Jump to content
Dogomania

BALBINKA - czarna pudelka - smutna, BEZ SZANS? JUŻ W NOWYM DOMU!

Recommended Posts

Posted

rexy:

A te koty, na poprzedniej mojej wizycie były strasznie wyniszczone chorbą i w trakcie leczenia. Teraz wygladają znakomicie :)

I myślę, że temat kotów na tym się zamknie :)
To nie jest forum kocie ani koci temat.
To temat pudliczki Daszy/ Lili :)
Dasza ma się świetnie. Zobaczymy co pokażą jej następne wyniki.
Fioletka na pewno będzie informować jak nie na forum to zadzwoni do mnie co z nią i jakie są diagnozy.
A tymczasem do usłyszenia i pozdrawiam :loveu:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem co mam powiedzieć aby nie narazić się sznownemu dogo. Zwierzęta Fioletki są zadbane.Może jestem naiwna, może tempa ale tak uważam. Na mój widok też się niektorzy pukają w głowe bo mam w domu spore stadko i może też przypisują mi chorobę o której wspomiano wyżej. Wiem też , ze Filetka bardzo po tej wiadomości płakała, bylo mi bardzo przykro z tego powodu.

Posted

nasze koty jak widzę w bardzo dobrym stanie i życzę sobie aby tak zostało. Obecnie jestem z Fioletką w ciągłym kontakcie telefonicznym, czasem dzwoni ze dwa razy dziennie, konsultujemy różne kocie sprawy. Mam nadzieję, że Fioletka będzie miała pod opieką tylko tyle zwierząt ile będzie mogła odpowiednio doglądnąć i o nie zadbać, bo w innym przypadku to nie jest pomoc dla nich tylko zbieractwo i nie raz o tym rozmawiałyśmy i jak będzie trzeba to wrócimy do tematu, bo ja też nie chcę aby nasze koty byłe jednymi z iluś tam, bo na takiej zasadzie to były u nas w fundacji. Chcę aby miały zapewnioną odpowiednią ilość uczucia, czasu, opieki, pieszczot, uwagi itp

Posted

A ja nadal mam wątpliwości :shake: Przecież np. reksiki spokojnie znalazłyby dom, w którym byłyby w centrum uwagi, a nie w stadzie innych zwierząt. Lemonko, wydaje się że warto zastanowić się nad zasadą "zwierze po adopcji musi mieć lepsze warunki niż przed". Kot nie jest zwierzęciem stadnym i życie w tak dużej grupie niekoniecznie musi mu odpowiadać. A reksy to koty wyjątkowo proludzkie. One łakną kontaktu, a wśród kilkunastu innych ogonów trudno im go zapewnić.
I proszę, nie narzekaj, że ktoś Cie nęka czy prześladuje. Sama weszłaś na to forum i musisz pogodzic sie z tym, że Twoje postępowanie jest oceniane przez obce Ci osoby. Taka specyfika takich miejsc. ;)

• 3 weeks later...
Posted

gameta napisał(a):
Jak się czuje Dasza ? Jak nowe wyniki ? Zdaje się, że już przyszedł czas na ostateczną diagnozę ...

...czekamna informacje o Daszeńce...trzymam kciuki!:loveu:

Posted

Dziewczyny, przepraszam za zaśmiecanie wątku- ale może komuś potrzebny jest transport w okolicach drogi Elbląg-Konin, Elbląg-Poznań, Poznań-Trójmiasto, czy jakiekolwiek inne połączenie, które rozpoczęłoby się w okolicach Konina, a skończyło gdzieś na północy Polski?

Nie ukrywam, że tym razem mi potrzebny jest transport do Konina :oops:
I bardzo zależy mi na tym, bym się tam dostała- a jedyną okazją, jest transport jakiegoś psiaka w te regiony- wtedy zabrałby mnie mój tata..

Posted

Jezu i ona kupila tyle kotow?? Za taka ciezka kase?
Sluchajcie a moze ona jest rozmnażacz zwyly?
Kupila rozmnozy i sprzeda? Bo nie wiem na co komu zakup hurtowy 7 rasowych kotow za ponad tysiac zlotych. Jakby kochala biedne kotki to by przygarniala wysterylizowane sieroty ze schronu.:shake:

masakra.

powiedzcie mi jeszcze raz ze wszystko gra i jest cudownie to mnie cos strzeli.

Posted

Dorothy napisał(a):
Jezu i ona kupila tyle kotow?? Za taka ciezka kase?
Sluchajcie a moze ona jest rozmnażacz zwyly?
Kupila rozmnozy i sprzeda? Bo nie wiem na co komu zakup hurtowy 7 rasowych kotow za ponad tysiac zlotych. Jakby kochala biedne kotki to by przygarniala wysterylizowane sieroty ze schronu.:shake:

masakra.

powiedzcie mi jeszcze raz ze wszystko gra i jest cudownie to mnie cos strzeli.

Ludzie, rany, obudźcie się! Coś tu fundamentalnie śmierdzi!

Posted

07.08. Fioletka-Lemonka napisała:"Lila będzie miała usuwaną śledzionę w przyszłym tygodniu". Czy wiadomo coś więcej o wynikach badań i przyczynie decyzji o wykonaniu zabiegu?

Posted

sybisia napisał(a):
Czy nikt już nie interesuje się zdrowiem Balbinki-Lili?

Interesuje...bardzo interesuje...
Czupurek miał mieć usuwaną śledzionę w tym tygodniu.Czy już wiadomo kiedy?Może już jest po zabiegu? Jak się Daszeńka czuje?

Maleństwo moje...:loveu:

Posted

Żona już tu pisać nie będzie. Taka jest moja decyzja.
Lila jutro rano będzie miała usuwaną śledzionę i może przy okazji zostanie wysterylizowana jeśli to będzie dla niej bezpieczne.

Posted

lemonka napisał(a):
Żona już tu pisać nie będzie. Taka jest moja decyzja.
Lila jutro rano będzie miała usuwaną śledzionę i może przy okazji zostanie wysterylizowana jeśli to będzie dla niej bezpieczne.

Trzymam kciuki za powodzenie operacji... Czekam na dwa słowa po zabiegu...