej. Całe popołudnie rodziny z dziećmi robiły spacery pod mój płot. Słyszałam rozmowy : "był tutaj taki mały - gdzie on jest? poczekajcie może wyjdzie. Dziewczynka -suczka taka jasna też tutaj była. To było szczenię . Poczekajmy napewno się pokażą. Patrzcie ten piesek jest nowy. Ostatnio go tutaj nie było." Wnioskuję, że te same familie spacerują oglądać pieski. Niech sobie przychodzą. Ważne ,że psów nie drażnią.Wieczorem robiłam trzy kursy spacerowe z parami psów do lasu. Fiona w tym czasie za nami SZCZEKAŁA.Ona też chciałaby wyjść , tylko brak jej odwagi."

Posted

No i to mi sie podoba:multi:ze juz cos wiem nowego!no i na fotki czekac bede.Czyli Fionka tylko wokol domu lata, wciaz sie boi dalej?nie dziwie sie, mysli pewnie gdzie to by mogli ja znow wywiezc!:placz:Jak ludzie moga szczeniaki z aut wywalac!patologia do potegi!!!!

Posted

no niestety wywalaja i to na potege...ostatniego psa którego przygarneła mmlasowice wywalili prawdopodobnie za ogon i złamali jej go /suczka ma około 3 miesiące i teraz panicznie boi sie aut/wczoraj musiała mieć ten ogon amputowany, bo wygryzała go sobie.....:shake::shake: najbardziej lubi nasza Fionke

za to Fionka ma sie super, nawet obcy ludzie zauważaja poprawe :multi::multi:

Posted

Dziękuję za wielkie słowa!!! Fiona w tej chwili przechodzi na pozycję PANI FIONY. Nawet na podwórku podchodzi sama po całusa - jak jej coś sie "przypomni" to w starym stylu znika.
Wieczorne zasypianie też zaczyna się od pieszczot. Daje mi sznupkę do pocałowania, wygłaskania......i wchodzi mi na klatkę razem ze szczeniakiem i pozostałymi pieszczotami. Najlepiej czuje się , gdy jesteśmy sami w domu tzn. ja i psy. Chodzi wtedy po pokojach i rozgląda się jak inspektor San-Epidu.
W niedzielę darła się na niespodziewanych gości. Przyjechala do nas rodzina adopcyjna Agusi - z Dąbrówki. Tyle było hałasu o jej adopcję a tak dobrze się skończyło. Agusia wyglada prześlicznie. Ma się u Nich jak w niebie. Wstawię Ich fotkę na wątek AGI>

Posted

tocha napisał(a):
Sie mowi pieskie zycie:razz:Fiona Pani na salonach rozkwita!!!!!!!!!Pani Magdo jest Pani wielka!!!!!!!!!!!!!!!

Niestety Fiona przebyła długą drogę.. i poznała to "pieskie życie" z najgorszej z możliwych stron - żyje tylko dzięki całemu łańcuszkowi WIELKICH SERC, które o Nią walczyły:loveu:
Tocha WIELKIE DZIĘKI za kolejne ogniwo w tym łańcuszku ludzkiej wrażliwości i empatii:loveu::loveu:
Pani Magdo za całokształt:Rose::Rose::Rose:

Posted

Dzieki, że jestescie wszyscy:multi::multi:

dzis wpłyneło dla Fionki 30zł od p.Genowefy, która również wspomaga naszego Niko BARDZO BARDZO DZIEKUJE!!!!!!!!

pieniazki przesle p.Magdzie razem z tym co mi sie uzbiera z bazarku - dziekuje!!!!

Posted

Dzięki za budujące słowa.
Fiona od dzisiaj dokazuje.Zawsze cieszyła się gdy maluchy inicjowały zabawę- tym razem sama już prowokuje wybryki. Szukałam winowajcy rozrywającego plastikowe wiaderka na wodę. Patrzę przez okno i co widzę? Fiona jako pierwsza zasuwa z wiaderkiem w pysku , za nią reszta czelotki również z wiaderkami!!! Teraz będę lała im wodę do reklamówek...