Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="3"]29.04.10. - Fiona wróciła do mmlasowice na DS! :multi::multi::multi:

[[SIZE="2"]B][SIZE="3"]Najnowsze wieści - Fiona opuszcza DT u mmlasowice

obecne deklaracje
Leyla - 100 zł
nescca - 30 zł
wiq - 30 zł
anawa - 30 zł
Szarotka - 10 zł
Kamila_s - 50 zł
Trish - 20 zł

konto:
Inspektorat OTOZ ANIMALS w Lublincu
35 8457 0008 2006 0081 7813 0001
Z dopiskiem "Na Fionę"

edit: Fiona ma szansę na przedłużenie pobytu w obecnym DT, pod warunkiem uzbierania miesięcznej kwoty 200 zł

Styczeń został opłacony, ale co dalej??

edit 16.03.2010 - Fiona zmienia dom tymczasowy

02.10.09. - Fiona przebywa od marca br na DT u mmlasowice w Tarnowskich Górach.
Jest zaczipowana, wysterylizowana, zdrowa, wciąż nieco nieufna. Będzie idealnym psem dla domatorów - jej lęk wciąż nie pozwala jej na spacery.
Pilnie potrzebuje domu!
Prosimy o pomoc w ogłoszeniach!

Finanse
Koszt miesięcznego pobytu Fiony na DT to 200 zł.
Fiona ma tylko 60 zł stałych deklaracji
nescca - 30 zł
wiq - 30 zł
Fiona miała wirtualnego opiekuna, niestety, to już nieaktualne.
Rozliczenia (ponieważ dopiero dziś przejęłam wątek będę odnotowywać wpłaty od października br)
październik 2009
02.10. - 60 zł - wiq
13.10. - 100,00 zł - nescca

listopad
02.11 - 17 zł
06.11 - 100 zł
12.11 - 10 zł

grudzień
02.12.09 - 25,00zł - wiq
21.12.09 - 170 zł - nescca (paros 150 zł, malicja 20 zł)
22.12.2009r - 20,00zł - Gonia 13
23.12.2009r - 15 zł - Asior
dwie ostatnie wpłaty do wspólnej puli psów mmlasowice

styczeń 2010
06.01.2010 - 70 zł - Lu_Gosiak
baldek2 - 50zł - 28.01.2010
wiq - 30zł - 02.02.2010
nesca - 30zł - 01.02.2010
Szarotka - 10zł - 29.01.2010
Anawa - 10 zł - 28.01.2010

luty 2010
nescca - 30 zł - 01.02.2010
wiq - 30 zł - 02.02.2010

nescca; napisał(a):

BŁAGAMY O POMOC!!!!! FIONĘ WRAZ Z DZIEĆMI MUSIMY JUTRO ZABRAC Z DT. NIE MAMY ANI PIENIĘDZY NA HOTEL ANI MIEJSCA W NIM. CZY KTOS ZECHCE NAM POMOC? ONE NIE MOGĄ WRÓCIĆ DO SCHRONISKA!!!!

FIONA JUŻ PO STERYLCE W DOMKU TYMCZASOWYM. Nie mamy pieniędzy zapłacenie zabiegu ani na utrzymanie tej cudownej psiny po przejściach. Mamy na dt trzy psy... stalych daklaracji tyle co na lekarstwo.... Fionie trzeba bylo pomoc bo umierała. Jej psychika jest bardzo nadszarpinięta.Nie mogłyśmy jej tak zostawić....a teraz potrzebujemy Waszej pomocy dorgie Cioteczki..... dajcie grosz dla tej cudownej psinki. A może ktoś dysponuje wolnym domkiem? BŁAGAMY!!!!!

Jest w naszym schronisku od jakiegoś czasu...... nikt nawet nie podejrzewał
u niej ciąży. Wet przy badaniu wykluczył ją zupełnie a tu nagle ....w te największe mrozy nasza Fiona rodzi dwa maluchy.Temperatura tamtej nocy wynosiła -25 stopni. Byłyśmy przerażone.Opiekunowie ze schroniska pomogli jak potrafili. Próbowali osłonić boks styropianem....dogrzewać farelką. Chwała im za to....ale to wszystko za mało. Fiona jest przerażonym....chyba kiedyś bardzo skrzywdzonym młodym psem. Nie reaguje agresją tylko...... chce sie zapaść pod ziemię kiedy widzi człowieka. Mimo tego strachu reaguje na nas bardzo pozytywnie. Pozwala nam zaglądać do siebie do budy.... nie wychodzi z niej w ogóle.... ogrzewa swoje maluchy.... karmimy ją wkładając miskę z jedzeniem do środka. Kiedy zje...zabieramy ją . Nigdy nie zawarczała ....choć doskonale wiemy jak bardzo boi się człowieka. To cudowna sunia, przekochana matka. Błagamy o pomoc finansową na lepsze jedzenie dla niej.... na szczepienia.I najważniejsze..... może ktoś zaopiekował by się sunią i jej dziećmi na jakiś czas (4-5 tygodni) maluszki już wyłażą z budy i marzną. Do tego o ile znacie warunki schroniskowe..... nie jest to dla nich nic dobrego. Choroby i ujadanie innych psów. BARDZO PROSIMY. Dla psiaków są już odpowiedzialne domki.....Czekamy tylko aż mama je odchowa.

ze względu na nieuczciwe dzialanie niektórych ludzi.... dane do konta będą ukryte
zainteresowanym pomocą finansową dla Fionki nr. kona na pw.

Proszę o dopisek "Dla Fiony"

OGŁOSZENIA:

Animalia.pl :: Ogłoszenia :: mieszaniec czarny z białymi znaczen Wrocław
Nr referencyjny ogłoszenia Fiona i jej dzieci na : 108708519
Ogłoszenia Najpewniej.pl - Fiona i jej dzieci - Wielorasowe
Fiona i jej szczeniaki - psy - ogłoszenia zwierzęta - Petworld.pl
Fiona i SZCZENIAKI Pokochaj Nas! Jestesmy CUDOWNI (553988230) - Aukcje internetowe Allegro
Fiona i SZCZENIAKI Pokochaj Nas! Jestesmy CUDOWNI , Wrocław, Społeczność, zwierzaki, Wroclaw
Fiona i SZCZENIAKI Pokochaj Nas! Jestesmy CUDOWNI / Psy > Pozostałe - Wrocław
Fiona i SZCZENIAKI Pokochaj Nas! Jestesmy CUDOWNI - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne
http://www.przygarnijzwierzaka.pl/

banner:

p.s. dzięki miłym modom dokonały się pewne zmiany w organizacji wątku - założyła go nescca, ale będę prowadzić go ja, gdyż założycielka często dostaje bana, co lekko utrudnia porządkowanie wątku ;)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem, że to może strasznie zabrzmi ale, przecież aby ograniczyć liczbę bezdomnych zwierząt ślepe mioty się usypia. Nie myśleliście o tym, czy już na to za późno? Niestety inaczej nie da się zapanować nad liczbą bezdomnych zwierząt, w schroniskach chyba wiecie to najlepiej. Czy znajdziecie tym kolejnym maluchom dożywotnie, dobre i odpowiedzialne domy? Im więcej zwierząt tym, więcej ich cierpi bo tylko co któreś trafiają w tzw dobre ręce. Mało jest bezdomnych w Polsce? Trzeba sterylizować, także aborcyjnie i usypiać ślepe mioty. Inaczej nigdy nie zapanujemy nad bezdomnością zwierząt. A już jest przecież tragicznie. :placz:

Posted

żabusia napisał(a):
Wiem, że to może strasznie zabrzmi ale, przecież aby ograniczyć liczbę bezdomnych zwierząt ślepe mioty się usypia. Nie myśleliście o tym, czy już na to za późno? Niestety inaczej nie da się zapanować nad liczbą bezdomnych zwierząt, w schroniskach chyba wiecie to najlepiej. Czy znajdziecie tym kolejnym maluchom dożywotnie, dobre i odpowiedzialne domy? Im więcej zwierząt tym, więcej ich cierpi bo tylko co któreś trafiają w tzw dobre ręce. Mało jest bezdomnych w Polsce? Trzeba sterylizować, także aborcyjnie i usypiać ślepe mioty. Inaczej nigdy nie zapanujemy nad bezdomnością zwierząt. A już jest przecież tragicznie. :placz:

Zawsze staramy się przebadać nowo przybyłe suki w kierunku ciąży i jeśl taka istnieje.....sterylizować. Tu lekarz wykluczył ciążę. Może dla tego iż były tylko dwa maluszki....nie wiem. My nie usypiamy zdrowych miotów. Po prostu nie dopuszczam do tego aby przychodziły na świat. Tu niestety ktoś zawiódł. NIE MY!!!!
I nie ma mowy o uśpieniu w żadnym razie. Skoro przyszły już na świat to na nim pozostaną , a domy będą miały najlepsze na świecie.

Posted

Oby Wam się to udało. Niestety rzeczywistość jest taka jaka jest, czego konsekwencją są przepełnione schroniska.
Cóż, moje podejście jest inne, bo czym się różni późna sterylizacja aborcyjna od uśpienia ślepego miotu? Dla mnie niczym.

Oczywiście trzymam kciuki za maluchy, oby im się udało.

Posted

Domyślam się. Ale jak inaczej zapanować nad tym żywiołem? Chwilami głowa mi pęka. Ludzie są tak nieświadomi skali bezdomności zwierząt w Polsce. Sama mam już 7 psiaków, pewnie jak co druga z nas. Schroniska i przytuliska pękają w szwach. Coraz mniej ludzi chce mieć w domu psy, bo to kłopot, wydatek, itp, czyli będzie coraz gorzej a zwierząt przybywa.

Posted

Wiesz, jak mam do wyboru humanitarnie uśpić jednodniowe szczenię poprzez zrobienie mu zastrzyku, po którym ono spokojnie zaśnie, to wolę to niż jak potem to szczenię urośnie i trafi w ręce sadysty.

Sory ale ja z kolei nie potrafię znieść cierpienia zwierzęcia, po prostu nie potrafię. Bo prawdopodobieństwo, że w tym niecywilizowanym kraju tak właśnie się stanie jest zbyt duże. Mało to smalcowni w Polce i innych zwyrodnialców, w XXI wieku w środku Europy?

Posted

Ja nie usypiam slepych miotów. Pewno całe dogo to wie .
Mam obecnie u siebie 2 smietnikowe maluchy i nigdy nie pomyslalam , że moge odebrac im życie. Poza tym to wątek nie na ten temat.

Posted

Sorry ale muszę:diabloti:

żabusia napisał(a):
Wiesz, jak mam do wyboru humanitarnie uśpić jednodniowe szczenię poprzez zrobienie mu zastrzyku, po którym ono spokojnie zaśnie, to wolę to niż jak potem to szczenię urośnie i trafi w ręce sadysty.

Sory ale ja z kolei nie potrafię znieść cierpienia zwierzęcia, po prostu nie potrafię. Bo prawdopodobieństwo, że w tym niecywilizowanym kraju tak właśnie się stanie jest zbyt duże. Mało to smalcowni w Polce i innych zwyrodnialców, w XXI wieku w środku Europy?

KAŻDY pies może trafić w ręce sadysty!!
Rozumiem problem bezdomności i cierpienia zwierząt ale nie można "walczyć" z problemem kosztem zwierząt. Zabijanie szczeniaków jako ograniczenie populacji i akt "miłosierdzia" ? to czemu nie usypianie psów starych, chorych, kalekich, siedzących w schronach kilka lat ? agresywnych, lękliwych, nie w typie rasy ? itd. aż do całkowitego rozwiązania PROBLEMU !!
A co z fundowaniem takiego stresu matce? też usprawiedliwiony koszt tej "walki" ?

Posted

sorry, ale muszę:diabloti:

to czemu nie usypianie psów starych, chorych, kalekich, siedzących w schronach kilka lat ? agresywnych, lękliwych

tych też jak najbardziej, gdy się stwierdzi, że już nic się dla nich nie da zrobić:diabloti:

kończę tym optymistycznym akcentem i spadam z wątku, zanim znów pseudomiłosierne dogomaniaczki zaczną jazdę:diabloti:

i szczerze życzę powodzenia z psiakami, żeby tym razem nie było już żadnych niedopatrzeń