Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już wczoraj Pani zdecydowała się "oddać Pepsiego w dobre ręce". Jej sytuacja życiowa i zdrowotna jest dramatyczna pomimo młodego wieku. Tak więc Pepsi pozostaje u mnie. Odważnie dołączył do sfory. Głównym przedwodnikiem jest oczywiście Nela. Przedwodnikiem wśród samców Kastor. Kubuś nie chce się podporządkować. Przeskoczył nawet płot ,żeby pogonić rottka!!! On chce żądzić pomimo swojego małego wzrostu. Walka o fionę trwa!

Dla Pepsiego muszę szukać dobrego domu. Nadaje się do środowiska z dziećmi!!!

Posted

Witam wszystkich przyjaciół Fiony i jej dzieci.Smutna jest jej historia,taka jak mówiła mi Gosia.Oby udało jej sie tak,jak mojej Sonii.pozdrawiam wszystkich serdecznie i trzymam kciuki za Fionę.:bye:

Posted

Pani Genowefo!!:loveu::loveu: witamy na watku Fiony:multi:

Pani Genowefa to taki dobry duszek naszych psów lublinieckich :evil_lol::evil_lol: Dziś dostałam 100zł od p. Genowefy, z którego 50zł pójdzie na Fione 50zł na Niko

Pani Genowefo JESZCZE RAZ BARDZO DZIEKUJE!!!!!!!!

Posted

Pani Genowefo!!:loveu::loveu: witamy na watku Fiony:multi:

Pani Genowefa to taki dobry duszek naszych psów lublinieckich :evil_lol::evil_lol: Dziś dostałam 100zł od p. Genowefy, z którego 50zł pójdzie na Fione 50zł na Niko

Pani Genowefo JESZCZE RAZ BARDZO DZIEKUJE!!!!!!!!

JUTRO WKLEJE ZDJECIA BO DZIS NIESTETY NIE MAM CZASU, DŁUGA NOCKA PRZEDE MNA...chociaz są tam takie, które trzeba by wklejać po 22:cool1::cool1:

Posted

Masz rację Gosiu- "OTO JEST PYTANIE : GDZIE?" Tak kochani - telefony dzwonią. Ludzie chcą "małego" pieska.Fionka duża i przerażona. Ona wyjdzie z tego w domu, w którym LUDZIE BĘDĄ DLA NIEJ - NIE ONA DLA NICH. Najlepiej gdyby "wyszła" razem z np Kubusiem lub Kastorem. Taki duet najlepszy jest na stres. Zajmują się sobą nie myśląc o swoim nieszczęściu.
P.S. Jestem za sterylką Fiony. Problem polega na opiece pooperacyjnej. Przecież ona jest nieufna..............

Posted

mmlasowice napisał(a):

P.S. Jestem za sterylką Fiony. Problem polega na opiece pooperacyjnej. Przecież ona jest nieufna..............

właśnie.....nie mam pojęcia jak to rozwiazać

Posted

anett napisał(a):
A jak tam Atosik w nowym domku?????:loveu:
Czekamy niecierpliwie na relację i zdjęcia, plissssss, pliiisssssssssss

Atos niestety do nas nie trafił.. mama Kamili chyba zbyt się do niego przywiązała i nie chciała go oddać, na pewno nie tak daleko jak do podgórzyna gdzie mieszkam..

okazało się to oczywiście dosycć późno, brat dla którego miał być prezentem miał urodziny w poniedziałek..

w tej chwili mamy już pieska.. małą kluskę, która nawet chwilkę nie płakała za mamą tak jej u nas dobrze :)

Posted

Nesca- przyjedziecie, zobaczycie - czy da Wam się ująć Fionę. Praktycznie od strony technicznej jest to super trudne. Fiona nadal jest nieufna. Trzeba zdążyć przed cieczka - bo wtedy nad samcami trudno zapanować. Ostatnio miałam suczkę z pierwszą cieczką i rottek z wilczurem rozgryźli drzwi w przedpokojach , pomimo zastosowanego "PILLKANU" / koszt bardzo wysoki!!!/
W sobote i niedzielę mam uroczystość rodzinną - więc w tych dniach wizyta odpada. Ponadto muszę rozważyć powrót do pracy zawodowej. Wtedy relacje się zmienią. W końcu ślub syna jest priorytetem w tej chwili.

Posted

Sterylka odpada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Weterybarze wysłuchali moich relacji i jednogłośnie stwierdzili, że wykończymy ją psychicznie!!!!!!!!!!Tylko zastrzyki antykoncepcyjne co 6 m-cy "od zaraz". Sterylka za 1,5 - do 2 lat!!!!!!!!!!!

Posted

Jaki jest koszt??/ Musimy pozbierać pieniążki na to!!!!
Po raz kolejny prosze o wsparcie to nasz 3 pies opłacany i powoli nie dajemy rady:roll:
Tam gdzie jest teraz ma idealne warunki, nigdzie nie bedzie jej lepiej

Posted

Skonsultuje to z moja wetką i z behawiorystą. Magdo..... żenisz syna? Gratuluję!!!! A nie masz córki do wzięcia? Bo i ja bym swojego z chęcią
ożeniła :) Wpadniemy ja tylko bedziesz czasowa. Błagamy o kaskę na Fionkę bo kapiemy Magdzie jak tylko coś uzbieramy.... Tak że.... BÓG ZAPŁAĆ kochane cioteczki :Rose::Rose::Rose:

Posted

Fiona nie daje się ująć - więc ,żeby ją wysterylizować należało by podać "SEDALIN". Po zabiegu może pdoznać szoku - z powodu pobytu w pomieszczeniu zamkniętym. Opieka pooperacyjna tego wymaga / to nie pierwszy pies , którego pozbawiłam narządów hormonalnych/ Pierwsza noc jest OKROPNA. Pies słania się na nogach i cały czas wymiotuje!!!. Podaję mu tylko wodę. Zresztą przed operację już musiałbym ją zamknąć , żeby była naczczo. W ogrodzie zawsze "coś skubnie'. A Fiona ma uraz do pomieszczeń zamkniętych!!! Po operacji spadek hormonów wywołuje zmienne nastroje - u psa wrazliwego na krzywdę może wywołać agresję lub depresję. Zrywanie szwów - lub niechęć do życia tak wielką - że wody wlanej w usta nie przełknie!!! Fiona jest u mnie za krótko, żebym mogła bezpiecznie ją sterylizować. Ponadto obecność samców w DT tego wymaga,żeby zabezpieczyć ją hormonalnie. Jeżeli ktoś ma "ale" do moich wetów NIECH PRZECZYTA WĄTEK O KASTORZE I DINGO!!! TO JEDEN Z WIELU SUKCESÓW MOICH WETÓW. LUB PRZYJMIE FIONĘ DO SIEBIE - BO PRZECIEŻ ONA NIE JEST MOJĄ WŁASNOŚCIĄ. FIONA SZUKA DOMU DLA SIEBIE!!!!!!!!!!!!!!

Posted

wiem jakie psy maja opiekę u mmlasowice /sprawdzeni weterynarze, bieganie wolno po ogrodzie, jeżeli jest taka konieczność to wizyty u weterynarza 3 razy dziennie - watek Kastora/ wiec o Fione jestem spokojna - skoro nie można jej teraz sterylizować, co zreszta z opisu powyżej wydaje mi sie w pełni uzasadnione to nie bedziemy tego robic, zreszta mmlasowice zna Fione i jej zachowania w tym momencie najlepiej z nas

Posted

może chociaż blokadę jej podać?
wiem, że to syf (moja suka miała po nich początek ropo odkrytego na stole operacyjnym przy sterylce..) ale jak za chwilę znów cieczkę dostanie?..

Posted

matko, czytać nie umiem, przecież mmasłowice pisała o blokadzie.. ;)

też uważam, że to obecnie jedyne słuszne wyjście..

jest jakiś tekst do ogłoszeń?