Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cudne uszyska :loveu:
jak ktoś mógł go tak potraktować?? :angryy:
nic już nie rozumiem: młody, zdrowy, śliczny - no to już chyba tylko mógł byc przeszkodą w wyjeździe na narty :angryy:

Posted

Wolontariuszka umieściła dziś opis pieska na stronie schroniska:

"Młody ,prześliczny psiak.Na widok człowieka,wesoło macha ogonkiem,podchodzi bez strachu i obaw.Toleruje psy ze swojego boksu."

Cieszę, się, że psiaczek wzbudził sympatię Natalii. Natalio- dziękuję Ci za dobre słówko o Bazarku....

M.

Posted

Czarny, prześliczny szczeniaczek został przywiązany przez swojego właściciela gumą w krzakach miejskiego skweru. Było zimno- -10 stopni- środek nocy... Przerażony i zziębnięty, odgryzł zaciskającą się z każdym szarpnięciem, uciskającą wszędzie gumę (był nią kilkakrotnie owinięty, tak, aby nie mógł się wyplątać) i opętańczo uciekał co chwilę przed nadchodzącymi ludźmi- i psami- to pod koła aut na pobliskim, olbrzymim skrzyżowaniu- to z powrotem, opodal krzaka, do którego był przytwierdzony... Czekał na swojego pana, który go tam zostawił, jak niepotrzebną rzecz. Nie pozwalał na początku podejść do siebie- nikomu- nie pozwolił się nakarmić i napoić- czekał...
Nad ranem- po dobie oczekiwania- z wyczerpania- pozwolił się wprowadzić do auta- tuląc się do ręki i patrząc z całkowitą rezygnacją... Nie rozumiał, dlaczego jego Pan go porzucił, czemu go już nie chce...

Piesek jest śliczny, cały czarny, błyszczący, uszaty na całego- przypomina egipskiego boga Anubisa. W schronisku został odrobaczony, zaszczepiony i zaczipowany- jest gotów do natychmiastowej adopcji. Pieseczek jest zdrów jak ryba, niezwykle sympatyczny, kontaktowy, co ważne- bardzo zrównoważony. Nie wykazuje ani nadmiernego lęku- ani agresywności. Ma poznawczą naturę i nie jest typem zagubionej glapy. Byłby świetnym partnerem dla osoby aktywnej, która chciałaby z psem współpracować, uczyć go, rozwijać jego wyjątkowe atuty charakteru. Piesek wielkiej urody, o powalającym uroku, wdzięczy, przymilny i zrównoważony. Warto, żeby znalazł naprawdę odpowiedzialnego człowieka, który chciałby go wszędzie zabierać i uczyć- teraz, kiedy jeszcze nie dopadła go depresja schroniskowa...

Piesek ma w tej chwili ok.8 miesięcy, jest czarnym kundelkiem wilkowato- labradorowatym- wzrost ok. do kolan ludzkich (raczej nie będzie już większy, bo łapki nie są grube); w schronisku, gdzie aktualnie czeka na adopcję (Łódź, Marmurowa) dostał tymczasowe imię Bazar-choć ja nazwałabym go Anubisem. Jego numerek- 757. Niech siódemki przyniosą mu szczęście- niech uchronią go przed następnym koszmarem w jego życiu.

Proszę o kontakt odpowiedzialne domki- szukamy dla pieska człowieka z wielkim sercem, który nie założy mu na szyję duszącej gumy i nie porzuci na mrozie...

salome[wytnij to]@[wytnij to]o2.pl

Monika

Posted

Ojej...

Nikt nas nie widzi, nikt nas nie podnosi... Taki schroniskowy los.

Sympatyczna wolontariuszka szukała Bazarka w schronie. Niestety- w boksach starszych szczeniąt go nie ma. Prawdopodobnie jest więc w ogólnych boksach kwarantannowych, ze starszymi psami... A on jest jeszcze malutki. Martwię się, czy 8-miesięczny piesek tam przetrwa...

M.

Posted

pIESEK MA OGŁOSZENIA NA MIAU, DOGOMANII I ALEGRATCE (CZARNY SZCZENIAK PORZUCONY NA ULICY NA MROZIE SZUKA DOMU)

Nie mam zupełnie orientacji, gdzie można je jeszcze zamieścić. Jeśli ktoś mógłby podrzucić jakieś adresy- powystawiam pieskowi ogłoszenia.

W każdym razie- martwię się strasznie. Wczorajsza rozmowa z Wolontariuszką zasiała w moim sercu bardzo wiele obaw co do losu psiaczka w schronie.

M.

Posted

Koniecznie trzeba mu porobić ogłoszenia
JA akurat w ogłoszeniach nie jestem orzeł
Czy ktoś mógłby pomóc?

Bo tak to piesek nie ma szans, żeby ktoś go wypatrzył :shake:

Posted

Myślałam, że na dogomanię przychodzi wielu fascynatów piesków. Nie mam tu przyjaciół- bo do tej pory byłam jedynie biernym czytelnikiem- a trzem znalezionym psom znalazłam domki bez pomocy internetu.

Teraz- niestety- nie mam już gdzie umieścić następnej bidy.

Głęboko boleję, że w środku mroźnej nocy nie było wyjścia i piesek pojechał do schronu... Niestety- nie mogłam zrobić nic więcej, a decyzję trzeba było podjąć szybko, bo było bardzo zimno- a szczeniak biegał po wielkim skrzyżowaniu i każda minuta była ryzykowna przeżyciowo...

Nie jestem w stanie nikomu znajomemu już zaoferować pieska. Dlatego tym razem sięgam po pomoc forum.

Jedyną pomoc, jakiej do tej pory doświadczyłam za sprawą Dogomanii otrzymałam ze strony jasioslawinka - wiele informacji, które pozwoliły mi na jakiś obraz łódzkich realiów schroniskowych.

Bardzo proszę- jeśli ktoś może pomóc- jeśli ktoś w ogóle nas tu czyta- chociaż o podnoszenie wątku, czy wstawienie bannerka do profilu. Bo jak dotąd- mam wrażenie, że kompletnie nikogo nie interesuje ten wątek... Inaczej piesio zginie w schronie. Maluch straci swoją szansę, a gnój, który go wywalił zatriumfuje.

Bardzo proszę o pomoc- zrewanżuję się za nią jak tylko będę potrafiła.

Serdecznie
M.