mmlasowice Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Fionka wybiera sobie miejsce pobytu- najchętniej na deszczu,śniegu i mrozie wpatrzona prosto w moje okno kuchenne (wypatruje mnie). Niestety teraz nie mogę nieustannie mieć okna otwartego i co jakiś czas mówić z niego do Niej. Fionka chętnie wchodzi mokra do domu. Szybko można ją osuszyć. Kilka ruchów ręcznikiem i już jest sucha. Z innymi psami ten numer nie wychodzi.W mroźny dzień oczywiści wskoczyła do sypialni. Miałam w łóżkach 4 psy: Fionkę ,Nelę, E-Sarę i Bambo na zmianę z Kacperkiem i Kastorem. Duży Murzyn zotał "zawrócony" z obawy ,że zarwią łoże. Mąż stwierdziła ,że normalne noce miał tylko w szpitalu. Gwarantowane łóżko bez potrzeby konsultacji ze zwierzętami - "kto -gdzie -dzisiaj śpi?" Syna dzisiaj wg, W nocy dzisiaj Fionka śpi z Murzynem w budynku gospodarczym - na ciepłym narożniku. Kastor w suterynie. Ciepłoluby na parterze domu. Rottweiler na piętrze.Koty zajmują pokój na parterze. Chora kotka ma ogrzewany apartament na piętrze budynku gospodarczego. Polne małe kotusie z ojcem kocurkiem dokarmiam za płotem. Mieszkają chyba "kontem" na pustej sąsiedniej posesji. Quote
mmlasowice Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Fionka wybiera sobie miejsce pobytu- najchętniej na deszczu,śniegu i mrozie wpatrzona prosto w moje okno kuchenne (wypatruje mnie). Niestety teraz nie mogę nieustannie mieć okna otwartego i co jakiś czas mówić z niego do Niej. Fionka chętnie wchodzi mokra do domu. Szybko można ją osuszyć. Kilka ruchów ręcznikiem i już jest sucha. Z innymi psami ten numer nie wychodzi.W mroźny dzień oczywiści wskoczyła do sypialni. Miałam w łóżkach 4 psy: Fionkę ,Nelę, E-Sarę i Bambo na zmianę z Kacperkiem i Kastorem. Duży Murzyn zotał "zawrócony" z obawy ,że zarwią łoże. Mąż stwierdziła ,że normalne noce miał tylko w szpitalu. Gwarantowane łóżko bez potrzeby konsultacji ze zwierzętami - "kto -gdzie -dzisiaj śpi?" Syn dzisiaj wyszedł z interny i stwirdził krótko - zaczyna się problem "kto kogo wpuści do łóżka- Ja rottka czy rotek mnie". Funt taki duzy a tak rozpieszczony jak szczeniak. W nocy dzisiaj Fionka śpi z Murzynem w budynku gospodarczym - na ciepłym narożniku. Kastor w suterynie. Ciepłoluby na parterze domu. Rottweiler na piętrze.Koty zajmują pokój na parterze. Chora kotka ma ogrzewany apartament na piętrze budynku gospodarczego. Polne małe kotusie z ojcem kocurkiem dokarmiam za płotem. Mieszkają chyba "kontem" na pustej sąsiedniej posesji. Quote
mmlasowice Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 anett - dzięki za informację. Dzisiaj miałam telefony z takich krańców Polski,że głowa boli: Krynica - Zdrój i Gdynia!!!!!!!!!!!! Komu mam wysłać namiary na Panią z Poznania? Quote
Lu_Gosiak Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 mmlasowice napisał(a):anett - dzięki za informację. Dzisiaj miałam telefony z takich krańców Polski,że głowa boli: Krynica - Zdrój i Gdynia!!!!!!!!!!!! Komu mam wysłać namiary na Panią z Poznania? a jakiego psa pani z Poznania chce?? to ma byc dom czy blok?? Quote
anawa Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):a jakiego psa pani z Poznania chce?? to ma byc dom czy blok?? Pani była zainteresowana Julką :lol: Quote
Kamila_s Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 anawa napisał(a):Pani była zainteresowana Julką :lol: oooooooooooooooo...:p:p Quote
anawa Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [quote name='mmlasowice']anett - dzięki za informację. Dzisiaj miałam telefony z takich krańców Polski,że głowa boli: Krynica - Zdrój i Gdynia!!!!!!!!!!!! Komu mam wysłać namiary na Panią z Poznania? Jak dzwoni ktoś z Pomorza, to kieruj, proszę, do pinkmoon albo brazowa1. W Dabrówce k/Wejherowa maja masę fajnych psiaków do adopcji :loveu: Quote
mmlasowice Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 13.10.2009 wpłynęło 100,00 zł na Fionkę. Dziękuję!!! Od wczorajszego wieczoru mam kłopot. Pobudzenie psów z powodu uroczego staruszka pod moim płotem. Odszedł w las - co jakis czas wracał. Nie znalazł drogi do domu.. Przemarzł i rano wrócił z błagalnym wzrokiem-- i .............. z pogryzionym pyskiem. Teraz śpi w sypialni. Moich psów boi się wszystkich - nawet Fiony!!!!!!!!!!!!!! Quote
Aleksandra Bytom Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 mmlasowice ty to masz wielkie serducho i pewnie super męża że się na te wszystkie zwierzęta zgadza :razz: ja rozmawiałam z panią którą chciałam na Fionke nakusić ale ona chce szczeniaka i to najlepiej mojego chyba,a ja swojego nie oddam i już,jak odchowany to wszyscy chcą a jak była z niego mała bieda co nie chodziła i nie umiała sama jeść to nikt go nie chciał zabrać :shake: Quote
Szarotka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 A to bida:shake::shake::shake:, mowie o tym psim staruszku, ale nie dziwie Ci sie, bo ja bym tez wziela. Jak pogryziony to sie nie dziwie, ze sie psow boi. Bida jedna. Quote
mmlasowice Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 1/ Szarotko- ta bida jest w typie BERNEŃSKIEGO PSA PASTERSKIEGO tylko ,że do połowy ludzkiej łydki / oryginały są chyba większe? może takie średnie też są?/Ponadto utyka na tylną łapę. W zasadie "nosi" ją w górze. Dałam mu na imię BONGO. 2/ Do nowego domu / w górach/ pojechała dzisiaj 3-miesięczna kotusia 3/ Do nowego domu w Piekarach Śl. odwiozłam z mężem również dzisiaj Smyka-Kacperka. Wszedł do nowego mieszkania i wtulił się nowej opikunce między nogi!!! 4/ Chora 3-letnia "bezdomna" kotusia zdrowieje na antybiolach w mig!!! Ma nawet kanydatkę na właściciela. Owa Pani "grzecznie poczeka" aż ją wyleczę i wysterylizuję!!! Quote
mmlasowice Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Aleksandro - mnogo szczeniaków jest w schronisku w Miedarach!!! Są nawet kilkumiesięczne od urodzenia w schronie!!! Ja wszystkich nie przejmę do wyadoptowania. Muszą męczyć się w"takim zimnym klimacie". Skieruj chętną Panią w tamtą stronę. Jeżeli trzeba wyślę jej zdjęcia. U mnie najmłodszy do wyadoptowania jest Bambo / zdrowy, szczepiony, kastrowany,chipowany-wiek 1 rok/ - ratlerek na wyższych łapkach . Pieścioch zachowujący czystoś., Przytulanka śpiąca pod moją kołderką. Jego fotki są na wątku:http://www.dogomania.pl/forum/f28/kochane-mlodziutkie-sliczne-psiaczki-czekaja-w-domu-tymczasowym-144949/?highlight= Resztę fotek mogę dosłać na wskazanego maila. Quote
wiq Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 te psy po prostu wiedzą, gdzie szukać pomocy... ;) w grupie szwajcarskich psów do bydła są jeszcze 2 małe, gładkowłose, trójkolorowe rasy, może warto zdjęcia podrzucić miłośnikom? gdyby posłała mi Pani zdjęcia na maila (wika_fcr@wp.pl) mogłabym poszukać forum grupy i je tam wkleić... a jutro wydrukuję sobie plakaty Fiony i w końcu wezmę się za plakatowanie..:P Quote
mmlasowice Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Wig zdjęć jeszcze nie robiłam. Wykąpię psa i popstrykam fotki. Wyślę je Tobie. Jutro sprawdzę czy pies nie ma chipa. Jutrzejszy dzień będzie bardzo trudny. Mamy rocznicę ślubu. Do rocznicowego stołu zasiądą goście honorowi :psy i koty!!! Quote
Szarotka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 mmlasowice napisał(a):Wig zdjęć jeszcze nie robiłam. Wykąpię psa i popstrykam fotki. Wyślę je Tobie. Jutro sprawdzę czy pies nie ma chipa. Jutrzejszy dzień będzie bardzo trudny. Mamy rocznicę ślubu. Do rocznicowego stołu zasiądą goście honorowi :psy i koty!!! Jestem ciekawa czy bedzie wiecej ludzi czy psow z kotami :):) Zrob zdjecia, bo jestem ciekawa jak sie prezentujecie :):) Quote
anawa Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 mmlasowice napisał(a): Jutrzejszy dzień będzie bardzo trudny. Mamy rocznicę ślubu. Do rocznicowego stołu zasiądą goście honorowi :psy i koty!!! Gratulacje i wszystkiego najlepszego :Rose: Quote
wiq Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 wszystkiego najlepszego! matko, jaki cierpliwy mąż... :evil_lol: Quote
Aleksandra Bytom Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 po tym co ostatnio usłyszałam o tej pani która jest taka głupia za naszym małym nie dałabym jej żadnego psa, po śmierci swojej matki oddała jej bardzo starą suke do shroniska a ja myślałam że ona jest u nich, to już taką staruszkę trzeba było uspać, tak żeby do końca czuła że jest kochana, boże jak pomyśle o tym psie w schronisku, ona się żarła z wszystkimi psami, nie umiała chodzić na smyczy bo ciągle na podwórku siedziała, echhh brak słów... Quote
anawa Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):a jakiego psa pani z Poznania chce?? to ma byc dom czy blok?? Przepraszam za upierdliwość ale co z tą Julką? Jest chętna w Poznaniu, dlaczego nie działamy? :razz: Quote
wiq Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 ja nic o Julce nie wiem i nic wspólnego z jej adopcją nie miałam. chyba tylko Kamila_s ma namiary na jej właścicieli - trzeba by uderzyć na PW Quote
Ewa i flatki Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu : Quote
anett Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Dołączam się do najserdeczniejszych życzeń i wyrazy uznania dla męża za akceptowanie całego stada potrzebujących zwierzaków :lol::lol: Właśnie P. Magdo a co z tym domem w Poznaniu? Quote
mmlasowice Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Wysłałam namiary na Panią z Poznania "anett". Nie znam tej osoby. Wiem ,że odszedł Jej szczeniak owczarka. Pani szuka żywego , zdrowego psa o jasnym umaszceniu- ponieważ dzieci boją się czarnych psów. Quote
mmlasowice Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Prawdopodobnie na 99,9% Murzyn pojedzie do Krynicy Zdrój. Otrzymałam zdjęcia rodziny kandysującej na adopcyjną. Widziałam poprzedniego teriera rosyjskiego , którego oswobodzili z niedoli. Widziałam równiez foto miejsca pracy Pana ubiegającego się o psa. Z rozmowy i zdjęć wynika ,że miejsce dla Murzyna jest wymarzone. Reszta spraw adopcynych w organizacji. Ustalam bezpośrednio z nową rodziną. Miejmy nadzieję ,że dojdzie do bezpiecznej adopcji. Quote
Recommended Posts