staff-ka Posted November 22, 2004 Posted November 22, 2004 nie wiem jak to fachowo sie nazywa, Fachowo i WZORCOWO nazywa sie "PLATEK ROZY" ucho ma byc noszone w ksztalcie "PLATKA ROZY" Mnie z kolei KLAPKA kojarzy sie z taka na oczy - przy konskiej uprzezy(oglowie) wystepuje wlasnie takie KLAPKI - uzde taka nosza przewaznie koniki zaprzegane do bryczek. AMFI - Ty jestes profesjonalistka w tej kwestii(bo ja cos moglam niefachowo powiedziec :oops: ) W kazdym razie z tym mi sie kojarzy klapka :wink: Pozdr.... :) Quote
Patka Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 staff-ka ale smieszne :lol: miałam malo srodków wyrazu zeby to zjawisko opisac :wink: najczęściej wlaśnie psy noszą uszy na "płatek róży" a mnie chodzi o złamanie ucha (boże ile to będzie stopni :D )? o wiem szczeniaki na zdjęciach na stronie Senitnel maj a tak zlozone uszy :P Quote
AMFI Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 ....Mnie z kolei KLAPKA kojarzy sie z taka na oczy - przy konskiej uprzezy(oglowie) wystepuje wlasnie takie KLAPKI - uzde taka nosza przewaznie koniki zaprzegane do bryczek. AMFI - Ty jestes profesjonalistka w tej kwestii(bo ja cos moglam niefachowo powiedziec :oops: ) W kazdym razie z tym mi sie kojarzy klapka :wink: Pozdr.... :) Oj, Staffko, takie klapki w ogłowiu zaprzęgowym (czasem wyścigowym) nazywa się okularami :o No ale mnie połechtałaś z tą profesjonalistką:oops: a kiedy to ja się tak niby ujawniłam? Quote
AMFI Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 ....Mnie z kolei KLAPKA kojarzy sie z taka na oczy - przy konskiej uprzezy(oglowie) wystepuje wlasnie takie KLAPKI - uzde taka nosza przewaznie koniki zaprzegane do bryczek. AMFI - Ty jestes profesjonalistka w tej kwestii(bo ja cos moglam niefachowo powiedziec :oops: ) W kazdym razie z tym mi sie kojarzy klapka :wink: Pozdr.... :) Oj, Staffko, takie klapki w ogłowiu zaprzęgowym (czasem wyścigowym) nazywa się okularami :o No ale mnie połechtałaś z tą profesjonalistką:oops: a kiedy to ja się tak niby ujawniłam? Quote
AMFI Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 Łoj coś bardzo wieje i się net zacina... :evil: Quote
Patka Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 Amfi udzielił perfekcyjnej odpowiedzi :D dla koni :D przekaże a co z tymi złożonymi nie w płatek rózy? :wink: Quote
staff-ka Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Oj, Staffko, takie klapki w ogłowiu zaprzęgowym (czasem wyścigowym) nazywa się okularami :o Dzieki AMFI za fachowa nazwe - fakt dziwna :o - to takie OKULARY dla ociemnialych - chyba :roll: No ale mnie połechtałaś z tą profesjonalistką:oops: a kiedy to ja się tak niby ujawniłam? - no a nie jest TAK :wink: :D :D AMFI mam dobra pamiec :wink: - czasem za dobra :evil: ,a najbardziej pamietam "przykrosci" - ale to chyba kazdy :( :( Pamietasz jak mowilismy bodajze o sedziowaniu , wtedy to wspomnialas ,ze jestes arbitrem i troszke rozmawialismy o hipologii :) . To bylo - no moze juz nawet pol roku temu (tego dokladnie nie pamietam :oops: :lol: )- ale miala taka rozmowa miejsce :) patka -smieszne - bo pierwszy raz slysze TAKIE OKRESLENIE :wink: - to ja juz nie wiem czy Ty chcesz sie dowiedziec JAK MA BYC POPRAWNIE UCHO NOSZONE I JAK SIE TO NAZYWA ??????? Czy jak dany pies w danym momencie je nosi i czy to ma byc jakies potoczne nazewnictwo :roll: hmmm POPRAWNE uszy to uszy: - skopiowane ,ale fachowo - noszone w "platek rózy" - polstojace (niekoniecznie wskazane,ale prawidlowe) - dobrze osadzone, NIEPOPRAWNE to: - ordynarnie skopiowane - stojace - oklapniete - i w ogole ZLE OSADZONE na glowie :) :) Quote
AMFI Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 AMFI mam dobra pamiec :wink: - czasem za dobra :evil: ,a najbardziej pamietam "przykrosci" - ale to chyba kazdy :( :( Pamietasz jak mowilismy bodajze o sedziowaniu , wtedy to wspomnialas ,ze jestes arbitrem i troszke rozmawialismy o hipologii :) . To bylo - no moze juz nawet pol roku temu (tego dokladnie nie pamietam :oops: :lol: )- ale miala taka rozmowa miejsce :) Łomatko, nic takiego nie pamietam :hmmmm: :oops: 8) :( alzhaimer to :cry: już chyba :cry: idę się schować... :drinking: :drinking: :drinking: Quote
Patka Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 wiem smieszne, że nie mogę wytłumaczyc o co mi chodzi :oops: dziękuje za wyczerpująca odpowiedź Staffka chyba mniej więcej juz wiem :wink: pozdrowienia Quote
Recommended Posts