Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

coronaaj napisał(a):
Juz zrobiony przelew dla Fioni na 150zl. Nie zdawalam sobie sprawy, ze maluszki maja domek...to super wiadomosc, teraz tylko Fionia ale trzeba ja doprowadzic do rownowagi psychicznej..czyli Fiona nie widzi malych...o ile dobrze zrozumialam ,to moze tez byc przyczyna, ze taka nerwowa i roztrzesiona.

nie nie, Fiona pożegnała sie z małymi jak miały ponad 8 tygodni ....ona jest w takim stanie fatalnym od momentu przyjscia do nas do schroniska, wczesniej musiała przezyc piekło bo na widok miotły czy kija to chodziła prawie po płocie ze strachu...to człowiek doprowadzil Ja do tego stanu, co przeżyła wie tylko Ona, my widzimy skutki

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam poważne problemy z internetem!!! Jeszcze trochę i będę bez dostępu. Wchodzę po wielkich walkach raz w tygodniu.
Fiona szaleje z psami w ogrodzie. Śpi w budynku gospodarczymz Kastorem / adoratorem/ na wersalce ,oraz Smykiem-Kacperkiem za kratką. Próbuje wejścia do domu , ale naprawde tam gdzie jest jest więcej "tlenu" w powietrzu.Małe pyrtki na razie są w domu - ale i tak jest duszno.
Zdrowie Jej dopisuje-powikłań nosówki nie widać.Incydent padaczkowy miał roczny Bambo . Powód : kleszcze lub nosówka.
Fiona kiedy ma ochotę - to wykopie sobie dół w ziemi i odpoczywa w "chłodzie gleby".

Posted

Kamilko- od 11.07.2009 do 19.07.2009 nie będzie mnie w domu. Muszę wyjechac na leczenie.Koszmar wszelkich obowiązków spada na męża. Wizytę proszę zapowiedzieć telefonicznie, aby Twoja droga nie była daremna.Pozdrawiam i czekam na spotkanie.

Posted

Wróciłam - jestem .Fiona przywitała mnie z dystansem. Była noc , więc szczególny czas dla Fiony przeznaczyłam na porę przedpołudniową. Nie podchodzi do mnie. Sierść na grzbiecie masowo wyłazi , w układzie "tęczowym" . Są to partie objęte białym pigmentem.Nie sądze by to był wynik stresu. Mąż powiedział ,że zaczęło sie 2 dni przed moim powrotem. Ona poprostu zmnienia swoje ubarwienie. Zgadzam się ,że moja nieobecnośc miała wpływ na jej psychikę . Inaczej juz dawno pozwoliłaby się przytulić.

Posted

P-K Genowefa;dlaczego nadal nie ma wieści o Fionce??? Co się dzieje

Kochana ,nikt nie moze sie dostac na Dogo :mad::mad::mad::mad:stad ta cisza.
Dogo szaleje i nas wywala:diabloti::diabloti::diabloti:

Fajnie, ze Finia OK:loveu::loveu::loveu:

Posted

Wczoraj popołudniu Fiona weszła za mną do domu , usiadła przy mnie na wersalce i pozwoliła sobie wyczesać sierść. Wyczesywałam grzebieniem dla ludzi, bo psi sprzęt dorwali w czasie mojego urlopu i rozgryźli. Przetrzymywałam szczotki i grzebienie "pod ręką" , czyli na parapetach okien. Wyczesywałam na bieżąco - tornada burzowe zrzuciły wszystko na ziemię i psy zrobiły swoje nim mąż się zorientował.
Dopiero dzisiaj w południe psy zakończyły szał radości z mojego powrotu.Zakończyło się radosne szczekanie, przepychanie do moich nóg i tańce na 4 biegu. Mam chwilkę spokoju.

Posted

Witamy Pani Magdo:loveu: mam nadzieję, że miała Pani chwilkę oddechu i odpoczynku dla siebie.
Wyobrażam sobie te dzikie tańce radości psiaków po Pani powrocie;)
A czy Fiona dostaje nadal ten jakiś preparat na "psychikę"? i czy są jakiekolwiek rezultaty?

Posted

Anett - Fiona preparat nadal otrzymuje , jednak co do rezultatów to musze powiedzieć ,że jest mała zmiana. Wczoraj przy oględzinach Orzeszka Fiona UCZESTNICZYŁA swoją obecnością w ogrodzie. Stanęła w niewielkiej odległości od Pana - Ojca rodziny adopcyjnej i DAŁA O SOBIE ZNAĆ GROMKIM SZCZEKANIEM! Obszczekała Pana potężnie nie cofajac się przed Nim. Zareagowaliśmy - a Ona nawet nie uciekała. Nie wiem , czy chodziło Jej o "utratę" kompana Orzeszka / może wyczuwała " co się święci"/ - czy o reakcję na mężczyznę? Na mojego męża i synów też tak szczeka.

Siersć wychodzi z niej na potęgę!!!

Przy ataku padaczki Bambo stała ze współczuciem w oczach. Nie podchodziła do Niego w przeciwieństwie do innych psów / które musiałam odganiać/

Posted

co ten pies musiał przejść, że po tylu miesiącach nadal trzyma taki dystans :shake:

a jak z kasą, jakis bazarek by sie pewnie przydal, co? ;)

Posted

Dziękuję za pamięć o finansach! Już mi wstyd ruszać ten temat - ale zadłużenie w lecznicy nadal czeka na uregulowanie.Jest to oczywiście skutek nosówki - a nie przyczyna Fiony. Jednak jakoś muszę równo pchać "ten wózek" psich problemów.
Dzisiaj Fiona weszła sobie luzacko do domu, bez stresu - porozglądała się i wyszła. Zachowała się niczym pani inspektor.
Od kilu dni zachowuje się bardzo swobodnie i radośnie. Pogoda ją nastraja pozytywnie. Zauważyłam, że tak jak Bambo reaguje na nadchodzącą burzę padaczką - tak Fiona w pogodne dni zachowuje się jak szczeniak.
Szaleją w ogrodzie ze swoimi psimi zabawami. Muszę uważać , żeby mnie nie staranowały.Dzisiaj nie mogłam kosić trawy -bo goniły się i chowały za kosiarką. Nawet nie przeszkadzał im warkot silnika.W końcu porozdzielałam towarzystwo i podzieliłam za płoty - żeby dokończyć koszenie.
W ostatnim dniu pobytu Orzeszka - przy szampańskiej zabawie zderzył się z Fioną. Aż zadudniło / wrąbał w jej bok/. Dzięki Bogu nic im sie nie stało.
Fiona jest duża . Kiedy szaleją tylko widzę jedno kłębowisko i słyszę kwiki,śpiewy, gardłowe dźwięki, radosne piskliwe szczekanie Kastora. Zastanawima się wtedy kto był goniony a kto uciekał? Bo jak go dogonią to miętoszą go wszyscy i powstaje wielka góra wiercących się psich ciał.

Posted

Nesca - Fionka dziękuje Ci za 50,00zł przelane 27 lipca 2009r!!!!
Od dzisiaj ruszyły ogłoszenia adopcyjne w lokalnej prasie. Ludzie przyjeżdżają, oglądają , rozważają.........resztę znacie.
Fiona ułożyła się w bliskim sąsiedztwie obcych kobiet i słuchała wnikliwie naszej rozmowy.Nie szczekała. Udawała ,że odpoczywa sobie w trawce. Położyła się jednak podejrzliwie blisko nas.PO konfrontacji poderwała się do przerwanej zabawy z psami. Już nie miała potrzeby "odpoczynku".