Coffee&Nera Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Witam. Z góry przepraszam jeżeli taki temat jest jednak jest to dla mnie dość pilne. Czy wiecie może jaki minerał badź jakie skladniki są potrzebne do tego aby ustabilizowaly się chrząstki w uszach? Quote
Chefrenek Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Jeśli ucho ma stać to chyba fosforan wapnia. Być może chondroityna i glukozamina też? Quote
Coffee&Nera Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Moja Nera ma tak kawalek stojące potem oklaple- jedno już jej sie takie zrobilo,drugie zas jeszcze bezwladnie lata w te i spowrotem. Czy zapytać weterynarza jak to ustabilizowac czy raczej tak jak piszesz podawac ktorys z mineralow ;) Quote
Chefrenek Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Nera- napisał(a):Moja Nera ma tak kawalek stojące potem oklaple- jedno już jej sie takie zrobilo,drugie zas jeszcze bezwladnie lata w te i spowrotem. Czy zapytać weterynarza jak to ustabilizowac czy raczej tak jak piszesz podawac ktorys z mineralow ;) A czy jej uszy mają stać tj. taka powinna być jej budowa? Może to że ma klapciaki to taka uroda.;) Ja bym skonsultowała się z wetem chociażby po to by ustalić odpowiednią dawkę np. fosforanu (przedobrzyć też można ;)). Quote
Coffee&Nera Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Takie uszka miala jak do mnie trafila- potem znow oklaply i stanęło jedno tak jak wczesniej, a to jedno nadal takie totalnie w dol jak u jamnika- proboje jakos masowac znajoma mi to poradzila ze to pomaga jednak zadnego rezultatu niema Quote
Recommended Posts