zachraniarka Posted October 28, 2004 Posted October 28, 2004 Hm, to zależy co sprzedawca powiedział nabywcy. Jeżeli powiedział, że jest to Labrador to chyba można zakładać, że rodzice są Labradorami... Tak mi się wydaje. No właśnie możesz tylko i wyłącznie zakładać, że rodzice byli labradorami. Jednak słowo mówione w przeciwieństwie do pisanego, niewiele jest warte i pewności nie daje. Właśnie za tę pewność, a nie założenia co do przodków rodziców płaci się większą sumę pieniążków. Gdyby za mniejsze pieniądze można by było kupić bez ryzyka labradora po co ludzie kupowaliby psy z rodowodem? Ja ryzyka podejmować nie lubię, wystarczy mi popatrzeć z okna na sąsiadów. Sprzedawca też im POWIEDZIAŁ, że sprzedaje im pięknego Goldena, nawet pokazał mamusię i zdjęcia tatusia. Wyrosło im coś na kształt owczarka podhalańskiego.. dowodu na piśmie na temat tego co brali nie mają i nic zrobić sie nie da. Najważniejsze, że kochają swojego miśka, są z nim szczęśliwi i mają wystarczająco dla niego miejsca, bo jest on, że tak powiem.. spory. Quote
Recommended Posts