Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam wszystkich ,mam taki problem prubuje przyzwyczaić mojego szczeniaka do obroży, ale tylko jak ją zakładam to on odrazu kładzie sie spać, albo strasznie ją drapie i piszczy, nie ma mowy żeby go wtedy czymś zajać.. nawet jedzeniem, prubuje już ponad tydzień, co mam zrobić bo u moich poprzednich psów nie miałam takiego problemu ???

Posted

próbowałaś stopniowo go przyzwyczajać? Tzn. pierwsze mu pokazujesz, następnie przykładasz do szyi nie zapinając (tak kilka razy) a przy tym wszystkim dajesz mu smakołyki?

Posted

on albo idzie spac i spi póki jej nie zdejme, mimo ze normalnie by rozrabial albo tak piszczy ze nie mam sumienia na niego patrzyc, nic nie ma na szyi, zastanawiam sie czy to może miec cos wspólnego że w schronisku go za chipowali i ten chip jest w szyi??

Posted

A może coś go boli na szyi? Oglądnij ją dobrze.

A spróbuj założyć obrożę bardzo luźno, tak że praktycznie będzie mu wisieć, tylko wtedy musisz patrzeć na niego, żeby sobie krzywdy nie zrobił.

Posted

nat_ napisał(a):
obroże ma skórzaną, sprubuje ją tak lużno nałożyć

Jeśli będzie bardzo luźno musisz mieć psa ciągle na oku, żeby nie zrobiła sobie krzywdy.

I pamiętaj, że obroża właściwie założona to taka, pod którą możesz włożyć dwa palce.