gibon301 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 jak on sie zmienil!! sliczny szczenior!! Quote
agat21 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 [quote name='m_orsetti']Formalnie- jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli- a taką mam nadzieję- Bazarek/Anubisek przejdzie pod opiekę Fundacji "Niechciane i Zapomniane". Ponieważ "Niechciane i Zapomniane" bierze pieska pod swoje skrzydła na moją usilną prośbę- jestem bardzo wdzięczna tym Szlachetnym Osobom- i na pewno wesprę tę Fundację finansowo w miarę moich możliwości (ale na pewno nie uda mi się pokrywać całej płatności za hotelik- niestety- tym bardziej, że nie ma pewności kiedy psiunio znajdzie jakiś dom i ile czasu będzie musiał tam spędzić). Fundacja, która przejmuje Bazarka jest młoda (działa dopiero ok.2 lat), jest Organizacją Pożytku Publicznego- i jak to łatwo wywnioskować- wszelkie działania na rzecz zwierzaków podejmuje z datków i darów. Także hotelik Bazarka będzie opłacany z tychże datków. Miałam okazję przekonać się o podejściu do rzeczy Osób prowadzących "NiZ"- omawiałam nie tylko sprawę Bazarka, ale jeszcze dwóch innych psów, które wymagały natychmiastowej pomocy. Żadna moja prośba nie została zignorowana- i udzielono mi każdej możliwej w danym momencie pomocy- na każdym etapie. Pomimo, że nie zawsze można było podjąć działania owocujące wymiernym efektem- a sprawa Bazarka przeciągnęła się w czasie- jestem pewna, że zawsze, w każdej sprawie otrzymałabym pomoc- gdybym poprosiła o to w "NiZ". Jestem zbudowana Ich stosunkiem do zwierząt, szacunkiem dla człowieka, pragmatyzmem nie bez czułości w podejmowanych działaniach i konstruktywizmem każdego kroku- bo przecież nie wszystkim psiakom/kotom/koniom można pomóc w każdej chwili... W każdym razie- jestem zauroczona, że na żadnym etapie nie zostałam pozostawiona samej sobie, zbyta- zaś udzielona mi pomoc okazuje się wymiarna i pozbawiona pustych gestów... Nikt z Fundacji nie postawił mi żadnego warunku o wyposażeniu finansowym pieska- przeurocza Pani, z którą omawiałam sprawę zaoferowała hotelik na koszt fundacji. Ja sobie jednak myślę, że skoro hotelik będzie opłacany ze środków zebranych przez Fundację z datków- byłoby fajnie wesprzeć konto fundacji z myślą o wielkodusznym zaopiekowaniu się Bazarkiem z Jej strony- właśnie odrobiną środków. Oczywiście- jeśli ktoś czuje taką potrzebę i ma takie możliwości. Tak więc- nikt nikomu nie stawia żadnych warunków. Jeśli ktoś może- fantastycznie. Jeśli nie- trudno- hotelik dla Bazara i tak będzie opłacany ze skromnych środków Fundacji "Niechciane i Zapomniane". Ja sama wesprę finansowo Fundację z myślą o Bazarku- a jeśli ktoś z Was także może to uczynić- będę wdzięczna dozgonnie za taki piękny poryw serca. Kochani- trzymajcie kciuki, żeby jutro wszystko się udało. Jest dużo klocków do złożenia we wspólną konstrukcję- tylko jeśli uda się ta sztuka Bazarek jutro będzie w lepszym miejscu... Uściski dla wszystkich Przyjaciół czarnego szczeniaka wywalonego na mróz...- Bazarka M. Bardzo się cieszę czytając Twoje słowa o fundacji NiZ. W zeszłym roku wysłałam im mój 1%. Fajnie wiedzieć, że dobrze pożytkują kasę. Więc pewnie w tym roku powtórzę akcję ;) Quote
gibon301 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 wczoraj znow nie moglam tu zajrzec bo dogomania odmowila posluszenstwa... co tam slychac u Bazarka? Quote
sabina*** Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x703, rozmiar 122KB. W końcu udało mi się dostać do Bazarka/Anubiska!! I tu takie dobre wieści:multi: Widać na załączonym obrazku że jest szczęśliwy:lol: Wielki szacunek dla Ciebie m_orsetti :calus: za wytrwałość i załatwienie hoteliku dla Bazara/Anubisa - jest naprawde Anubisem:diabloti: Wciąż się dziwię, że jeszcze nie znalazł tego jedynego domku.... jest przeuroczy.... ale teraz może być już tylko lepiej:lol: POWODZENIA BAZARKU/ANUBISKU!!!! Quote
Ajula Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 znajdzie domek na pewno taki piękny psiak :loveu: Quote
m_orsetti Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Aubisek pojechał dziś do swojego stałego domu- chyba wspaniałego. Nowi Właściciele sprawiają wrażenie psiarzy z marzeń- trzymajcie więc kciuki- bo podróż daleka (sami przyjechali dziś po psiaczka z Torunia). M. Quote
Lu_Gosiak Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 tak szybko?????? wspaniale!!!!! adopcja ekspresowa:multi::multi: m_orseti:Rose::Rose::Rose: za wytwałość, gdyby nie Ty dalej by tkwil w schronie Quote
Ajula Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 :-o już znalazł się domek?? cieszę się bardzo, a możesz cos wiecej zdradzić? Quote
sabina*** Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 WOW:crazyeye: ale cudowne wieści, normalnie :sweetCyb: z radości!!!! I OTO CHODZIŁO:loveu: JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA:loveu: :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Trzymam kciuki! Quote
m_orsetti Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Fragment listu z nowego domu: "Pani Moniko, Mały ma się świetnie (Mały - bo trwa jeszcze burzliwa dyskusja nad nowym imieniem;). Bardzo szybko dogadał się z Sabą i w najlepsze zapoznaje się z nowym otoczeniem. Psiak jest wspaniały i zaskarbił już sobie uczucia nie tylko moje ale całej rodziny. W czwartek ma umówioną wizytę u weterynarza (tylko kontrolną - żeby się Pani nie denerwowała:)" Czy to nie wspaniały dom?... :) M. Quote
agata51 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Jak ja to lubię!!! Szerokiej drogi - całe życie przed tobą, piesku! Quote
malicja Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 o rany!!!jak szybko!! jupi :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
jasioslawinka Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 jak ja sie bardzo ciesze:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
jola od jadzi Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Ajula napisał(a)::-o już znalazł się domek?? cieszę się bardzo, a możesz cos wiecej zdradzić? Domek jest rewelacyjny,ludzie bardzo serdeczni, po Anubisa przyjechało rodzeństwo,Marcin i Iza, oboje mieszkają z rodzicami w dużym domu otoczonym wielką działką(ogrodzoną oczywiście). W domu jest już kilkuletnia sunia, psy mieszkają w domu ale wybieg mają olbrzymi i Anubis będzie miał gdzie się wybiegać. Mały przylgnął natychmiast do swoich nowych właścicieli, on w ogóle jest takim pieszczochem-przytulanką, kiedy wzięli go na spacer nawet się za nami nie obejrzał, był już ich, wiedział to... A przed chwilą zadzwonił do mnie Marcin z domu już i...Anubis usiłuje sobie zaskarbić względy ...kanapy w salonie,bardzo mu się podoba jako miejsce do spania, nic innego jak na razie nie wchodzi w grę. Kontakty z sunią bez problemu, jako starsza chodzi za nim krok w krok i kontroluje go,mam nadzieję, że potraktuje go jak szczeniaka i nauczy go samych dobrych manier. Dziewczyny,rzadko się trafiają tak 100% dobre domki, ten taki właśnie jest i cieszę się bo mały zasłużył sobie na najlepszych ludzi. I powiem jeszcze, że w tym całym swoim krótkim życiu miał wielkie szczęście, przede wszystkim dlatego, że spotkał Panią Monikę,która, jak lwica walczyła o zmianę jego losu i dzięki niej udało się to wszystko. Dzięki niej Anubis żyje! Quote
Ajula Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 o jak cudownie :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: życzę pieskowi szczęscia w nowym domu, a jego nowej rodzinie radości z obcowania z takim kochanym zwierzaczkiem :loveu: i po cichu będę tu zaglądać jeszcze, bo może jakies zdjątka się pokażą...:cool3: Quote
gibon301 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 z wileka nadzieja wchodzilam teraz na ten watek liczac ze wlasnie taka informacje zobacze...i sie nie rozczarowalam!! strasznie sie ciesze ze Bazar, ktory Bazarem pewnie pozostanie tylko dla mnie trafil na tak cudownaych ludzi no ale to mu sie w 100% nalezalo. M_orsetti dzieki za wytrwalosc i za gto ze sie nie poddalas!! mam nadzieje ze od czasu do czasu beda jakies nowe wiesci od psiaka no i oczywiscie zdjecia!:lol: Quote
agata51 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 m_orsetti, wyciągaj następnego psiaka! ;) Quote
m_orsetti Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 "Pani Moniko, Imię już jest - Albercik (Mieliśmy bardzo podobnego Maksa, więc skojarzenie było dość oczywiste...) dziś wieczorem nauczył się chodzić po schodach. Tak mu się to spodobało, że kursuje z parteru na piętro i z powrotem w każdej wolnej chwili....." Jezu, jak się cieszę...:multi::multi::multi: Quote
gibon301 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 hahaha...niezle imie!!!! moja suka potrzebowala kilku dlugich tygodni zeby sie do schodow przekonac, potem najpierw zalapala wchodzenie i trzeba bylo ja ciagle znosic (a jest wielkosci Bazara, zreszta bardzo podobna tylko klapniete uszy), a jak juz zaskoczyla gora dol to tez w kolko latala... na szczesie jej przeszlo! m-orsetti tak sobie pomyslalam ze skoro juz zrobilam plakat to moze podmienic zdjecia i tekst i wykorzstac dla innego psa? Quote
ruru Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 :multi::multi::multi::multi: ale się cieszę! i zdejmuję z przyjemnością banerek :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
sabina*** Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 jola od jadzi napisał(a):Domek jest rewelacyjny,ludzie bardzo serdeczni, po Anubisa przyjechało rodzeństwo,Marcin i Iza, oboje mieszkają z rodzicami w dużym domu otoczonym wielką działką(ogrodzoną oczywiście). W domu jest już kilkuletnia sunia, psy mieszkają w domu ale wybieg mają olbrzymi i Anubis będzie miał gdzie się wybiegać. Mały przylgnął natychmiast do swoich nowych właścicieli, on w ogóle jest takim pieszczochem-przytulanką, kiedy wzięli go na spacer nawet się za nami nie obejrzał, był już ich, wiedział to... :multi: To naprawdę wspaniałe! I niesamowite jakie psy są rozumiejące, mądre, wrażliwe.... niektórzy ludzie powinni się od nich uczyć:diabloti: Powodzenia Albert!!! :loveu: Mam nadzieję, że zajrzysz tu czasem i się pokażesz:diabloti: Quote
agat21 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Juhuuuuu! Ale wieści!!! Hurra!!!:multi::multi::multi: Niesamowite szczęście miałeś Alberciku :loveu: Quote
Recommended Posts