Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Och, mija 17 miesiecy wlasnie... mnie sie lza w oku kreci, a Gutek tego nie rozumie i szczeka do sznurkowych wezlow. Ty tez je uwielbiales! A po ich gryzieniu, co mnie wsciekalo, bylo tyle tyle nitek na dywanie!

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Toniu - dzis mija 17 miesiecy od kiedy mieszka z nami Agat - dziekuje Ci za niego! Chcialam miec psiak innego od Ciebie, by nie porownywac - no i mam. Bardzo go kocham, ale Ty byles, jestes i bedziesz Tym Pierwszym!

Posted

Sloneczko Ty moje - wrocilismy z dzialki, posiedzialam kolo Ciebie z mlodym, powiedzialam, ze jestem z nim szczesliwa i dziekuje Ci za to - a zreszta - po co ja to pisze - wiesz o tym. I o krokusach pewno wiesz... ladnie kwitna, nie?
Aha - mowilam darkowi siedzac na dzialce, ze zawsze chialam miec dwa psy - i mam - pokazujac na mogilke i na Gutka.

Posted

Znow tak strasznie tesknie za Toba moj Staruszku...
" W tej czesci nieba jest miejsce zwane Teczowym Mostem,
Kiedy odchodzi zwierze, ktore bylo szczegolnie bliskie komus,
kto pozostal po tej stronie, udaje sie na Teczowy Most.
Sa tam laki i wzgorza, na ktorych wszyscy nasi przyjaciele moga bawic sie razem i biegac razem.
Maja tam dostatek jedzenia, wody i slonca, jest im cieplo i przytulnie.
Wszystkie zwierzeta, ktore byly chore i stare powracaja w czasy mlodosci i zdrowia, te ktore byly okaleczone sa znow cale i silne, takie jakimi je pamietamy,marzac o czasach i dniach, ktore przeminely.
Biegaja i bawia sie razem, lecz przychodzi taki dzien,
gdy jedno z nich nagle zatrzymuje sie i spoglada w dal.
Jego lsniace oczy sa skupione, Jego spragnione cialo drzy.
Nagle opuszcza grupe, pedzac ponad zielona trawa,
a Jego lapy poruszaja sie wciaz szybciej i szybciej.
To Ty zostales dostrzezony,
a kiedy Ty i Twoj najlepszy Przyjaciel wreszcie sie spotkacie,
obejmujecie sie w radosnym ponownym uscisku, by juz nigdy sie nie rozlaczyc.
Deszcz szczesliwych pocalunkow pada na Twoja twarz, Twoje reca znow pieszcza ukochany leb.
Patrzysz znow w ufne oczy swego Przyjaciela, ktory na tak dlugo opuscil Twoje zycie, ale nigdy nie opuscil Twojego serca.
A potem przekraczacie Teczowy Most - juz ...razem."

Posted

Sniles mi sie dzis, ale ten sen nie byl mily, wlasciwie nie pamietam dlaczego, ale kiedy sie obudzilam, bylam smutna.
Posadzilam Ci dzis bratki - takie kolorowe - slicznie wygladaja wsrod krokusow, rozwijajacych sie tulipanow i szafrek.

Posted

Drugie ferie wielkanocne bez Ciebie - wez tam pod swoje skrzydelka, jak to powiedziala Aga, i Weste, i Munka, i Sarcie, i Harleyka, i Mile, i Lazy, i Babcie od Agatka - Angie - wez pod skrzydelka wszystkie nasze kochane psiaki.
Ty juz masz wiosne - zakwitly krokusy, szafirki , no i te bratki kolorowe... Ech....

Posted

Atos, bądź szczęśliwy w te święta. Grzej się w niezachodzącym słońcu za TM i baw się z moją Psonia i innymi zwierzaczkami. My i tak myślą i sercem jesteśmy z wami.

Posted

Atosiku Wesołych Świąt pełnych ciepłego słońca, zielonych soczystych traw, wysokich drzew, patyków i smakołyków jakie lubisz :)
Myślami jestesmy z Wami Nasze psiaczki kochane!!!

Posted

TONIU - TO DRUGA WIELKANOC BEZ CIEBIE! DZIS JEDZIEMY ODWIEDZIC SKOTIEGO, KIEDY BYLES Z NAMI, ON BYL JESZCZE TAKIM MALUTKIM SZCZENIORKIEM.
SZLEJCIE SOBIE WSZYSCY ZA TECZOWYM MOSTEM, Z HARLEYEM, Z SARCIA, Z LAZY, Z MELA,, Z OSKARKIEM, Z PSOTUNIA, Z BELLUNIA, Z LACKA I Z INNYMI PSIAKAMI KOCHANYMI I TYMI BEZIMIENNYMI! A my dalej bedziemy Was kochac i tesknic.

Posted

Kochamy i tęsknimy strasznie a ciągle ktoś nowy tam do nich dochodzi:-(

Atosku , wąchaj wiosenne kwiatki, popdlewaj świąteczne trawki tylko nie ganiaj zbytnio za małymi kurczaczkami ;) i .... jak zawsze bądź z Jolą i rodzioną w świąteczny czas.

Posted

Tosiu - dzis mija rok, kiedy do Ciebie dolaczyl briard Patki - Szeki. Nie znasz jej, nie zdarzyles, choc ta nasz znajomosc jest efektem Twego przejscia za TM - Ona wiele mi pomogla, polaczylo nas jedno, Twoja i Szekiego wyprawa do psiego Nieba. Poszukaj gdzies tam wysoko tego briardzika, niech Patka wie - ze Szeki jest w dobrych "lapkach", daj znac ze jest szczesliwy.

Posted

Do not stand by my grave and weep, I am not there, I do not sleep.I am a thousand winds that blow, I am the sunlight on ripened grain,I am the gentle autumn rain. When you awake in the morning hush,I am the swift uplifting rush of quiet birds in circling flight.I am the soft starshine at night. So do not stand by my grave and cry.I am not there. I did not die.

Minął rok. Niewiem jak Ci tam jest, niewiem czy czekasz, niewiem czy tęsknisz. Tyle miejsc nie odwiedziliśmy razem, tylu rzeczy Ci nie pokazałam, tyle spraw nie powiedziałam myśląc ze jeszcze dużo czasu przed nami. Szekusiu tęsknię. Boli. Misiu pomoż.
P.S. Wiem Misiu - Nie wolno płakać. Ale nie potrafię. Pomóż Misiu.

Toniu - daj znać że z Szekim jest okej.

Posted

Sloneczko dzis jest znow ''18''... Bylismy na dzalce i wspominalismy Ciebie obserwujac przewrotki mlodego - on to rabi jak Ty - i zaczyna - cholera - do patyka szczekac!!!!

Posted

Jolu nasze piesiolki w te wiosnę razem biegają po zielonej trawce. Czekają tam na nas. A Rotti jest z nimi więc one tam mają opiekuna.
Kurcze szczerze to ja sama wymiękam każdego 17. Wczoraj tak samo.
Dziś się Rybka dowiedziała o Sarze i LAZY - nic nie wiedziała.
Atosku przyśnij się pani.

Posted

dzis "19: - pierwszy raz, poltora roku temu, przed nami stanela mozliwosc uspienia Ciebie Sloneczko - z powodu watroby, popatrz Toniu - to nie watroba, to nerki nasza czujnosc uspily.... Pamietam, jak czekalam ziedzac na ziemi na zapleczu lecznicy, tulac sie, na telefon z laboratorum, jak prosilam Boga, ze jeszcze nie, zeby wyniki krwi byly dobre. I Bog mnie wysluchal... Bylam najszczesliwasz osoba na swiecie, nie wiedzialam, ze to nie watoba, a nerki zaatakuja nastepnego dnia... Tesknie....