Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety my rano jechac nie mozemy(mąż w pracy).....wyjazd po 14. Licząc 3godz drogi , z godzinke na miejscu i 3godz powrot..... jeszcze droga do Tarnowskich Gór. Myślę ,że bedziemy dopiero na miejscu przed godz. 22. Czy tak mogłoby być?

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nescca napisał(a):
Niestety my rano jechac nie mozemy(mąż w pracy).....wyjazd po 14. Licząc 3godz drogi , z godzinke na miejscu i 3godz powrot..... jeszcze droga do Tarnowskich Gór. Myślę ,że bedziemy dopiero na miejscu przed godz. 22. Czy tak mogłoby być?

noo bardzo optymistyczna wizja:) mysle, ze niestety mozemy byc troche pozniej

Posted

Padam na twarz. Jestesmy bardzo umeczeni tym dniem. Ale najwazniejsze.... Fiona w swoim nowym- starym domku :) Starym jako DT.... nowym jako DS. Wybaczcie ale jutro opisze szczegoly.....sa tez zdjecia. POwiem tyle ,że Fionka od razu poleciala do domku..... na swoje poslanko.... (chyba łózko mmlasowice) :) Mam nadzieję ,że już śpi spokojna i że czuje sie bezpieczna.

Posted

Wigusiu....... finanse podam zaraz po tym jak skocze do banku po wydruk..... bo niestety nam nie wysylaja.... BANDYTY. Dzwonilam rano do mmlasowice. Fionka nie schodzi z rogowki. Tuli się. A w nocy chodzila po mieszkaniu i wyjadala sucha karme z miseczek. Biedactwo...... odzyskala apetyt. Mam nadzieję ,że już jest spokojna.....że wie ,że jest w SWOIM DOMKU!!!! i nic już Jej nie grozi. Że żadne baby nie przyjadą i nie zabiorą Jej..... daleko w świat do ogrodu pelnego nieznanych zapachow i nieznanych Jej psow. Fionko..... bądź szczesliwa:cunao::painting::painting::painting::loveu::loveu::loveu:

Posted

Rozeznałam dlaczego Fiona po wyniesieniu z samochodu poleciała w ogród. Zapamiętała miejsca ,w których zakopała jedzonko na "potem". Wykopała zjadła.... okazało się ,że reszta sfory tego nie naruszyła. W nocy jadła dalej ( suchą karmę). Chrupała i chrupała. Fafik oszalał na jej widok. Nie chciał z niej zejść.Fiona pozwalała mu na wszystko. Ciapek Gucio też walczył o pierwszeństwo do niej .Jednak musiał odstąpić przebojowemu Fafikowi. Gdy samce się zmęczyły o godz 2.30 w nocy - Fionka wtuliła się do mnie jak niemowlę. Od rana biega w ogrodzie i je , je, je.... dałam jej świeże łapki kurze(wcina je jak cukierki). Zjadła już tyle różności z pieczonymi udkami włącznie / tymi , które wczoraj wywołały pożar piekarnika - nesca i Gosia późnym wieczorem jeszcze czuły zapach pogorzeliska/ Udka dzięki Bogu nie spaliły się , palił się tłuszcz ze ścianek piekarnika. Pierwszy raz w życiu miałam takie szczęście w nieszczęściu. W porę weszłam do kuchni tymczasowej i udało mi się ugasić jęzory ognia.

Fiona ponadto bardzo dużo pije. Najważniejsze ,ze ogon ma w górze i roześmiany pysk. Musimy jednak zamykać drzwi z domu , bo natychmiast wpada do środka i czeka pod drzwiami swojego pokoju. Muszę wtedy wpuścić ją na rogówkę - bo stoi zaparta.

Posted

Sądzę ,że spadek wagi ciała przy takim apetycie Fiona szybko nadgoni.
Niestety jeszcze nie zaszczekała. Czekam , kiedy się ponownie odważy obszczekać mężczyzn i psy za płotem.

Posted

Fionka już szczeka - pierwszy raz na widok biednego dziadka Dingo. Nie podeszła do niego pomimo otwartej przegrody , tylko szczekała tak potężnie - że biedak przestraszył się i zawrócił do suteryny. Potem już szczekała na murarzy. Jest odważna, bo szczeka i zbliża się do Nich obserwując bacznie Ich reakcje i zachowanie pozostałych psów. Mam wrażenie ,że jest to jej sposób asekuracji.

Przed chwilą właściciele przedszkola wypuszczali w niebo zapalone lampiony - Fiona tak głośno szczekała dudniącym tenorem, że musiałam wyjść z domu,żeby zobaczyć co się dzieje. Ona naprawdę dobrze stróżuje.

Posted

Jak miło wreszcie poczytać takie dobre wiadomości o Fionce :lol:
Rozumiem, że z deklaracji jesteśmy zwolnieni? Na dobry początek w nowym, starym domku wpłacę jeszcze swoje majowe zobowiązanie na konto mmlasowice (bardzo proszę o podanie konta). Fionka będzie miała na cukierki ;)