Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Patiszon...............:smhair2:
No wcięło mnie:errrr:
:megagrin:

No .....dostałam ataku smiechu:megagrin:
To ja był wolała całego na łyso:lol:

Pytam się synka (5 la) "jak wygląda ten pudel?" (myślę sobie "świerzy umysł") No więc "nieładny":roll:

To ja śpieszę Ci na ratunek:evilbat:

Otóż zrobiłam miksturę z odżywki psiej, ludzkiej i lanoliny i tym suche łapki smaruję co dwa-4 dni . One są po prostu tłustawe, ale śnieg się nie czepia. Wiem to na pewno bo posmarowałam tylko łapki do "połowy" a na dworze zrobiły jej się kule ale POWYŻEJ tego co naoliwiłam.

Proszę nie obcinaj jej tak.:placz: Już sama tego świadomość nie da mi dzisiaj spać:eek:

Posted

Oleniek napisał(a):

Proszę nie obcinaj jej tak.:placz: Już sama tego świadomość nie da mi dzisiaj spać:eek:

Nie obetne pod warunkiem, ze szybko podasz mi dokladny sklad tej mikstury....:cool3:

Posted

hmmm... gdyby tak tego na tylnich łapach nie zostawiać tylko zciachać cały tył na równo ale nie do łysego tylko zostawić tak na łapach z 1 cm sierści to mnie by się nawet podobało:evil_lol: a jakie to praktyczne uczesanie, zdecydowanie bardziej pasujące do charakteru pudla niż te długaśne włosy, które trzeba papilotować, oliwić itp. a mimo tych wszystkich akcji i tak wplątują się w krzaczory;)

Posted

[quote name='Equus']hmmm... gdyby tak tego na tylnich łapach nie zostawiać tylko zciachać cały tył na równo ale nie do łysego tylko zostawić tak na łapach z 1 cm sierści to mnie by się nawet podobało:evil_lol: a jakie to praktyczne uczesanie, zdecydowanie bardziej pasujące do charakteru pudla niż te długaśne włosy, które trzeba papilotować, oliwić itp. a mimo tych wszystkich akcji i tak wplątują się w krzaczory;)

Tak, ale nie chcialabym jej nerek odslaniac na zime.
Najbardziej pasowaloby mi takie soc jak ma ten sznurek

tylko bez tych szczotek na nadgarstkach.

Posted

PATIszon, nie kombinuj:mad:
"Federal" - troche krocej i tyle. A po spacerze do wanny "po kostki", splukac, wysuszyc bardzo dobrze recznikiem. Koniec.
Wytrzymasz do wiosny na pewno :lol:.

Posted

PATIszon napisał(a):
Nie obetne pod warunkiem, ze szybko podasz mi dokladny sklad tej mikstury....:cool3:

No więc..........:lol:
Bierzesz pojemnik np ja mam po żelu do mycia twarzy (taki z dozownikiem - jak naciśniesz to leci) dajesz 2 łyżeczki odżywki pantin pro v do włosów zniszczonych + dwie łyżeczki "dobrej" psiej odżywki+łyżeczka lanoliny (pytanie do innych pudlomaniaków z doświadczeniem CZY MOŻNA WYMIENIĆ LANOLINĘNA OLEJEK NORKOWY?) wstrząsasz:evil_lol:

i na suche łapki wcierasz:lol:

Posted

PATIszon napisał(a):
Ale czasem spacer trwa 2 godziny i pudel wtedy wyglada jak balwan, nie ma sily lap podnosic tyle ma sniegu :niewiem:

Sposób trzeba znaleźć - ale taki który nie doprowadza do marznięcia partii delikatniejszych takich jak czaszka, klata, nerki i stawy w czasie tak długiego spaceru. Pudel to ostatecznie pies który jest przystosowany do własnego kożuszka i nie można go tak znowu golić.

Oleniek na doby pomysł - zabezpieczyć włos.

Posted

Większość moich klientów na zimę strzyże się krótko na ok 1 cm, dłuższe tylko ociupinkę na łapach, oczywiście łepek zostaje. Uszu przeważnie nie golę ale ścinam włos aż do małżowiny tak że nie brudzi się wjedzeniu ani śniegu, a łapki - stopki golę wysoko, na przednich łapach tak mniej więcej za poduszeczkę a dalej zostawiam małe spodenki. Niestety fotek nie mam. Mafinę po Kielcach ścięłam króciuteńko na łapach brzuchu i bokach, zostawiłam tylko górę w całości. Wygląda jak przysłowiowy półdupek zza krzaka, ale przynajmniej ja nie mam roboty, bo śnieg i błoto daje się łatwo zmyć a do wiosny i sezonu wystawowego zdąży odrosnąć na przyzwoitą długość.

• 5 weeks later...
Posted

Oleniek napisał(a):
+łyżeczka lanoliny

To ja bym od razu i o tę lanolinę do mikstury dopytała - z czym to się je? Tak po prostu zapytać w zoologu o lanolinę, czy są jakieś różne, lepsze/gorsze?

Posted

[quote name='pati']mysle ze moesz kupic tą
[url=http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,577149,0.html]Towar: PURE COSMETIC LANOLIN PLUS SKIN & HAIR EMOLLIENTS - Lanolina z dodatkiem