Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dorwałam się do kompa w końcu po dłuższej przerwie ;)

ściągam zdjęcia, zmniejszę i wstawię ;)

oby po świętach ktoś wypatrzył tę psinę w końcu!

Posted

Nie sądzę,że adopcja Fiony się spełni.Ludzie nie chcą PSA KŁOPOTU. Ludzie szukają stróża i kompana do spacerów - a na takiego Fiona wedle zdjęć się zapowiada. Urodą ujmuje za serce. Jednak pochwili zastanowienie słysze - "ale Pani Ona Nam wszystkich wpuści". Dla Fiony potrZebny jest PSI SAMARYTANIN- TYLKO GDZIE GO ZNALEŹĆ?

Posted

znajdują się, gorsze przypadki na dogo się zdarzały;) chociaż nie ukrywam, że byłoby najlepiej, gdyby zdecydowała się pani zostawić ją na DS:evil_lol:
ale paradoksalnie największym pechem Fiony jets to, że nie była okaleczona fizycznie - takie psy przyciągają uwagę i nieraz błyskawicznie znajdują domy...

Posted

bo boi się chodzenia na smyczy, nowych sytuacji - jest koszmarnie skrzywdzona psychicznie i wycofana - na zdjęciach tego nie widać, bo p. Magda odwaliła kawał dobrej pracy i sucz odzyskała równowagę.

nowy opiekun musiałby być gotowy na podobną pracę. cierpliwe oswajanie.
to jest Lira 2, tylko jeszcze gorzej pokrzywiona ;)

Posted

Słuchajcie - Wszyscy macie rację. Pamiętajcie tylko, że rodzina też ma swoje prawa . W takiej ekstremalnej sytuacji jak ślub syna w maju 2010r muszę przypominać ,że w domu będzie armia gości z drugiego końca Polski. Przecież nie odstawię Ich do Hotelu mając bolszy dom.Nie wiem gdzie ulokować psy - chociażby na czas uroczystości / 2 tygodnie/ i przygotowań domu / odnawianie/. Nie mogę synowi tego zrobić i wyprowadzić go na nową drogę życia BARDZO UROCZYŚCIE ............Z PSIARNI!!!ZAMIAST AKOMPANIAMENTU MUZYCZNEGO - SZCZEKANIE PSÓW. NAWET W NOCY NIE SZANS NA SPANIE - GDY PSY CZUJĄ OBCYCH LUDZI W DOMU. PROSZĘ - JUŻ TERAZ POMYŚLCIE NAD ROWIĄZANIEM TEGO PROBLEMU. TERAZ JA POTRZEBUJĘ POMOCY.
Jutro mam interwencję z Policją.Telefony z prośbą o pomoc nie milkną. Teraz odebrałam informację o łagodnym jamniku, którego przed mrozami kobieta przygarnęła do piwnicy.Sama zostałam obdarowana aż 5 psami zmarzlinami.Jeden szczeniak wczoraj poszedł do nowego domu. Kocurkom też się udało. Ale armia pozostałych z ciężko chorym Kastorem i krwawiącym Funtem jest nadal. Dwa szczeniaki blokują pokój posterylizacyjny.ITD........................kto może niechaj wesprze wyżywienie / zainteresowanym mogę wysłać mailem faktury z hurtowni mięsnej/

Posted

Nescca, myśl, gdzie by ją jeszcze ogłaszać?
Może ta straż dla zwierząt by pomogła?

p. Magdo, Lu_Gosiak przygotowywała bazarek, lada moment podejrzewam będą z niego pieniądze.
w tym tyg. Fiona powinna załapać się na program w TV (w zeszłym tyg się nie zmieściła), więc 3mamy kciuki ;)
a może warto przerzucić się na suchą karmę?

Posted

Moje psy mają suchą karmę wystawioną nieustannie.+ pojemniki z wodą.W domu w każdym kącie stoi taki zestaw. Fiona lubi chrupać tylko w nocy , gdy wszyscy śpią. Budzi mnie to jej rozgryzanie ponieważ nabiera do pyska duże ilości i wtedy musi mocno nagryzać. Wypije pół wiadra wody i idzie spać.W ciągu dnia karmię psy gotowanym , karmą wilgotną itd. Muszę tak robić ,żeby nauczyły się jeść wszytko. Nie wiem do jakich domów pójdą. Nie chcę problemów trawiennych stwarzać.
PS Gmina chce dac mi teren uzbrojony pod schronisko (- tylko nie chcą dać forsy na jego budowę , ani zabezpieczń =tzn wkładu własnego w wysokości 5 propcent) , żeby można było sięgnąć po dotacje unijne. Teren duży - super- blisko las - tylko za co to zrobić?

Posted

Gonia 13 przelała 20,00zł " na psa" - 22.12.2009r
Asior przelała 15,00zł "ubranko dla psa czerwone" - 23XII2009r.
Dziękuję - tylko nie wiem - na którego psa i dlatego muszę pisać na wszystkich wątkach moich podopiecznych.

Posted

Powysyłałam mailami faktury oraz dokumenty koszmarnej choroby Kastora. Niewydolność krążeniowo-oddechowa weszła w ostrą fazę!!!!!!!!!!!Kastor dusi się dzień i noc.Pragnie tylko spokoju i bezruchu.Fiona wybałusza oczy w jego stronę .Widzę w nich wielkie współczucie. POzostałe psy też wyciszyły się . One chyba coś czują........

Posted

Dla Asior musze zrobić zwrot wpłaty - bo pomyliła konta! Dzisiaj odesłałam pierwszego psa do schroniska w Bytomiu-Miechowicach.Trzyletni biały w czarne łaty, łagodny,wychudzony, stojący w prośbie na tylnych łapach - w prośbie o pomoc. Samiec wzrostu Fiony. Gdzie miałam go ulokować i za jakie pieniądze nim się zająć? Masa psów u mnie , wpłaty mierne. Nie mogę przyjmowac psów z innych miast mając swoje bidy z lasu pod chałupą. W styczniu - psy muszą przed remontem opuścić dom.W ostateczności schronisko. To nie są żarty.Od dłuższego czasu poważnie o tym piszę.

Posted

mmlasowice napisał(a):
Dla Asior musze zrobić zwrot wpłaty - bo pomyliła konta! Dzisiaj odesłałam pierwszego psa do schroniska w Bytomiu-Miechowicach.Trzyletni biały w czarne łaty, łagodny,wychudzony, stojący w prośbie na tylnych łapach - w prośbie o pomoc. Samiec wzrostu Fiony. Gdzie miałam go ulokować i za jakie pieniądze nim się zająć? Masa psów u mnie , wpłaty mierne. Nie mogę przyjmowac psów z innych miast mając swoje bidy z lasu pod chałupą. W styczniu - psy muszą przed remontem opuścić dom.W ostateczności schronisko. To nie są żarty.Od dłuższego czasu poważnie o tym piszę.

"Niech jeszcze i to....".... nie wiem co bedzie. Sprobuje porozmawiac z wsia..... moze choc kojec. Ale nie wiem jak Fiona to zniesie. Boże....co robić?

Posted

[quote name='mmlasowice'].......
W styczniu - psy muszą przed remontem opuścić dom.W ostateczności schronisko. To nie są żarty.Od dłuższego czasu poważnie o tym piszę.

Dla Fiony lepsze byłoby uśpienie...

Czy Fiona ma czas do końca stycznia??

Posted

Pozwoliłam sobie zrobić kilka ogłoszeń tam, gdzie były nieaktywne:
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]http://www.rozglos.net/ogloszenie-125058.html[/FONT]
[FONT=Tahoma]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3086913_fiona_mloda_piekna_idealna_dla_domatora.html[/FONT]
[FONT=Tahoma]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Fiona,7013[/FONT]
[FONT=Tahoma]gumtree Katowice – do akceptacji[/FONT]

Pewnie jest więcej ogłoszeń, które trzeba wznowić.............. [/FONT]