Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na pewno tez sie troche przyzwyczaila do miejsca i do mojej mamy...
no,ale jak ten nowy domek tymczasowy jest fajny to teraz trzeba skupic sie na zbieraniu pieniazkow....

u mojej mamy zostal Atos i juz go slyszalam przez telefon jak urzedowal z moim kotem;)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Potrzebujemy 200zł miesięcznie na utrzymanie Fiony + ewentualne koszty weterynaryjne..
Bardzo prosimy o grosik dla Fionki:modla::modla:

Zabranie Fionki bez malucha konsultowaliśmy z behawiorystą - to najlepsze rozwiązanie i dla Fiony i dla szczeniaczka!!
Fiona potrzebuje natychmiastowej pomocy, pracy, socjalizacji a szczeniaczek im dłużej przebywa z mamą tym bardziej uczy się zaburzonych relacji:shake::shake:
Dla Fionki to podwójny stres - zabranie dzieci i znowu nowe miejsce ale to jej jedyna szansa na normalność!!
Atosik na pewno znajdzie szybko domek a Fionka zostanie wprowadzona do domu z innymi pieskami, które również pomogą jej odzyskać równowagę - tym bardziej, że Fionka bardzo lubiła kontakt z innymi psami.

Posted

SĄDNY DZIEŃ!!!!!!!!!!!! ranek nie był ciekawy.....Wyjechaliśmy o 7 rano niue wiedząc w zasadzie dokąd zabierzemy Fionke i maluchy...... Całą droge zastanawiałyśmy i sie i dzwoniłyśmy gdzie tylko się da....... Nasza kochana Renia z Sochaczewa ....mimo tego ,że nie ma miejsca u siebie...... postanowiła nam pomoc. DZIĘKI RENIU ZA WSPANIEŁE SRECE..... ale Fionka trafiła w inne miejsce . Od początku: Zastałyśmy Danusię schorowaną , placzącą i opadnietą z sił. Maluszki grubaśne i codowne.....ale Fionka przerażona i sikająca pod siebie na nasz widok. Byłyśmy załamane. Usiadłyśmy do kawy....i zastanawiałyśmy się jakie rozwiązania mamy wybrać aby całej rodzince zapewnić dobrą przyszłość. PO godzinie przyszedł Pan chcący adoptować szczeniorka. Nie pasował mu żaden (i dobrze:diabloti:) ,bo i Pan nie pasował nam. Za dwie godziny przyjechali Państwo chcący adoptować sunie. Zakochali się w Julci od pierwszego wejrzenia. A my w nich....:loveu: I tak nasz sunia ma domek. W końcu po dlugich rozm owach telefonicznych....po konsultacjach z behawiorystą postanowiłyśmy zabrać Fionkę do Mmlaskowice. Makabrą było wyciągniecie na siłę dziewczynki z domku. Przerażenie....drżenie na całym ciele....ale oszczędzę Wam tego. POdróż minęła w jak najlepszym porządku. Gdy dojechałyśmy do Magdy do T.Gór..... Fioina boczyla się przez siatkę na inne psy.Kiedy weszlysmy na posesję. spuściłam Fionę ze smyczy...................................................... I wtedy się zaczęło:multi:
Bieganie z psami..... obwąchiwanie terenu, cudna kooopka na świeżym powietrzu.... sikuniu pod drzewkiem. TOTALNA MATAMORFOZA!!!!!!!!! Nie mogłyśmy uwierzyć. Ryczałam ...... miętka chyba bywam. Przemiana ta była ogdromna. Fiona z podniesionym merdającym ogonem, z podniesionymi ucholami, ze śmiejącym się pyskiem. CUD wydarzył się dziś w Tarnowskich Górach. ZAraz jedziemy z Gosią do schronu.... Ale wiem jak czekacie :) musiałam Wam o tym wszystkim napisać. Dzięki Wam ,że wspierałyście nas dzis radami, informacjami i telefonami. A teraz przede wszystkim

Dzięki Danusiu ,dzięki Kamilko ,Dzięki Magdo.......

Całej reszcie podziękuję już na gg.....bo musiałam bym dużo pisać. Jak wrócimy ze schronu to Gosia pewnie zamieści fotki...... te po metamorfozie też.......

Teraz tylko proszę abyście pomogly utrzymać ja na dt...... Bo nie mamy na to środkow.

Posted

I Fionka kochana.......przemiana jaka zaszla po spuszczeniu ze smyczy powalila mnie nie mogłam sie napatrzeć jak biegała, wachała, sikała:evil_lol: zaczepiała Kastora super:multi:

i najlepsze na koniec:evil_lol::evil_lol::evil_lol: przynajmniej widac jak biega:diabloti:

Posted

Moje slodkie Fionikowe dooopsko..... mama kofa....... Boże..... ale czad. Fionka biega... BIEGA.... nie ucieka.....:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
HURRRAAAAA:multi::multi::multi:

Posted

kolejna lubliniecka METAMORFOZA:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Fionka ostro powalczyła z Dusią o palmę pierwszeństwa :evil_lol::evil_lol:

Fionka:loveu: jak CUDOWNIE widzieć jej uśmiechnięty pycholek:loveu::loveu::loveu:
A "maluszki" oczywiście przepiękne; ciekawe kim był tatuś:-o

Posted

Kamila_s napisał(a):
czy ktos umie robic bazarki????

robi sie zdjecia rzeczy, wkleja je /zakladajac nowy watek na dziale bazarki/ z opisem i cena np do licytaqcji lub kup teraz i ustala sie samemu ile bazarek bedzie trwal i tyle:cool1::cool1:

Posted

mnie zamurowaloooooooooooooooo:multi::multi:
nie mam slow...nie mam dzis tez juz lez........jestem wykonczona,a te zdjecia sa po prostu jak slonce dla mnie!!!!!!!!!!:loveu::multi::multi:
ja pisalam zawsze maluszki,a to przeciez male niedzwiadki:evil_lol::evil_lol:

brak mi slow by wrazic moje wzruszenie...............................

Posted

Niesamowite są maluchy. Ja zawsze myślałam, że one maleńkie, takie sarenki jak Fionka. A to takie trochę kaukazowate ;-)

A Fiona - przemiana, naprawdę. Czasem tak jest, że coś wydaje się smutną koniecznością, a wychodzi na dobre. Fionka wśród psów się owtorzyła i może teraz na ludzi też będzie bardziej otwarta.
A mama Kamili dojdzie do siebie, bo przecież dała tym psiakom wszystko i jeszcze więcej. Po prostu była już pora by ruszyć w świat :-)

Posted

Atos w domu plakal cala noc:oops::oops:
jeszcze pewnie tak ze dwa,trzy dni bedzie tesknil za mama i Julka....
dzis ruszam do robienia ogloszen dla niego;);)musi miec taki sam wspanialy dom jak Julka....

aaaa mama mi mowila,ze dala dziewczynom 50 zl na Fionke;)
grosik do grosza i sie uzbiera na hotelik;)

Posted

'TAK.....ZAPOMNIAŁAM WAM O TYM NAPISAĆ.....FIONKA DOSTAŁA OD DANSI WYPRAWEKĘ 50 ZŁ. nIE CHCIAŁYŚMY WZIĄŚĆ BO PRZECIEŻ TYLE DLA NICH ZROBIŁA....TYLE NA NIE WYDAŁA...... WIDZIAŁYŚMY JAK CIĄGLE PODTYKA IM POD NOSEK TO SZYNECZKĘ.... A TO SEREK.....RYBKE TEZ DOSTAWAŁY..... ALE OCZYWIŚCIE Z DANUSIA NIE MA DYSKUSJI....TO DLA FIONKI I KONIEC. mOWIĘ WAM. DANUSIA TO:lilangel:

Posted

DZWONILA NA DT DO FIONY. cAŁĄ NOC BIEGALA Z KUMPLEM PO PODWORKU..... TROCHE SPALA....ALE W BUDZIE.... NIE CHCIALA DO BUDYNKU. rANO PODBIEGŁA DO MAGDY...CHYBA JEST DOBRZE. MYLSE ZE ONA ZACHLYSNELA SIE WOLNOSCIĄ. pANSTWO OD JULKI NIE ODBIERAJA TEL. SEKRETARKA.....:(

Posted

Kamila_s napisał(a):

aaaa mama mi mowila,ze dala dziewczynom 50 zl na Fionke;)
grosik do grosza i sie uzbiera na hotelik;)

tak dostałysmy jeszcze od Danusi wyprawke dla Fionki;) od razu przekazałysmy mmlasowice na poczatek, reszte musimy uzbierac

wczoraj juz nie mialam siły mysleć i zapomnialam podziekowac :cool1:
bardzo wszytskim dziekuje za opieke nad Fionką i maluchami Danusi i Kamili, za zgode naszej Renatki, za szybka akcje i zgode p.Magdzie, za pomoc ludziom z dogo szczegolnie szybka reakcje sonikowej, anett, irence, majdze....poker za wsparcie finansowe - WIELKIE DZIEKI

Posted

Dodzwonilam sie do Pani Joli...nowej opiekunce Julci...:-)))
Julka bardzo przezyla ta noc i teskni za swoim bratem i mamusia...
szalala i nikt nie mogl zasnac..tak jak Atos....jeszcze musi minac kilka dni by poczuly sie lepiej....
Atos ma troszke lepiej,gdyz w domu u nas jest kot...mama mi mowi,ze od rana sa razem i nie rozstaja sie na krok;);)bardzo sie polubili:evil_lol:
Dziekuje Wam wszystkim za pomoc!!
Dziekuje Irenko!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu:

Posted

Brysio WIELKIE DZIĘKI:loveu::lol: za ogłoszenia!!
Jak będzie więcej dobrych domków dla szczeniaków to potrzebujących jest sporo..:shake: może uda się jeszcze jakiejś biedzie:-(