Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od dzisiaj mam awarię aparatu. Cudowna "Lu_Gosiak"wraz z rodzoną siostrą i niezastąpioną "nescą" odwiedziły mnie dzisiaj - a raczej Fionę i popstrykały swoim sprzętem. Wizyta OWOCNA we wsparcie finansowe. Dziękuję darczyńcą w imieniu Fiony , z której nadal sierść leci i robi smoliste stolce. Do pożywienia dodaję mielony len oraz mikroelementy od weta. Tylko,że Fiona ma "dziurawe" zęby. Mięso jakoś zjada - a reszta przelatuje na zewnątrz / kasza, ryż,makaron/. Tego juz zakopać nie potrafi, więc "sobie leży" aż wkroczę z odkurzaczem.
P.S. prośba do dogomaniaków: pomóżcie w socjalizacji Dżekusia. Gosia zrobiła foty. Pies musi trafić póki co w ręce , które go ułożą. 5-cio miesięczne szczenię zdziczało na 50 cm sznurku. Obok warczy na niego 9-cio letni pies, z którym ponoć się nie zgadza.INACZEJ "SEDALIN" a potem "MORBITAL". Miały go dzisiaj zabrać do adopcji , ale w tym stanie.............. Ja jestem zatkana psiakami.Dla takiego muszę mieć LUZ. KTO GO WEŹMIE NA DT DO SOCJALIZACJI? ON JUZ ZA 7 DNI SIĘ ZMIENI! TO SZCZENIĘ!!!!!!!!!!!!!PLISSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ano planuje, tylko ze nie wiem czypieknocha Fiona zaczeka na mnie.Obecnie pracuje w Anglii ale planuje powrot tyle tylko ze na koniec nast roku dopiero.I wtedy Fiona mialaby juz dom, u mnie!!Poki co dlatego moge Ja adoptowac tylko wirtualnie ale jak tylko wroce to Fiona odrazu miala by przeprowadzke az do Szczecina.Mam juz Krolisia Tosie, coprawda ale mam nadzieje ze sie dogadaja;)
Poki co moge wspierac Fionke finansowo, latem ja odwiedze.pozdrawiam wszystkie cioteczki

Posted

Na nasze powitanie Fiona wyskoczyła z innymi psami z domu i nas obszczekała:crazyeye: nie wiedziałam, że ona potrafi:evil_lol::evil_lol: generalnie Fiona ma u p.Magdy raj, biega sobie wolno i wygłupia sie z innymi psami, spi w domu, nas sie bała, swojej opiekunki nie
ale najlepsze przywiozłysmy psiakom krążki mięsne, które generalnie psy uwielbiaja - wypluwały, jednym słowem ROZPIESZCZONE JAK TRZA!!:evil_lol::evil_lol:

Posted

Od tych psich wariacji fartuszek ledwo na Fionce się trzyma. Posznurowałam , powiązałam i do poniedziałku może na niej się utrzyma ?

P.S. Nie wiedziałam ,że fiona ma ANIOŁA w wielkim świecie. Cieszę się niezmiernie.
Co do fotek - Gosiu fajny masz aparat. Szkoda ,że nie retuszuje tych paskudnych okien z suteryny. Taki obciach - ludzie z wielkiego świata patrzą i co ....gańba i tyle.

Posted

mmlasowice napisał(a):
Od tych psich wariacji fartuszek ledwo na Fionce się trzyma. Posznurowałam , powiązałam i do poniedziałku może na niej się utrzyma ?

P.S. Nie wiedziałam ,że fiona ma ANIOŁA w wielkim świecie. Cieszę się niezmiernie.
Co do fotek - Gosiu fajny masz aparat. Szkoda ,że nie retuszuje tych paskudnych okien z suteryny. Taki obciach - ludzie z wielkiego świata patrzą i co ....gańba i tyle.

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: w sumie ja nie z wielkiego swiata, ale chciałabym miec takie okna i taki dom;);)

Posted

Wiesz co Madzia?...... powiem Ci szczerze bez ogródek....dupcys dziołcha!!! W porownaniu z moim m4 w bloku to Ty masz palace. I jeszcze jedno drogie ciotki..... psy u Mmlasowice śpią na materacykach obszytych białym plócienkiem!!!!!!!! Zabawek od groma a psy rozbestwione bardziej niż dziadowki bicz. Jednym słowem..... BYŁYŚMY ZACHWYCONE wszystkim co widzialysmy u Magdy..... i podworkiem i domkiem i psami i warunkami jakie im zapewnila. Toż to psi Hilton!!!!!!! Jak braknie mi sliły do walki z potworami ktore tak krzywdzą te nasze biedne psinki.... to poprosze Magde aby przygarnęła mnie na DS. A wogole to i synus fajny :evil_lol: i małżonek miły:cool2:
Reasumując.....
MAGDO :Rose::Rose::Rose: To dla Ciebie za całokształt.
A co..... posłodziłam Ci ....bo normalnie Ci się należy.....
AMEN

Posted

NESCA starszego dyna nie widziałaś - bo był w pracy.A co do domu - już się poddałam i stwierdziłam : niech zrealizuje do końca projekt rozbudowy domu następne pokolenie.

FIONA DZISIAJ LIZAŁA MNIE PO TWARZY!!!
Nastepnym razem jak przyjedziecie - posadzę Was na wersalce i poobserwujecie ich zaloty. Takie kino na żywo. To co wyprawiają na białych płócienkach jest niesamowite. Dzisiejsze zaloty Kuby do Soni /szczeniaka/ wywołały nawet zdziwienie u Fiony!!! Zadek w górę , skręcony łebek w dół i śpiewy godowe rocznego kastrata. Fiona ulitowała się nad nim / Sonia nie wiedziała o co chodzi/ i wylizała mu co trzeba ,żeby się uspokoił. Nela w tym czasie podgryzała mu łapki. Teraz śpią padnięte.

Posted

Wiem ze to kupa czasu ale nie moge wczesniej wrocic niestety:placz:do Polski.A czy ktos mi poda konto na ktore regularnie moge wplacac kaske dla mojej Fionki ukochanej?Nie moge sie doczekac lata kiedy ja odwiedze i az sie boje.....ze nie bede mogla jej zostawic i zwioze ja do mamy a mama mnie udusi:evil_lol:

Posted

tocha napisał(a):
Wiem ze to kupa czasu ale nie moge wczesniej wrocic niestety:placz:do Polski.A czy ktos mi poda konto na ktore regularnie moge wplacac kaske dla mojej Fionki ukochanej?Nie moge sie doczekac lata kiedy ja odwiedze i az sie boje.....ze nie bede mogla jej zostawic i zwioze ja do mamy a mama mnie udusi:evil_lol:

no zobaczymy .....czekamy na odwiedzinki:multi::multi: a konto to najlepiej nescci zaraz wysle pw;)

Posted

Święta były koszmarne!!!!!!! Nie było nam dane zregenerować sił! Telefony dzwoniły jak na międzymiastowej. W sumie zwaracanie głowy przez znudzonych wolnym czasem ludzi! Podjęłam życiową decyzję - w niedzielę i święta WYŁĄCZAM KOMÓRKĘ!!! Jeżeli ktoś nie ma czasu dla psa w tygodniu - to jaki będzie z Niego opiekun? Ktoś w stylu "niedzielnego kierowcy"?

Resztakmi sił przygotowaliśmy duży pokój przed świętami / usunęłam meblościankę ,żeby była większa przestrzeń dla psów/ - i nawet w nocy nie spaliśmy! Z niedzieli na poniedziałek przyjechał z Rudy Śl. "BARANEK WIELKANOCNY" Z OCZKAMI JAK ORZECHY!!! CAŁY W KLESZCZACH I PCHŁACH!!! FUTERKO KRYJE SZKIELET!!! W PONIEDZIAŁEK BYŁAM Z NIM U WETA / NA DYŻURZE ŚWIĄTECZNYM/ - waży 9,600 kg i ma 2 latka.Zbadany i zabezpieczony p/kleszczom i innym pasożytom....... NIEUSTANNIE PISZCZY , WYJE , I WDRAPUJE MI SIĘ NA RĘCE - MIESZKAŁ PONAD 30 DNI .....ostatnio pomiędzy grobami NA CMENTARZU!!! "Justyna 85" szła na grób swojej niedawno zmarłej mamy / kondolencje/ no i .............ciag dalszy znacie!

Fiona lata z kleszczem na czole!!! Tubka na skórę kosztuje 20,00zł + obroża = muszę kupić!

Posted

dzisiaj wpłynęło 50zł od mamy Kamili - Danusi nesca zaraz przeleje dalej, ja z mojego i anett bazarku nazbierałysmy 140zł:multi: ale narazie czesc mam wpłacona poczekam na całośc i tez przeleje mmlasowice...czyli sterylka bedzie pokryta...

dobrze, że Fionka tak sie przełamuje:multi:

Posted

U Fiony wszystko w porządku. Nadal śpi w sypialni . Doskonale wyczuwa moje nastroje. Ona potrzebuje właściciela na wyłączność. Jest już na tym samym etapie co Kastor. Znalazł dom i jest szczęśliwy.
Co do kontaktu z ludźmi....przełamuje się ,ale jest jeszcze nieufna. To musi potrwać.

Posted

Piszę krótkie informacje - inaczej NETIA je połknie.
Mam wielką przykrość z powodu "zaangażowania" pewnych "obrońców" zwierząt w to co robię. Właściciel "AZYLU" oraz pewne Panie robią wszystko, abyśmy spotkali się w Sądzie!!!!!!!!! Na moją prośbę o pomoc - odpowiedzieli obcesowo. Natomiast wtrącając się do mojego DT i strasząc byłych właścicieli zwierząt i rodziny adopcyjne Sądem - przekroczyli granice przyzwoitości!!!
Terror jakim chcą mnie złamać / groźba odbioru Kastora z rodziny adopcyjnej/
jest przyczyną zakończenia działalności mojego DT!!!!!!!!!!!!!