Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Och - Alicja - niestety z czasem nikt nie wygral - kazdy musi sie predzej, czy pozniej zmierzyc ze smiercia - jesli sie decyduje na to, by pokochac jakas tam "Paskude" - kiedy Atos zmarl - siedzialm obok niego, glaskalam Go, powiedzialam naszemu weterynarzowi, ze nie chce juz miec psa, bo znow kiedys... On mnie... 'wysmial' - powiedzil, ze tacy ludzie jak ja, sa skazani na to, ze w ich zyciu jest jakis psiak. I to jak najpredzej. No i jest, jest mlody, do ktorego zmusil mnie moj maz - to taki "pocieszek" , by wrocic do rownowagi psychicznej. "Mlody" pojawil sie zaraz nastepnego dnia - pojechalismy do hodowli i w amoku - nie ja go wybralam, a on wybral mnie. Nie chcialam, chcialam sie umarwtwiac, przezywac zalobe, bo uwazalam, ze to zdrada. Maz (madry chlopak) postanowil inaczej.
Mlody jest zupelnie inny, by nie porownywac.
Kiedy przyjechalismy z nim, 'Mlody' wszedl do domu, rozejrzal sie i ...zaczal sie bawic. W nocy nie skomlil, nie tesknil, mimo ze zostal wyrwany z rodzinnego gniazda majac 3.5 miesiecy, - ja wytlumaczylam sobie (i w to gleboko wierze), ze Tosiek pozostawil jakies tajemnicze fluidy, ze u nas bedzie szczesliwy, bo tak jest. Wystarczy na niego spojrzec. Bardzo go kocham - Atos wiele mnie nauczyl - i teraz owe "profity" wlasnie zbiera moj Gutek.
Za Toniem bardzo tesknie, ale niestety - czasu nikt nie zatrzyma. J aGo po prostu bardzo, bardzo kocham i tak pozostanie. A 'Mlody" sobie
rosnie...
p.s. jeszcze nigdy tego wczesniej nie napisalam - mam nadzieje, ze zrozumiecie....

Posted

Jolus u mnie było podobnie , ale po śmierci Niuńka zostałam sama.Mąż pracował do 18-19 ,syn pojechał do mojej siostry , a ja przeżywałam rozstanie.............We wrześniu musiałam sie zmobilizować ,bo praca , obowiązki.Po jakimś czasie zaczęłam gościnnie przeglądać strony hodowli psów ,pod koniec pażdziernika pojechaliśmy zobaczyć małe Asty do hodowli , no i 3 listopada mój małżonek stwierdził że teraz albo nigdy ,byłoto równe 3msc pośmierci Harleya .Przeryczałam drogę do Gliwic , bo czułam się /jak to określiłas/jakbym zdradzała Niuńka.
Myślę , pamiętam, kocham ,jest mi przykro.
Ozzy jest ,rosnie i cieszę się że ktoś zdecydował za mnie ......

Posted

Ja rowniez jestem wdzieczna Dakowi, ze jest "Mlody". To taki "koncert zyczen" po Toniu - Atos byl cudnownym psem, ale mial swoje sloabe strony, np. cierpial na chorobe lokomocyjna i ta ograniczala nasze wyjazdy, bo nie chcialeismy Go zostawiac samego. Zawsze mowilismy, zeby On umial jezdzic samochodem, niestety, pogodzilsmy sie z tym faktem - trudno. Za to "mlody" wchodzi do auta i zasypia... I jak tu nie wierzy, ze tam wysoko jego starszy Brat czuwa nad nim???

Posted

Oj Mordzio moja - dzis znow mija kolejny miesiac bez Ciebie. To juz 7 miesiecy, jak ten czas leci, wczoraj skonczylismy tapetowanie kuchni - znow pelno Ciebie :) za meblami.

Posted

sota36 napisał(a):
Oj Mordzio moja - dzis znow mija kolejny miesiac bez Ciebie. To juz 7 miesiecy, jak ten czas leci, wczoraj skonczylismy tapetowanie kuchni - znow pelno Ciebie :) za meblami.

klaczki? :D

to rzeczywiscie morda kochana, slady za soba zostawil :buzi:

Posted

Ano jakos - a mam jakies wyjscie ??? Ale caly czas mysle o Tosiu, mimo ze po domku biega "ruda mordka", w ktorej jestem zakochana, bo to "pies panci".
Nie porownuje go to Tosia, bo chyba bym sie psychicznie zameczyla,. ale nie mozna zapomniec, wykreslic prawie 13 lat zycia z ta moja czrna Paskuda!!! Musze sie pogodzic z faktem przemijania. To trudne, bolesne i dalej tesknie. I bede tesknic, bo czlowiek zwiazal sie kiedys z psemi pokochal i kochac bedzie. I nikt mi (i innym tez ) tego nie odbierze. I to jest piekne!!!!

Posted

Dzisiaj mamy milych gosci - pewnie znow Cie bedziemy wspominac, a Ty bedziesz mial czkawke - jesli tam, za teczowym mostem psiaki maja czkawki :)

• 2 weeks later...
Posted

sota 36 - widze że bardzo tęsknisz... wiesz ja też...mimo ze mija juz
rok i dwa miesiące.. Wszyscy ciągle wspominamy, porównujemy z nowym
psiakiem, jeszcze nieraz łezka mi poleci... myślalam że z czasem zapomnę
jednakja nigdy nie zapomnę...mojego księcia.
Pozdr