nat_ Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 witam wszystkich ,mam taki problem prubuje przyzwyczaić psa do obroży ale tylko jak ją zakładam to on odrazu kładzie sie spać albo strasznie ją drapie i piszczy, nie ma mowy żeby go wtedy czymś zajać.. nawet jedzeniem, prubuje już ponad tydzień, co mam zrobić bo u moich poprzednich psów nie miałam takiego problemu ??? Quote
1w0na Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Nakładać w domu i nie zwracać uwagi na to jak pies reaguje. Bo jak zaczynasz się przejmować to pies wyczuwa że coś jest nie tak i bedzie tylko gorzej. Nic sobie nie powinien zrobic, a z czasem przestanie :razz: Quote
nat_ Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 obroża skórzana ale on strasznie piszczy jak ją ma i się drapie jak oszalały Quote
nat_ Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 aha i próbowałam też przeciw pchelną i jest to samo Quote
ewtos Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 nat_ napisał(a):aha i próbowałam też przeciw pchelną i jest to samo Załóż mu w domu najcieńszą parcianą obrożę i nie zwracaj na niego uwagi, w końcu przestanie z nią walczyć .Niech się miele sam z sobą z cieniutką , lużną obrożą niech chodzi po domu. Jak przywyknie to dopiero zdejmij.Z czasem skojarzy smycz , obrożę ze spacerem i będzie ok. Quote
Recommended Posts