Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardo prosimy o dom
dla tego pieska.
To jeszcze szczeniak
nie da sobie rady
w zimnym boksie, z dorosłymi psami
:shake::shake::shake::shake::shake:

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak naprawdę- daje wszystkim znajomym ogłoszenia. Opisałam historię pieska, wrzuciłam foty- wydrukowałam. Każdemu daję do ręki, wtykam za wycieraczki... Ale brak jakiejś nadziei. Zerowe zainteresowanie. Może gdyby piesek przeżył większy koszmar miałby gdzieś szansę. Albo gdyby był rasowy...
Taki jak jest- nikogo nie wzruszył. Podnoszę wątki, zamieszczam ogłoszenia w internecie i gazetach, proszę o pomoc fundacje (oferowałam nawet stosowną wpłatę na rzecz pieska)- nic...po prostu tracę nadzieję... Piesek powoli spada na stronach adopcyjnych, przybywają nowe biedaki- on już jest na 5 stronie. Opis go nie wyróżnia- nic mu nie pomaga. Ma PECHA.

Pewnie każdy myśli "to nie mój problem". Jak kobita znalazła- musi sobie sama radzić. Pewnie. Tylko mnie trudno przestać myśleć o tym biedaku w schronie. No i - obiektywnie- są bardziej potrzebujące psy w schronisku- stare, ranne... Myślę, że Bazar nie ma żadnych szans. Nawet imię ma nieudane...

Taki przeciętny pies- nierasowy, zwykły- bez rozdzierającej historii. Miał po prostu PECHA. A ja nic nie mogę pomóc... Nic! W końcu to wyłącznie mój problem z emocjami. Nic ponad to. W końcu to norma- jak jeden palant psa wywali- drugi mu pomaga. Tylko po co? Przecież to normalna selekcja gatunkowa... nie? Kto nie maszeruje- ten ginie.

Pewnie spędzi w schronie długie lata- jeśli wcześniej nie zagryzą go dorosłe psy, które zdominują go natychmiast, gdy z kwarantanny zostanie przeniesiony do boksu ogólnego (na dniach). A on ma 8 miesięcy. Miał być ze starszymi szczeniakami i bez kwarantanny- taką informację uzyskałam w schronie, gdy wypytywałam o psiaczka tuż po przyjęciu. Niestety- fakty okazały się inne i piesek jest teraz na kwarantannie- a za parę dni idzie do ogólnego boksu z dorosłymi...

Miałam wiele nadziei na znalezienie domu dla takiego pięknego, młodego psiaczka w dobrym "utrzymaniu". Ale powoli ją tracę. Mniej jest dobrych ludzi niż skurczybyków oddających swoich przyjaciół do schronisk. Na Marmurowej jest w tej chwili 800 psów. Wszystkie potrzebują miłości i dobrej ręki. Wszystkie zasługują na domy. Wszystkie bym wzięła. Racjonalnie patrząc- Bazar (strasznie głupie imię dla Anubisa) nie ma żadnych szans. Po prostu- przysłowiowy pies z kulawą nogą nie okazał mu zainteresowania. Nie wiem, czy to podnoszenie tego wątku ma tu sens- nie mam w sprawie psiaczka pół pytania, pół maila.... Nic.

M.

Posted

nie zalamuj sie-nie mozesz sie poddawac bo bazar (wcale nie takie zle to imie-mi sie podoba)straci wtedy ta ostatnia osobe ktora stara sie zmienic jego zycie na lepsze. bazar to piekny pies, ma rewelacyjne uszy i na pewno predzej czy pozniej ktos go zauwazy! trzeba go podnosic i nadal oglaszac! wiem ze nie jest latwo w tym `natloku`psow, ale nie mozemy tracic nadziei. Ja rok temu 7.grudnia znalazlam na ulicy wyrzucona z samochodu suczke szczeniaka, tez szukalam jej domu ale koniec koncow zostala u nas, wiec los sie do niej usmiechnal. do bazara na pewno tez sie usmiechnie.
a na razie znow tylko podnosze!

Posted

m_orsetti - nie trac nadziei ! ja tez juz czekam ponad dwa miesiace mając tymczasowiczke, ze moze ktoś jednak zwróci na nia uwagę! ale niestety cisza nadal mimo tego, ze allegro ciagle wyroznione + inne portale a suka jest młoda i fajna..... no fakt...nie jest rasowa :cool1: !! ........ale nie mozna sie poddawac!!!!!!! napewno niedługo bazar bedzie miał swój kochający domek!!!!!!!!

Posted

Bagira&Sara- nie martwiłabym się tak bardzo, gdyby piesio był na tymczasie. Martwię się, że ten malec siedzi w schronie. A ja jestem bezsilna. I trudno mnie samej znaleźć argumenty, dlaczego by to właśnie jemu miało się poszczęścić z tej wielkiej gromady biedaków...

Problem w tym, że ciągle pamiętam te przerażone ślepka na ulicy. I to bieganie szaleńcze... I jak ciągle wracał pod ten krzak.... Jak czekał...

Ale inni tego nie widzieli. I dlatego on teraz siedzi w tym boksie...
Biedak.

A ja NIC nie mogę zrobić.

M.

Posted

jasioslawinka napisał(a):
zajrzalam dzis do 3 boksu, anubisek-bazarek chyba nadal tam jest, bo cos wielkouszego mnie obszczekiwalo z ostatniej budy

Z jednej strony dzięki Bogu, że żyje i ma ochotę szczekać. Z drugiej- to mam serce ściśnięte ze strachu- jak on sobie tam radzi i co się stanie w boksie ogólnym- lada dzień... Mam jakieś niedobre przeczucia- i potężny upadek ducha.

Dzięki, że zajrzałaś do niego, że znalazłaś chwilkę. Wiem, że opiekujesz się dużo bardziej potrzebującymi psami. Szczególnie więc Ci za to dziękuję.

M.