Jump to content
Dogomania

BALBINKA - czarna pudelka - smutna, BEZ SZANS? JUŻ W NOWYM DOMU!

Recommended Posts

Posted

kordonia napisał(a):
Gameta :) Jelsi zdecydujesz sie na tymczas, to umowa w schronisku bedzie podpisana na Twoje nazwisko, jako DT, potem spiszesz umowe z domem ostatecznym.

Jelsi cghodzi o sunie, to musisz poamietac,z e pudel ma 10 lat, zęby ma w ninajlepszym stanie,.Nie utrudniają jej normlanego jedzenia,ale jeden kieł dolny jest wykrzywiony, tzn., kryzwo urśnięty, co nie dodaje jej uroku. Poza tym kamień na wszystkich ząbkach dośc spory.
Mnóstwo kołtunów, których nie zdecydowaliśmy sie ścinac, póki jest zimno, wiec w warunkach domowych warto by było ja ostrzyc u fryzjera.

Kordonia, ale ja już się zdecydowałam :)
Wiem, wiem, wiem - mam nadzieję, że z pomocą dogomaniaków (może jakiś bazarek :cool3:) uda się ją odkamienić i wysterylizować (ona nie jest ciachnięta, prawda?)
O ostrzyżenie jej poproszę Brązową - ona była groomerem, myslę, że się zgodzi ;)
A tak wogóle to ja też mam krzywy ząb :evil_lol:

Edit: z umową nie ma żadnego problemu - dowód mam już ładnych parę (w sumie to naście) lat :)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc nowe wieści- jutro Balba będzie mieć ściągany kamień z zębów, i usunięte te zeby, które się chwieją.
Na dzień przed wydaniem bedzie ostrzyżona i wykąpana.
W dniu wydania zostanie odrobaczona.
Ma już chipa, jest zaszczepiona w grudniu, ale tylko przecw wściekliźnie niestety, bo za starego kierownictwa dorosłych psów nie sczepiło sie na inne wirusówki.

Balbina jest kochana :) Kiedy dziś przekładałam ją do izolatki, sama wskakiwała mi na kolana :) Cudak taki, najkochańszy na świecie.

Jelsi bedziecie wiedziec coś na pewno na temat transportu, dajcie znac, najlepiej na komórkę Rybci, lub moją 6564064860

No i Gameta :D- dziękuję :loveu:
Ja Balbinę kocham bardzo, zakochałam sie w niej po pierwszym już spacerku :)

Ciachnięta nie jest.

Posted

Kordonia super wieści - ja cały czas myślę nad transportem, mam nadzieję, że szybciutko wszystko się uda :multi: Odezwę się jeszcze później, bo właśnie mam gościa i tak tylko jednym okiem łypnęłam :evil_lol:

Posted

Kodronia, BARDZO WAŻNE!
Brązowa (czyli groomerka) pyta kto będzie strzygł pudlicę? Jeśli groomer, to ma błogosławieństwo, natomiast jeśli ktokolwiek inny to żeby ogolili TYLKO KUFĘ I STÓPKI I BROŃ BOŻE NIC WIĘCEJ !!! Brązowa chce resztę sama... Proszę, miejcie to na uwadze :roll:

Posted

:thumbs::Rose: Gameciuuu kofanaaa:sweetCyb::sweetCyb: bardzooo sie raduje , baaaardzo tobie dziekuje ze przytulisz do serca Balbinke!! witajcie cioteczki:ylsuper: Gameciu ja tez postaram sie pomoc troszenke:lol: bedzie dobrze zobaczysz ... ach dziewczyny jak cudnie jest miec dwie istitki psie!! Morze ja tez kiedys ... a jeszcze cudniej jest przytulic do serca trzy i cztery:lol: Gameciu , Balbinia u ciebie bedzie miec jak w raju!!

Posted

Ze swojej strony jeszcze dodam,z e Balbina na pewno nie bedzie robic problemów, jelsi chodzi o spacerki- tzn. w ogóle nie ciągnie, nie szarpie, nie ucieka. Jest bardzo posłuszna i pilnuje sie człowieka. I dogaduje sie z psami :)
Psi ideał

Posted

Jejku, dziewczyny przestańcie, bo mi głupio :oops:
Ale dziękuję za wszelką otuchę i słowa wsparcia :loveu:
Najważniejsze jest, żeby szybko znalazła się u mnie :roll:

Kordonia - brazowa prosiła o te stópki i kufę (sam pyszczek) żeby ostrzyc, bo tego najbardziej psy się boją, a kufę pewnie i tak będziecie strzyc do zabiegu na zębach - czyli pod znieczuleniem, więc suńka nie bedzie miała bezsensownych stresów :) Natomiast kazała mi pisać prawie w sekundzie, że broń boże nie resztę, bo jak źle się zrobi to 6 miesięcy odrasta, żeby ją na ludzi (znaczy pudla) ostrzyc :evil_lol:

Posted

[quote name='gameta']Jejku, dziewczyny przestańcie, bo mi głupio :oops:
Ale dziękuję za wszelką otuchę i słowa wsparcia :loveu:
Najważniejsze jest, żeby szybko znalazła się u mnie :roll:

Kordonia - brazowa prosiła o te stópki i kufę (sam pyszczek) żeby ostrzyc, bo tego najbardziej psy się boją, a kufę pewnie i tak będziecie strzyc do zabiegu na zębach - czyli pod znieczuleniem, więc suńka nie bedzie miała bezsensownych stresów :) Natomiast kazała mi pisać prawie w sekundzie, że broń boże nie resztę, bo jak źle się zrobi to 6 miesięcy odrasta, żeby ją na ludzi (znaczy pudla) ostrzyc :evil_lol:

jestes wspaniała brązowa. wspaniala

Posted

No to wieści:

Jeżeli niebo się nie zawali (czego nie przewiduję) to jutro osobiście zjawię się w Elblągu po suńkę :)
Szczegółów nie wyjawię, bo akcja jest trochę partyzancka i pomoże mi ktoś, kto mógłby mieć problemy jak by to się wydało ale...
dzisiejsza noc będzie ostatnią nocą w schronisku dla Balbiny ;)

Dajcie znać, jak się bestia po zabiegu czuje :roll:

Posted

Balbina jedzie do domu, Balbina jedzie do domu !
Nareszcie będzie szczęśliwa, uff jak dobrze.

Zabieg chyba OK.

Ja chciałabym OFICJALNIE podziękować Ewie- Kordonii, która w pełni sfinalizowała ten zabieg. Bardzo, bardzo dziękuję w imieniu swoim i Balbinki. :loveu: .

Posted

Rybc!a napisał(a):
Balbina jedzie do domu, Balbina jedzie do domu !
Nareszcie będzie szczęśliwa, uff jak dobrze.

Zabieg chyba OK.

Ja chciałabym OFICJALNIE podziękować Ewie- Kordonii, która w pełni sfinalizowała ten zabieg. Bardzo, bardzo dziękuję w imieniu swoim i Balbinki. :loveu: .

Przyłączam się do podziękowań! :loveu:

Posted

Zwolniłam się na chwile z pracy, bo nie wytrzymałam.
Pojechałam zobaczyć Balbine. Byłam około 16.00, już chodziła po izolatce :) Już mnie przywitała. Strasznie sie spieszyłam, nie zaglądałam jej w paszczękę, ale widziałam,ze kufka wycięta z kołtunów. Madzia-wetka spisała się na medal (jak zawsze zresztą :loveu: ).
Podobno czesc zębów sie chwiała, wiec chyba z 6 zostało wyrwanych, kamień miała okropny, olbrzymi, warto by było teraz myć jej zęby, bo kamień po zdjeciu ma tendencje do ponownego osadzania sie.
Gameta, czekam na Ciebie jutro :)

Posted

oj no to nie zdążę... :roll: o 14:20 kończę lekcje, więc o 15 albo przed dopiero mogłabym być. No zobaczymy, może się uda.
Ale oczywiście nie mówię, że za szybko, bo dla niej im szybciej tym lepiej :loveu:

Posted

A ja kończę lekcje o 13:30, jakąś niecałą godzinę zajmie mi dojazd ( kurna, ze szkoły na dworzec, z dworca na 17, 17 do szpitala, od szpitala piechotą :roll: ) . Więc może ja zdążę :)