Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzis mija 10. miesiecy od kiedy odszedles. Nienawidze tych "22. dnia" kazdego z miesiecy, ciagle patrze na zegarek o mysle, mysle, mysle. Ostatnie badanie krwi rano, stach przed wynikami. Krotko przed poludniem telefon od lekarza, ktory odebral nam nadzieje. Potem czekanie do jego przyjazd tuz przed 17.00. I te minuty - od 17.00 do 17.05...
Ostanie godziny spedzone razem, kiedy juz powoli odchodziles. Przestawales walczyc o zycie, a my czekalismy na cud! Cudu juz tez nie bylo. Bylo za to slonce, ktore rozswietlilo niebo tuz przed przyjazdem lekarza.
Jak ja tego nienawidze!!! Musze sie z tymi myslami uporac sama, ale jest mi coraz trudniej moj Przyjacielu...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wrocilismy z ostatniego wakacyjnego weekendu - odwiedzil nas Twoj lekarz z zona w Julianowie - wspominalismy Ciebie. Mlody hasal po lesie, ile w nim energii!!! To macie wspolne :):) :) mino uplywau lat...

Posted

Przyszedl czas na 2 kolejne zdjecia Atosa (dzieki Alu, ze sama sie z nimi uporalam - to Twoja zasluga!!!). To moja Paskuda - jak za dawnych dobrych czasow - zdjecia sa z ostatnich wakacji w 2004 roku

to zdjecie pochodzi z 2004 roku - nie wiedzialam, ze sa to Jego ostatnie wakacje z nami, ale byly cudowne!!!!

to zdjecie jest mlodsze z 2003

Posted

Zaczelam nawy rok szkoln - pierwszy bez Ciebie i pierwszy Gutka. Smieje sie, ze Ty byles w stopniu aspiranta, a Gucio to gimnazjalista :):) Mam nowa klase - takie dzieciaczki, ale robia sympatryczne wrazenie. Jutro opowiem im o Tobie i o Agacie, pokaze zdjecia, oni tez maja przyniesc zdjecia swoich rodzin i zwierzakow. Trzeba sie zapoznac.

Posted

Wczoraj na gieldzie spotkalam te Pania starsza, ktora pracuje w ZOO - widziaal jak spaceruje (bylam Z Agatem) i zapytala, ... gdzie mam psachoc Agat byl kolo mnie? Pokazuje na Gucia i ona sie bardzo zdziwila, bo nie wiedzialala, ze Ciebie juz tu z nami nie ma. Tyle osob kojarzy jeszcze nas z Toba :):):) Juz minelo 10 i pol miesiecy, a jeszcze sa ludzie, ktorzy nie wiedza, ze biegasz za Teczowym Moscie. Tesknie....

Posted

Tonieczku moj - wczoraj 4 minuty po 5 nad ranem odeszla nasza papuga, ta samiczka z nami byla prawie tak dlugo jak Ty. Pamietasz jak zawsze skrzeczala na Ciebie??? Teraz zaczynam bac sie o krolika - to juz staruszek... on nam pozostal, co pamieta Ciebie. To taka zmiana pokolen - jedni odchodza, przychodza mlodsi - zycie...

Posted

Dzis pytala o Ciebie Pani Grazynka od bokserki - wiedzial, ze Ciebie nie ma juz wsrod nas, pytala co sie stalo. Ona tez stasznie przezyla smiersc swego "Piotrusia"

Posted

Popatrz to juz 11 miesiecy dzis. Sniles mi sie jak byles malutkim szczeniaczkiem, takim 6 - tygodniowym, a ja Cie przeciez takiego malutkiego nie znalam. A potem, w tym snie - nagle zmieniles mi sie w Agatka.

Posted

Sota, czasem myślę, że sny o tych, których już z nami nie ma to jakiś znak od nich :)
W okresie największej rozpaczy po odejściu moich dziewczynek, przyśniły mi się którejś nocy bardzo realnie jak zdrowe i piękne leżą w nieznanym mi domu, przed kominkiem, u stóp bardzo mile wyglądających starszych ludzi :fadein:

Mam nadzieję, że to znak. Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy :)

Trzymaj się ciepło :buzi:

Posted

Wczoraj na gieldzie spotkalismy takiego facia z sunia. Facet jechal na rowerze, a psina biegla za nim. Nie wiedzial, ze spogladasz na swiat z wysoka!!! Zapytal, co ja z Toba zrobilam??? Bylo mi przykro, bo poczulam sie jak ...morderca - durny facet. potem stwierdzil, ze Agat to jakis taki "dziwny'' pies, taka 'owca', Ty za to byles prawdziwym psem (nie wiem co dokladnie mial na mysli) i dziwil sie, ze teraz zdecydowalam sie na takiego Gucia, takiego 'ciciatego' - nie przypadl mu do gustu Agat. Ale sie tym nie przejmuje, bo wiem , ze dzieki Tobie mam Gutka, a Ty teraz pilnujesz, by z mlodym bylo wszystko ok - i za to Ci wielkie, wielkie dzieki i prosba o dalsze baczenie - no i jak w niebie mozna miec slodkie "nic nierobienie"???? Tesknie za Toba strasznie!!!!!!!

Posted

Jolu dla nas czerwiec będzie tym miesiącem w którym odeszła Bella , ale każdy 24 dzień miesiąca jest dla mnie ciężki , bardzo ciężki!!!! Trzymaj się , pozdrawiam . BASIA

Posted

Dziekujemy Wam- Alu i Basiu. Ipomyslec, ze dla mnie 24 czerwca byl dniem radosnym, bo to poczatek wakacji. Jak to sie uklada w zyciu dziwnie - dla jednych dany dzien jest szczesliwy, a inni woleliby go wykreslic z kalendarza...
Zaczela sie jesien i dla mnie to jest przygnebiajace, ze kazdy dzien staje sie podobny do tego feralnego 22 pazdziernika.
Sniles mi sie Toniu - szalales z patykiem po zielonej, takiej swiezutkiej pachnacej trawce, gdzieniegdzie byly kaluze, nie zapomniales w nich sie polozyc :):):)

Posted

Jolu mój początek z Tęczowym Mostem zaczął się od czytania Waszej historii: Twojej i Atosa.
Twoje pieknie pisane słowa do Atosa pomagały mi przetrwać najtrudniejszy okres po śmierci Mojego Oskarcia.Zaglądając codziennie nie czułam sie taka sama, wiedziałam, że wiele osób przeżywa to samo co ja.
Dlatego uwierz mi, że rozumiem co czujesz teraz kiedy nadszedł październik :(
Kiedy ja pomyśle o 23.11. o dniu kiedy zaczęła sie choroba mojego pieska to juz mam dreszcze i boję sie tego dnia :( I nie moge uwierzyć, że niedługo juz będzie rok :cry:
Pozdr Cie bardzo serdecznie