Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
nie wiem jak to fachowo sie nazywa,

Fachowo i WZORCOWO nazywa sie "PLATEK ROZY" ucho ma byc noszone w ksztalcie "PLATKA ROZY"

Mnie z kolei KLAPKA kojarzy sie z taka na oczy - przy konskiej uprzezy(oglowie) wystepuje wlasnie takie KLAPKI - uzde taka nosza przewaznie koniki zaprzegane do bryczek.

AMFI - Ty jestes profesjonalistka w tej kwestii(bo ja cos moglam niefachowo powiedziec :oops: )

W kazdym razie z tym mi sie kojarzy klapka :wink:

Pozdr.... :)

Posted

staff-ka ale smieszne :lol:

miałam malo srodków wyrazu zeby to zjawisko opisac :wink:

najczęściej wlaśnie psy noszą uszy na "płatek róży" a mnie chodzi o złamanie ucha (boże ile to będzie stopni :D )?

o wiem szczeniaki na zdjęciach na stronie Senitnel maj a tak zlozone uszy :P

Posted

....Mnie z kolei KLAPKA kojarzy sie z taka na oczy - przy konskiej uprzezy(oglowie) wystepuje wlasnie takie KLAPKI - uzde taka nosza przewaznie koniki zaprzegane do bryczek.

AMFI - Ty jestes profesjonalistka w tej kwestii(bo ja cos moglam niefachowo powiedziec :oops: )

Oj, Staffko, takie klapki w ogłowiu zaprzęgowym (czasem wyścigowym) nazywa się okularami :o

No ale mnie połechtałaś z tą profesjonalistką:oops: a kiedy to ja się tak niby ujawniłam?

Posted

....Mnie z kolei KLAPKA kojarzy sie z taka na oczy - przy konskiej uprzezy(oglowie) wystepuje wlasnie takie KLAPKI - uzde taka nosza przewaznie koniki zaprzegane do bryczek.

Oj, Staffko, takie klapki w ogłowiu zaprzęgowym (czasem wyścigowym) nazywa się okularami :o

No ale mnie połechtałaś z tą profesjonalistką:oops: a kiedy to ja się tak niby ujawniłam?

Posted

Dzieki AMFI za fachowa nazwe - fakt dziwna :o - to takie OKULARY dla ociemnialych - chyba :roll:

- no a nie jest TAK :wink: :D :D

AMFI mam dobra pamiec :wink: - czasem za dobra :evil: ,a najbardziej pamietam "przykrosci" - ale to chyba kazdy :( :(

Pamietasz jak mowilismy bodajze o sedziowaniu , wtedy to wspomnialas ,ze jestes arbitrem i troszke rozmawialismy o hipologii :) .

To bylo - no moze juz nawet pol roku temu (tego dokladnie nie pamietam :oops: :lol: )- ale miala taka rozmowa miejsce :)

patka -smieszne - bo pierwszy raz slysze TAKIE OKRESLENIE :wink:

- to ja juz nie wiem czy Ty chcesz sie dowiedziec JAK MA BYC POPRAWNIE UCHO NOSZONE I JAK SIE TO NAZYWA ???????

Czy jak dany pies w danym momencie je nosi i czy to ma byc jakies potoczne nazewnictwo :roll: hmmm

POPRAWNE uszy to uszy:

- skopiowane ,ale fachowo

- noszone w "platek rózy"

- polstojace (niekoniecznie wskazane,ale prawidlowe)

- dobrze osadzone,

NIEPOPRAWNE to:

- ordynarnie skopiowane

- stojace

- oklapniete

- i w ogole ZLE OSADZONE na glowie

:) :)

Posted

AMFI mam dobra pamiec :wink: - czasem za dobra :evil: ,a najbardziej pamietam "przykrosci" - ale to chyba kazdy :( :(

Pamietasz jak mowilismy bodajze o sedziowaniu , wtedy to wspomnialas ,ze jestes arbitrem i troszke rozmawialismy o hipologii :) .

To bylo - no moze juz nawet pol roku temu (tego dokladnie nie pamietam :oops: :lol: )- ale miala taka rozmowa miejsce :)

Łomatko, nic takiego nie pamietam :hmmmm: :oops: 8) :( alzhaimer to :cry: już chyba :cry: idę się schować... :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

wiem smieszne, że nie mogę wytłumaczyc o co mi chodzi :oops: dziękuje za wyczerpująca odpowiedź Staffka chyba mniej więcej juz wiem :wink:

pozdrowienia