Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie robmy z bullowatych nie wiadomo jakich psow, bullowate to psy jak kazde inne, prowadzone dobrze od szczeniaka wyrastaja na zwyczajne, stabilne psychicznie psy .... jedyne czego zapomniec nie mozna to to ze to sa teriery psy bardzo aktywne i energiczne ot cala roznica miedzy owczarkiem a amstaffem ...

uwazam ze wizyte trzeba przeprowadzic tym bardziej ze amstaff poza szalenstwem i lobuzowaniem uwielbia spac na kanapie obok swojego ludzia !!!!

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tengusia']nie robmy z bullowatych nie wiadomo jakich psow, bullowate to psy jak kazde inne, prowadzone dobrze od szczeniaka wyrastaja na zwyczajne, stabilne psychicznie psy .... jedyne czego zapomniec nie mozna to to ze to sa teriery psy bardzo aktywne i energiczne ot cala roznica miedzy owczarkiem a amstaffem ...

uwazam ze wizyte trzeba przeprowadzic tym bardziej ze amstaff poza szalenstwem i lobuzowaniem uwielbia spac na kanapie obok swojego ludzia !!!!

Bardzo mądre wyważone słowa :loveu:, ale z jednym się nie zgadzam :evil_lol: - Tengusiu, o nie, bullowate to nie psy jak każde inne, TO NAJWSPANIALSZE PSY NA ŚWIECIE :eviltong::loveu:

Posted

Dinka napisał(a):
Mam robic ogloszenia Frodusiowi? czy poczekac, az bedzie wizyta? :loveu:

może zrób bo jeszcze narazie szukam osoby ktora by wizyte przeprowadzila i niewiado mo =co z tego wyjdzie

Tengusia co co tego spania na kanapie to fakt dzis sie o tym przekonalam,wczoraj spal w kuchni ale dzis juz znalazl nasze łóżko-oj jak nam bylo ciasno :evil_lol:

Posted

MartynaP napisał(a):
Tengusia co co tego spania na kanapie to fakt dzis sie o tym przekonalam,wczoraj spal w kuchni ale dzis juz znalazl nasze łóżko-oj jak nam bylo ciasno :evil_lol:

pomysl sobie ze ja mam dwa takie wyrosniete :diabloti:

Posted

MartynaP napisał(a):
misieek sprawdzi dom :multi:

Tengusia jako ze sie znasz :cool3: prosze napisz co powinna sprawdzac u tych ludzi pod katem tejże rasy :eviltong:

przedewszystkim pies typu amstaff potrzebuje duzo wysilku zarowno fizycznego jak i psychicznego, bez tego pies sie nudzi a co za tym idzie zaczyna broic i zjadac rozne rzeczy (przewaznie nie swoje :eviltong: ) czyli pytanie podstawowe to czy sa w stanie zapewnic psu wystarczajaca ilosc ruchu i zabaw ? drugie trzeba miec na uwadze ze psy w typie bull czesto nie kochaja zbytnio innych psow ;) maja tez sklonnosci do alergii i roznistych dolegliwosci, ogolnie wbrew pozorom to bardzo delikatne pieseczki sa :loveu: i to tyle chyba, pytanie drugie ktore warto zadac to czy panstwa zniecheci np zjedzona kanapa :diabloti: a cala reszta to tak jak przy innych adopcjach ;)

Posted

Martynko nie tyle pies co zachwyciło mnie twoje dzieciatko, pamiętam jak byłas w ciąży , a to maleństwo juz zacznie hasać po domu. Wspaniale. Wysłałam informacje o frodo tu i tam, aby znalexć odpowiedzialnych ludzi dla takiego psa. aby mogli go okiełznac i zapewnic mu ciepły dom, bez rzeczowego podejścia jako psa "mordercę" - tak niestety często się o nich mysli i tak wielu wychowuje...

• 4 weeks later...
  • 2 months later...