hanka0711 Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 Czy ktoś wie co to za karma? Jej cena znacznie różni się od innych karm RC, więc nie wiem czy to nie jakiś badziew, a z drugiej strony w końcu firmuje ją RC więc jak to jest?? Quote
hanka0711 Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 Wreszcie się czegoś dowiedziałam nt tej karmy. A więc póki co nie jest ona legalnie dostępna na polskim rynku - tak napisała pani z Royala. Poza tym karma ta przeznaczona jest dla dorosłych psów wszystkich ras, bez względu na wielkość i rasę psa. Jest to karma zapewniająca podstawowe składniki pokarmowe, bez dodatków specyficznych dla poszczególnych rodzajów psów, takich jak glukozamina, chondroityna dla dużych ras itp. Nie wiem czy warto się na taką decydować??? Jak myślicie?? Quote
coco Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Karm bytowych u nas dość na rynku :D . Masz w czym wybierać i przebierać :D . A dlaczego akurat Royal ? I jakiego masz psiaka ? Quote
hanka0711 Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 Mam dorosłego ONka. Zainteresowałam się tą karmą bo bardzo zdziwiła mnie jej cena, dlatego zaczęłąm szukać co to za karma. W tej chwili karmię bosch adult maxi, ale trudno mi cokolwiek na razie powiedzieć bo piesek jest znajdą i nie mam pojęcia czym był karmiony wcześniej, a sądząc po wyglądzie to chyba byle czym :-( Mam nawet przypuszczenia że niezbyt często. Na razie jest bosch rano, popołudniu gotowane. Psina wcina aż nu się uszy trzęsą i chyba pożarła by każdą ilość. Quote
shangri_la Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 odśiweżam topic bo u mnie w sklepie właśnie się pojawiła ta karma, a tutaj nikt nie odpowiedział na pytanie, czy ktoś nią karmił może? ja wlasnie wzielam sobie ulotke i tak czytam. i narazie jedyne co rzuciło mi sie w oczy to dawkowanie- bo jest podane nie tyle na kilogramy ale sa jeszcze takie wyznaczniki jak brak ruchu, ruch<1 godz i ruch > 1 godz/ dzien :evil_lol:. w sumie to pierwszy raz się spotykam z takim oznaczeniem, fajne :) tak więc zastanawiam sie and kupnem tej karmy ale wczesniej poznałabym wasze opinie na jej temat. Niby to RC ale linia tańsza. co sądzicie? pozdrawiam Quote
shangri_la Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 nikt nie probował? no cóż, kupiłam 2,5 kg na próbę. narazie moge stwierdzić, że karma naprawde ładnie pachnie i pies ja z chęcią je ( tyle, że mój pies większość karm je z chęcia), zobaczymy jak z trawieniem :p pozdrawiam Quote
arnika Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 poczytaj skład. zapewne w tej cenie dostaniesz dużo lepszą jakościowo karme innej firmy - tu placisz glownie za marke. Quote
shangri_la Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 arnika napisał(a):poczytaj skład. zapewne w tej cenie dostaniesz dużo lepszą jakościowo karme innej firmy - tu placisz glownie za marke. hmm za 10 zl/kilo no niewiem co moze być lepsze hcyba bewi dog ale aktualnie u nas nie ma. tyle ze karma to u nas taki dodatek bo sama psu komponuje dawki :razz:. pozdrawiam Quote
Dark Lord Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Bewidoga kupisz zapewne w krakwecie:razz: , albo w animalii. Quote
anag Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 shangri_la napisał(a):hmm za 10 zl/kilo no niewiem co moze być lepsze hcyba bewi dog ale aktualnie u nas nie ma. tyle ze karma to u nas taki dodatek bo sama psu komponuje dawki :razz:. pozdrawiam Teraz nawet taniej, bo widziałam, że Royal Selection Croc i Croc+ są w promocji plus 3 kg gratis, zerknij na stronę sklepu "Zwierzaczek" oraz "Animal Center" Pozdrawiam Ania Quote
Unbelievable Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Ja karmię psa Royal Canin Selection 7. Jest o wiele tańsza od normalnego Royala, ale za to nieco gorsza(zauważyłam, że sierść się o wiele mniej błyszczy). Pies je z apetytem, granulki są urozmaicone(nie jeden rodzaj, ale jeszcze jakieś chrupki, makarony itp). Największa różnica jest w cenie: 1,5 kg Royal Canin Mini Adult(czym wcześniej karmiłam) kosztuje tyle samo co 3 kg Royal Canin Selection 7. Pozdrawiam, Martyna Quote
Wiza Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 moj tata tez kupił 3 kg za 30 zł.. zobaczymy oco to bedzie Quote
puzzle Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Moje podstawowe pytanie to dlaczego te karmy sa takie tanie? Do jakich karm mozna przyrownac ich jakosc? Quote
joanika Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Podczepiam się pod pytanie :-) przeglądnęłam dogo i znalazłam ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f1009/royal-canin-selection-19037/ Quote
puzzle Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Minelo juz troche czasu od zalozenia watku, dlatego pytam osoby karmiace nadal ta karma jak sie sprawdza? Jestescie zadowoleni?:razz: Quote
Recommended Posts