PATIszon Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Najlepiej takie bez lapek :cool3: To znaczy z lysymi nogami, bo mam problem z czepiajacym sie snieiem. Moze macie jakies zdjecia innych niz konwencjonalne fryzur? Dziekuje. Quote
PATIszon Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Znalazlam cos co by nam odpowiadalo :evil_lol: ale nie wiem czy sie odwaze.....:p Quote
Oleniek Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Patiszon...............:smhair2: No wcięło mnie:errrr: :megagrin: No .....dostałam ataku smiechu:megagrin: To ja był wolała całego na łyso:lol: Pytam się synka (5 la) "jak wygląda ten pudel?" (myślę sobie "świerzy umysł") No więc "nieładny":roll: To ja śpieszę Ci na ratunek:evilbat: Otóż zrobiłam miksturę z odżywki psiej, ludzkiej i lanoliny i tym suche łapki smaruję co dwa-4 dni . One są po prostu tłustawe, ale śnieg się nie czepia. Wiem to na pewno bo posmarowałam tylko łapki do "połowy" a na dworze zrobiły jej się kule ale POWYŻEJ tego co naoliwiłam. Proszę nie obcinaj jej tak.:placz: Już sama tego świadomość nie da mi dzisiaj spać:eek: Quote
PATIszon Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Oleniek napisał(a): Proszę nie obcinaj jej tak.:placz: Już sama tego świadomość nie da mi dzisiaj spać:eek: Nie obetne pod warunkiem, ze szybko podasz mi dokladny sklad tej mikstury....:cool3: Quote
Equus Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 hmmm... gdyby tak tego na tylnich łapach nie zostawiać tylko zciachać cały tył na równo ale nie do łysego tylko zostawić tak na łapach z 1 cm sierści to mnie by się nawet podobało:evil_lol: a jakie to praktyczne uczesanie, zdecydowanie bardziej pasujące do charakteru pudla niż te długaśne włosy, które trzeba papilotować, oliwić itp. a mimo tych wszystkich akcji i tak wplątują się w krzaczory;) Quote
PATIszon Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 [quote name='Equus']hmmm... gdyby tak tego na tylnich łapach nie zostawiać tylko zciachać cały tył na równo ale nie do łysego tylko zostawić tak na łapach z 1 cm sierści to mnie by się nawet podobało:evil_lol: a jakie to praktyczne uczesanie, zdecydowanie bardziej pasujące do charakteru pudla niż te długaśne włosy, które trzeba papilotować, oliwić itp. a mimo tych wszystkich akcji i tak wplątują się w krzaczory;) Tak, ale nie chcialabym jej nerek odslaniac na zime. Najbardziej pasowaloby mi takie soc jak ma ten sznurek tylko bez tych szczotek na nadgarstkach. Quote
Equus Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Może być całkiem fajne! Tylko jak dla mnie to góra troszkę krótsza też. Quote
Betti Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 PATIszon, nie kombinuj:mad: "Federal" - troche krocej i tyle. A po spacerze do wanny "po kostki", splukac, wysuszyc bardzo dobrze recznikiem. Koniec. Wytrzymasz do wiosny na pewno :lol:. Quote
PATIszon Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Ale czasem spacer trwa 2 godziny i pudel wtedy wyglada jak balwan, nie ma sily lap podnosic tyle ma sniegu :niewiem: Quote
Energy Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 A myśmy się obcięły i nie ma bałwanków tylko łysolce:eviltong: Quote
Oleniek Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 PATIszon napisał(a):Nie obetne pod warunkiem, ze szybko podasz mi dokladny sklad tej mikstury....:cool3: No więc..........:lol: Bierzesz pojemnik np ja mam po żelu do mycia twarzy (taki z dozownikiem - jak naciśniesz to leci) dajesz 2 łyżeczki odżywki pantin pro v do włosów zniszczonych + dwie łyżeczki "dobrej" psiej odżywki+łyżeczka lanoliny (pytanie do innych pudlomaniaków z doświadczeniem CZY MOŻNA WYMIENIĆ LANOLINĘNA OLEJEK NORKOWY?) wstrząsasz:evil_lol: i na suche łapki wcierasz:lol: Quote
aneta Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 PATIszon napisał(a):Ale czasem spacer trwa 2 godziny i pudel wtedy wyglada jak balwan, nie ma sily lap podnosic tyle ma sniegu :niewiem: Sposób trzeba znaleźć - ale taki który nie doprowadza do marznięcia partii delikatniejszych takich jak czaszka, klata, nerki i stawy w czasie tak długiego spaceru. Pudel to ostatecznie pies który jest przystosowany do własnego kożuszka i nie można go tak znowu golić. Oleniek na doby pomysł - zabezpieczyć włos. Quote
Gośka Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Większość moich klientów na zimę strzyże się krótko na ok 1 cm, dłuższe tylko ociupinkę na łapach, oczywiście łepek zostaje. Uszu przeważnie nie golę ale ścinam włos aż do małżowiny tak że nie brudzi się wjedzeniu ani śniegu, a łapki - stopki golę wysoko, na przednich łapach tak mniej więcej za poduszeczkę a dalej zostawiam małe spodenki. Niestety fotek nie mam. Mafinę po Kielcach ścięłam króciuteńko na łapach brzuchu i bokach, zostawiłam tylko górę w całości. Wygląda jak przysłowiowy półdupek zza krzaka, ale przynajmniej ja nie mam roboty, bo śnieg i błoto daje się łatwo zmyć a do wiosny i sezonu wystawowego zdąży odrosnąć na przyzwoitą długość. Quote
Oleniek Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 To ja poproszę zdjęcia tego półdupka:evil_lol: Może mnie natchnie Quote
Gośka Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Zdjęć półdupka też nie mam:evil_lol: W naszej galerii to pierwsze fotki od dłuższego czasu i akurat teraz Mafia ma szlaban w domu:cool3: Quote
Anulka Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 dwie łyżeczki "dobrej" psiej odżywki A może być taka "dobra odżywka" :oops: GOTTLIEB Odżywka kremowa do sierści dla psów 300ml - Twój produkt po najlepszej cenie z Twenga Quote
filodendron Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Oleniek napisał(a):+łyżeczka lanoliny To ja bym od razu i o tę lanolinę do mikstury dopytała - z czym to się je? Tak po prostu zapytać w zoologu o lanolinę, czy są jakieś różne, lepsze/gorsze? Quote
Anulka Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Myślę, że lanolinę można spokojnie w aptece kupić w takim pudełku jak na krem albo w tubce. Albo na allegro Lanolina 100% naturalna (561551505) - Aukcje internetowe Allegro Tylko nie wiem czy to się jakoś rozrabia :roll: Quote
Oliwia. Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 a taką lanoline Lanolina 100% naturalna (561551505) - Aukcje internetowe Allegro mozna stosowac na włos :crazyeye:? cos mi sie wydaje ze nie ale zapytam z ciekawosci Quote
pati Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 mysle ze moesz kupic tą http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,577149,0.html Quote
filodendron Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 [quote name='pati']mysle ze moesz kupic tą [url=http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,577149,0.html]Towar: PURE COSMETIC LANOLIN PLUS SKIN & HAIR EMOLLIENTS - Lanolina z dodatkiem Quote
filodendron Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Coś mi nie wyszło z zacytowaniem, przepraszam. Napisałam, że bardzo dziękuję za namiar na lanolinę firmy 1# All System. Używam odżywki tej samej firmy, więc powinny się zgrać. Quote
PATIszon Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Hmmmm dogomania sie s*******ila cos mi sie zdaje.........:hmmmm: Quote
PATIszon Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 [quote name='pati']mysle ze moesz kupic tą [url=http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,577149,0.html]Towar: PURE COSMETIC LANOLIN PLUS SKIN & HAIR EMOLLIENTS - Lanolina z dodatkiem Quote
Recommended Posts