Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):

super Szarotko:loveu: ....pamietam, ze bylas na początku:p

czyli mamy juz 200zł stałych deklaracji:multi::multi:
zaraz pomolestuje nescce, ze ma juz konkrety załatwiac

Molestowanie zawsze wskazane :):)

Posted

to trzymam kciuki za pozytywny rozwój sprawy!

a PW ktoś rozsyła i popularyzuje wątek?

pewnie nie, więc może, Beato droga, wklej tu choć wzór swej odezwy do narodu, a ja trochę porozsyłam...

Posted

cioteczki fionki kochane, romawiałam wczoraj z nescą i mamy bardzo konkretne postanowienia co co psiczki.

Fiona jest umówiona!!!!

Dziś dzwoniłam do super wygodnego hoteliku, blisko was, z opieką weta , w pomieszczeniu mieszkalnym, z ogrodem i spacerami i opiekunami psio zakręconymi na maksa. Drobne roboty wykończeniowe dla nowych lokatorów, są na ukończeniu i lada moment , do dwóch dni maksimum będzie dla niej zielone światło.

Dla dopełnienia planu już od teraz postaram się dograć transport dla damy free of charge na 98 % trasy. myśle że to dobry plan. opłata czesnego ok 300 zł podyskutuje czy z karma czy bez. Może jakaś dobra cioteczka pomoże nam karmą? Jest taka jedna cudowna cioteczka która najbiedniejsze psiaki wspomaga karmą. Może tu trafi???

Teraz pozostaje już tylko kompletowanie deklaracji.i czekanie na znak odlotu.

Posted

Stówka i jeszcze jedzonko ,które nie wiemy ile bedzie kosztowało. Ale z tego co slyszałam.... hotelik to "HILTON" dla psów. Fionka dostanie od życia szanse na to co najlepsze :)

Posted

Tak. Jest to hotelik u lek wet i jest tam kilka osob ktore stale pracuja z pieskami. Warunki ponoc rewelacyjne. Mylse ze sama odwioze Fionke ....hehehe tzn z Gosia bo zaraz da mi po glowie :) Mamy mozliwosc transportu ale wiemy ze juz zabranie Jej od Magdy bedzie dla Niej traumą a co dopiero puszczenie Jej w podroz z kims kogo nigdy nie widziala. Jeśli tak się stanie to oczywiscie zamiescimy zdjecia :)

Posted

Wig prosiłaś o gotowca. Oto on. Nie wiem czy najlepszy ,ale nie wiedziałam co napisać żeby zabrzmiało przekonywujaco.Wiesz.... Fionka jest ladna....ma cztery lapy ,dwoje oczu i nie krwawi. Cięko przekonać kogoś ,że Ona potrzebuje pomocy.

POMOCY!!!!!

FIONA….. OBY TO NIE MORBITAL MUSIAŁ BYĆ JEJ WYBAWIENIEM

Fiona pochodzi z Krężla. Jej losy są tragicze…..jak zresztą losy wszystkich psów z tamtego miejsca. Wycofana totalnie…..kilka dni od przybycia do nas rodzi dwoje małych. W schronie warunki kiepskie….mrozy 20 stopniowe. Rok 2009. Fiona jedzie wraz z dziećmi do Wrocławia…. Do lepszego życia. Do DT Niestety….. nie dała się zsocjalizować. Dzieci trafiły do dobrych domków a Fionka… do Pani Magdy na Śląsk.Znów DT. Wieeelki dom….duży ogród i wiele psów. Po prawie roku powoli już ufa….wchodzi do mieszkania…..daje się Magdzie pogłaskać.
Ale jeszcze długa droga przed Nią. Niestety mimo wieeelu ogłoszeń nikt nie chciał suni. Jedyne oferty to kojec. Ona w kojcu nie da radu….. wycofa się totalnie. Nie wiemy jak to możliwe ,że nie znalazł się nikt komu wpadła by w oko. To przepiękna i przemądra sunia. Niestety….z pewnych WAZNYCH względów musimy ją zabrać z DT. Mamy czas do końca marca . Fionie potrzebny jest dom z innym psem (psy kocha nad życie) i z cierpliwym właścicielem. Zbieramy na Nią deklaracje… bo to teraz najważniejsze. Ona nie może wrócić do schroniska. Wiemy ,że jeśli schronisko będzie jedynym rozwiązaniem to lepiej będzie Fionę uśpić. Myślę ,że wtedy serce nam pęknie. Błagamy o deklaracje….. My same zadeklarowałyśmy 60 zł. Jedna dogomaniaczka 100zl Brakuje okolo 200na pozadny hotel i prace nad Nią Wiemy ,że dogomaniacy są wspaniali…..,że tyle razy pomogli w sytuacjach bez wyjścia. Teraz to my jesteśmy w takiej sytuacji . Jeszcze raz prosimy….wejdźcie na wątek… pomóżmy wspólnie tej cudownej psinie która już tak wiele przeszła.

http://www.dogomania.pl/threads/1292...oA-ca-stycznia

Posted

Jest zielone światlo nadziei dla Fiony. Można ja zawozić nawet jutro. Dobrze by było aby pojechał ktoś i wyjaśnił wszystko dokładnie, zwłaszcza oczkiwania w prowadzeniu suni. może nawet wkazówki i zalecenia ująć na kartce, i spiąć z książeczką zdrowia. Sprawdzić szczepienie, odrobaczenie itd. zaraz podaję na pw namiary i telefon do cudownego pana Tomka który może ją zabrać do Wrocławia bezpłatnie, może nawet z opiekunką. Powrót na Śląs kbardzo prosty, bo pan nie wraca. z Wrocławia do Obornik jest 34 km . moŻna sie umówić z Arnim na odebranie za opłatą paliwMoże będziemy mieć szczęście i jakas wrocławsa cioteczka omoże w tym mini transporcie na trasie WROCŁAW Oborniki? Prawdopodobnie wieczorkiem.

Posted

p.Teresko ogromnie dziękujemy za zielone światło i załatwienie wszystkiego:loveu::loveu:

co do transportu to nesca nie chce Fiony stresować, bo i tak ogromnym przeżyciem bedzie dla Niej zmiana dotychczasowego miejsca, a nas Fiona zna, wiec raczej w sobote same Ja zawieziemy