Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PRIMO SENTINEL - rodowodowy amstaff, ur. 11.04.2002r.
Primo został znaleziony miesiąc temu w Warce. Błąkał się samopas i w końcu zaczął koczować u pewnych ludzi na działce.
Oni szukali jego właściciela, niestety bezskutecznie.

Skontaktowała się z nimi Kora. Poleciła poszukać ewentualnie tatuażu. I jak się okazało, psiak miał i okazał się szczeniakiem z hodowli Ani.

Ania jak zawsze stanęła na wysokości zadania i poprosiła nas abyśmy umieścili Primo w kojcu fundacyjnym a ona będzie do niego codziennie przyjeżdżać. Tak też się stało. Niestety ludzie, którzy go znaleźli nie mogli się nim dłużej zajmować.

Dziś byliśmy na "zmianie" i udało nam się poznać nowego podopiecznego.

Primo to strasznie wyniszczony pies. Jest niemiłosiernie brudny (niestety na razie nie może zostać wykąpany z uwagi na pogodę). Jest wyniszczony życiem...
Wygląda jakby mieszkał całe życie w kojcu.

Plusem Primo jest z pewnością dobry kontakt z psami. Kota także nie zjadł.

Mam nadzieję, że Primo znajdzie jakiś domek na ostatnie swe lata.

Primo obecnie przebywa w Piasecznie k. Warszawy.
W sprawie adopcji prosimy o kontakt z Anią: 0503 413 087

Posted

czlowiek nigdy nie zrozumie ze pies tez czuje i tez cierpi ... traktowane jak przedmiot, porzucone, zaglodzone, skatowane - brak czlowieczenstwa, bezdusznosc i obojetnosc w tym swiecie przeraza :placz:

Posted

Andzia, on jest bardziej wyniszczony niż Baster. Życie go już strasznie zmęczyło. Nie ma przednich zębów, skóra jest w fatalnym stanie, wygląda jakby miał powyżej 10 lat. Gdyby nie tatuaż to byśmy mu dali 12 lat.

Posted

aha, takie buty. rozumiem, ze ten nie wyrobił....

serio to jest amstaff? nie, zebym nie wierzyła rodowodowi ;-), po prostu ja sie nie mogę w tym połapać, mimo oglądania setki zdjęć, wielu psów - nie kumam i nie wiem, dlaczego. ech..... a może dlatego, ze więkoszść z tych, które spotykam, to miksy? w oczach się mieni...
no, bullteriery kojarze, ale to łatwe...

on wygląda jak czołg :-).

strasznie jest wyświechtany. czy ma szanse u wielbicieli rasy?

żal mi też tej tosi, jest piekna niesamowicie, poplamiona jak lubię. kojec i buda z taka skórką....

Posted

To jest rodowodowy amstaff. Pochodzi z jednej z najlepszych hodowli w PL.
Niestety ringów ze swoich wyglądem by nie podbił. :evil_lol:

Primo jest niski, jak stare amstaffy od Ani. Jest natomiast strasznie rozbudowany.

Posted

gdyby ktoś o niego zadbał, wykąpał, dobrze karmił, to by wypiękniał :cool3:

Obiektywnie rzecz biorąc chłopak ma szanse, bo jest biały a białe się podobają, ma rodowód a to też ma dla niektórych ludzi znaczenie i ma cięte uszy, co też moze się podobać.

Wadą jest wiek i zaniedbanie ale nie dla każdego ;)

Kasiu czy on jest brudny, czy ma cos ze skórą?

Edit: już doczytałam ze jest brudny :(
szkoda mi go...
z tym, ze nie wiemy czy on by się w mieszkaniu odnalazł...dało by sie to sprawdzic? i przy okazji wykąpać? ;)

Posted

doddy napisał(a):
Wie. Niestety od dawna pies u nich już nie mieszka.
Nie wiadomo komu dalej przekazali psa.

No tak, zdarza się...
Jaki to musi być cios dla hodowcy, kiedy jego dorosłe szczenię odnajduje się gdzieś sponiewierane, umęczone...
Chociaż nie wszyscy się tym przejmują, szczególnie od ONków :angryy:

• 4 weeks later...