Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mogłabym go wziąć :) mieszkam na wsi koło jeleniej góry.. szkoda, ze nie ma julci bo my szukaliśmy suki.. ale jeśli możemy mu pomóc... tylko ja mam pytanie czy on ma jakąś smych i kaganiec, żebym mogła go sobie przewieźć..

u mnie w domu zwierząt jest sporo.. 2 koty i pies w dosyć poważym wieku.. dlatego wcześniej już szuakamy maluszka, żeby ewentualna strata nie była tak ogromna.. :)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:) do mamy dzwoniłam ale o to zapytać zapomniałam... gdyby przyszło mi jechać pociągiem chyba będzie to konieczne.. z tego co sie dowiedziałam to ma zostać podjęta decyzja czy nadaje się do zabrania małego :)

w każdym bądź razie mogę to zrobić w każdy piątek :)

w te sobote mieliśmy kupić wilczura małego.. ale chyba się chwilowo wstrzymamy bo tamten pewnie wcześniej czy później zostanie kupiony..

Posted

jola W. napisał(a):
tylko ja mam pytanie czy on ma jakąś smych i kaganiec, żebym mogła go sobie przewieźć..

u mnie w domu zwierząt jest sporo.. 2 koty i pies w dosyć poważym wieku.. dlatego wcześniej już szuakamy maluszka, żeby ewentualna strata nie była tak ogromna.. :)

mysle, że tu musi sie Kamila po konsultacji pewnie z mama wypowiedzieć ;);)

.........ale kaganiec dla szczeniaka??:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

jola W. napisał(a):
:) do mamy dzwoniłam ale o to zapytać zapomniałam... gdyby przyszło mi jechać pociągiem chyba będzie to konieczne.. z tego co sie dowiedziałam to ma zostać podjęta decyzja czy nadaje się do zabrania małego :)

w każdym bądź razie mogę to zrobić w każdy piątek :)

w te sobote mieliśmy kupić wilczura małego.. ale chyba się chwilowo wstrzymamy bo tamten pewnie wcześniej czy później zostanie kupiony..

Witaj Jolu;);)
dziekuje,ze weszlas na watek naszej rodzinki;)
powiedz mi czy piesek bedzie w domku czy do budy czy do pilnowania???
jakiego psiulka szukasz????
mieszkasz z rodzicami???sama???;););)

Posted

jola W. napisał(a):
więc tak..

ja studiuję we Wrocławiu.. moi rodzice i rodzeństwo mieszkają na wsi.. pies będzie mieszkał w domu choć w cieplejsze dni pewnie będzie zaznawał biegania po dworze :) ma też obiecane spacery do lasu i naukę aportowania przez mojego brata (który będzie jego rodzinnym właścicielem) i sprzątanie w razie wpadków różnych :)

mój aktualny pies mimo rosłych gabarytów też śpi w domu a dzień spędza na doworzu..

psa szukamy.. hm do kochania i zabawy wrazie gdyby nasz już stary i chory za młodu pies umarł.. pilnować domu nie trzeba :)

poprzedni pies został uratowany przez nas przed uśpieniem.. jego mama urodziła ich dwoje w pobliskiej mleczarni suke i naszego Tia.. jedno z nich miało zginąć.. ale podbił nasze serce, ciągle pamiętam jak grubą i ciężką śpiącą kluchę przyniosłam do domu :)

od tego czasu jest z nami wierny i kochany.. nie pozwoli na mnie i moję mame ręki podnieść:) myślę, że skoro ten ma podobną historię będzie mu z nami i nam z nim dobrze :)

Jolu dla mnie brzmi super;);)
wlasnie o takiej osobie marzymy....by tos trafil do ludzi,ktorzy kochaja i szanuja zwierzeta;)
wiesz dla nas to taki maly ksiaze;);)i chcemy by trafil do ludzi o dobrym sercu,ktorzy go pokochaja i zapewnia milosc i opieke;);):loveu::loveu:
dzis wieczorem porozmawiam z mama i zaraz potem Ci napisze:loveu::loveu:
Atos jest przepiekny i bedzie naprawde wspanialym kompanem:loveu::loveu:;);)

Posted

Witajcie - Fiona szaleje nadal. Dzisiaj pozwoliła wszystkim turlać sobą po ziemi!!! W efekcie pieski odpięły jej czerwoną obrożę!!! Teraz biega bez! Muszę zamknąć jej wejście do jednej części ogrodu, ponieważ wchodzi na sterdy drewna opałowego. Siedzi na nich i patrzy na ludzi pracujących w sąsiedniej" Firmie Wymiany Opon". Panowie pogwizduja , a ona mysli ,że ją nawołują. Boję się - że przeskoczy ?! Z jedzeniem jest trochę kiepsko. albo je wtedy , gdy "konkurencja" na horyzoncie. Oj - wtedy szybko wetnie wsio z michy. Albo "ciemną nocą" po kryjomu z michy w przedsionku budy.
Jej brakuje maluchów. Widziałam jak szalała za 4 m-czną ZUZKĄ. Właśnie z nią o godz. 3 w nocy podeszła do mojej ręki.
Jestem wykończona. Od g.8,00 do 12,00 same rundy w sprawie psów. Wizyty weterynaryjne, jazda z Zuzką za właścicielem........itd.
Dzisiejsze fotki mam rozmazane. Im to trzeba robić - chyba po morfinie ,żeby tak nie latały.

Posted

więc tak..

ja studiuję we Wrocławiu.. moi rodzice i rodzeństwo mieszkają na wsi.. pies będzie mieszkał w domu choć w cieplejsze dni pewnie będzie zaznawał biegania po dworze :) ma też obiecane spacery do lasu i naukę aportowania przez mojego brata (który będzie jego rodzinnym właścicielem) i sprzątanie w razie wpadków różnych :)

mój aktualny pies mimo rosłych gabarytów też śpi w domu a dzień spędza na doworzu..

psa szukamy.. hm do kochania i zabawy wrazie gdyby nasz już stary i chory za młodu pies umarł.. pilnować domu nie trzeba :)

poprzedni pies został uratowany przez nas przed uśpieniem.. jego mama urodziła ich dwoje w pobliskiej mleczarni suke i naszego Tia.. jedno z nich miało zginąć.. ale podbił nasze serce, ciągle pamiętam jak grubą i ciężką śpiącą kluchę przyniosłam do domu :)

od tego czasu jest z nami wierny i kochany.. nie pozwoli na mnie i moję mame ręki podnieść:) myślę, że skoro ten ma podobną historię będzie mu z nami i nam z nim dobrze :)

Posted

"Jola-W" - może jesteś tą , która przyjmie którąś pieszczotę z mojego DT. Mam 3 młode spragnione miłości - w wieku 1 rok do 2 lat. Nela sterylizowana 1,5 roczna / ma watek na DOGO/ , Kubuś roczny, Tobi 2 letni. Poproszę "Lu-Gosiak",żeby wstawiła fotki.

Posted

mmlasowice dzieki za wieści:lol::lol:

Fionka na pewno tęskni, ale myśle, że przy innych psach szybciej zapomni...

to, że tak szaleje i biega z innymi psami to wspaniała wiadomość :multi::multi:, w końcu jest wolna, nie na łańcuchu ani w klatce - tylko wolna

oby dała sie przekonac, że nie każdy człowiek to sadysta....

Posted

jola W. napisał(a):
to ja czekam na odpowiedź.. oby nadeszła jak najszybciej.. :)

Jolu!
Ja widzę pewne niebezpieczeństwo w tej adopcji.
Nie wiem w jakim wieku jest Twój pies i jak reaguje np. na obce psy kiedy wejdą na Jego teren?
O ile jeszcze w tej chwili może akceptować szczeniaka, to kiedy ten podrośnie, może być walka o dominację. Atos jest duży może wygrać tą walkę. Co wtedy? Czy poradzisz sobie z dwoma samcami w domu?
I czy Twój pies nie jest zbyt stary na szczeniaka w domu.?
Bo duży szczeniak biegający po głowie spokojnego staruszka to nie jest dobry pomysł. On potrzebuje spokoju.
Czy nie lepiej adoptować spokojną suczkę po sterylizacji a wtedy jest większa szansa na porozumienie i wzajemną akceptację?

Posted

:)

to była przemyślana decyzja.. on na wszystkie psy reaguje chęcią zabawy..
a wszystko co młode traktuje jak swoje dziecko, wszystkie młode koty które bywały w moim domu były przez niego wylizywane i niańczone..

myślę, że nie będą sobie przeszkadzały.. :)

Posted

On ma około 11 lat.. ale jest po ciężkiej chorobie trzustki, wątroby, nerek.. co mu dołożyło kilka lat życia i kilka zabrało.. sąsiedzi z góry mieli młodego szczeniaka z którym latał jak szalony..

Posted

Jolu czy istnieje mozliwosc bys przyszla osobiscie do nas do domku we Wroclawiu???
nie wiem w jakie dni studiujesz i kiedy bywasz we Wroclawiu...ale byc moze bylaby taka mozliwosc bys do nas przyszla i bysmy sie poznaly osobiscie i wtedy na spokojnie porozmawialy co o tym myslisz???;););)

Posted

Poker napisał(a):
Fajne psiaki :loveu:
Czy te zdjęcia robiłąś z helikoptera?:crazyeye:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: to mmlasowice robiła sądząc po wysokości to chyba z dachu:diabloti: to jej tymczasy, super psiaki szczególnie nam sie spodobał Tobi /jasnobrązowy/ a jemu z kolei nasza Fiona - casanowa jeden:evil_lol:

Posted

Cuda,cuda,cuda..... zwroccie uwage na zadarty ogonek naszej Fionilli. Do tej pory zawsze chował się pod brzuszkiem. Boże..... ależ jestem szczesliwa. Kocham cały świat :)

Posted

ale się dzieje:lol::lol::lol: chwilkę mnie nie było i 5 stron musiałam przerzucić:crazyeye:CUDOWNE wiadomości:Cool!:Atosik do domku a Fionka biega i szaleje - wolna i szczęśliwa:loveu::loveu:

Posted

Również czekam niecierpliwie na wieści o Fionce i o Atosiku:loveu::loveu: gorące pozdrowienia dla domków tymczasowych i potencjalnego stałego:cool3: