Wojenka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 niedźwiedzico,cieszę się,że Syn Pustyni czyli Mihrab Ci się podoba tym bardziej,gdyż...dzisiaj stałam się jego właścicielką!:cunao: :bigcool: :BIG: Jeszcze nie mogę w to uwierzyć,jeszcze to do mnie nie dotarło. Niestety przyjedzie do naszej stajni dopiero w maju...:cry:
niedzwiedzica Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Nitencja, daj Matiskowi do "przeczytania " Wielka Encyklopedie PWN, może to mu rozumu doda :evil_lol: mój foksik skonsumował kiedys słownik polsko-rosyjski,ale dalej szczekał po polsku ;):diabloti: Wojenko -gratulacje :multi: wyobrazam sobie twoja radośc i wcale sie nie dziwię .. tez konie kocham, jezdziłam kiedys bardzo dużo, co prawda głównie na folblutach a potem na półkrewkach, ale araby maja to "coś", co oko i serce porywa :loveu: Teraz "na psy zeszłam", ale córka jeździ :loveu:
Wojenka Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Widać niedźwiedzico ,że czujesz klimat ;) . W Hrabka będę musiała włożyc masę pracy-biegał 2 sezony na wyścigach (ze świetnymi wynikami zresztą) i potrafi jedynie iść do przodu i względnie zwolnić...Nie zna żadnych prawidłowych pomocy jeździeckich,zero reakcji na łydki...Ależ się już nie moge doczekać tej naszej prawdziwej pracy!Przez niego z niecierpliwością czekam matury...:evil_lol:
niedzwiedzica Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Wojenko-najeździłam się swego czasu sporo na folblutach prosto z toru sciągnietych..A ujeżdzalnia, w której się jeżdziło, miała chyba góra 20 metrów długości. Jak taki koniczek zagalopował na długiej scianie, to juz był zakręt :diabloti::angryy: nie wspomnę o fakcie,że samo zagalopowanie tez łatwe nie było, bo folblut zamknięty w 4 scianach i to ciasnych nie bardzo wiedział,czego się od niego wymaga-zero reakcji na jakiekolwiek pomoce :evil_lol: no i foule dłuugaśne Fajna praca cię czeka,ale warto :multi: Ps-na airedalach sa 2 fotki końskie...wczoraj wieczorem i dzis poszły :-)
Wojenka Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Z końmi po torach jest wieele do roboty...A co do anglików...Mnie folbluty w ogóle nie pasują,dla mnie istnieją tylko araby:loveu: :stupid: :loveu: . Do tego stopnia,że gdy przychodzę na przejażdżki na wyścigi,gdy siodłamy folbluty,ja oddalam sie do stajni arabów :lol: . U arabów ogromnie cenię to,że są końmi jednego pana i za serce oddają serce. A w Mihrabie jestem już zakochana po uszy.Choć poznałam wieeele koni,żaden nie zawładnął moim sercem tak jak on.Taka przyjaźń-miłość zdarza się raz w życiu.(Tak jak moja Mama jest zakochana w Macallance;) )
niedzwiedzica Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Uczyłam się jeździć na folblutach w stadninie i nie pasowały mi żadne inne :evil_lol: Długo przekonywałam się do koni półkrwi-wydawały mi się ciężkie, nie tak szlachetne, po prostu inne. Ale potem przekonałam sie i do nich. :loveu:
Wojenka Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 W przyszłym tygodniu będę miała jakieś nowe zdjęcia Mihraba,a tymczasem możemy się cofnąć w czasie do jego wyścigowych czasów. Zdjęcie z Nagrody Europy,gdzie zajął 6 miejsce w bardzo mocnej stawce,jako najmniejszy osobnik.(Nr 14) Fot.T.Celmer
niedzwiedzica Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Wojenko-miód, malina :loveu: te szczupacze profile głów, te ogony jak chorągwie :loveu: dzielny ten twój chłopak . Skrócić go to bedzie niezła robota ;) Jeździć to ja wolę na folblutach ( ch..teraz raczej na rowerze :angryy::cool3: ),ale patrzeć na araby ;):evil_lol:
Wojenka Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Araby to zwierzęta doskonałe.Dzisiaj pozwoliłam sobie na wagary i poszłam na Służewiec coby pożegnać się z jednym Rudzielcem,który już wraca do stadniny... :( Moja pupilka też już odeszła z toru...Ciężkie sa dla mnie te pożegnania... A potem taki koński przyjaciel,którym się opiekowałam zostaje sprzedany za ciężkie pieniądze na aukcji...Dziwne uczucie... :( Zaarabimy troszkę ten temat :oops: ,ale jak szkociarze się nie odzywają :mad: ,to przynajmniej nie pozwolę umrzeć wątkowi :evil_lol: . Oto Rudy Dzawchan (by T.Celmer) Rozkuwany był dzisiaj i wzięłam sobie na pamiątke wszystkie 4 podkowy :cool3: .
Fritz Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Wojenko moze troche humor Ci sie poprawi jak posluchasz kasete z Muminkami ,ktora Ci dzis wyslalam. TRoche pozno ale klopoty ze sprzetem do nagrywania , dopiero co wrocil z naprawy.Jakosc srednia ,bo to stara kaseta i setki jak i nie lepiej sluchana przeze mnie w dziecinstwie na roznych sprzetach typu grundig itp ,nie jedno wkrecenie miala za soba.Ale mam nadzieje ze mimo to Ci sie spodoba. Pozdrawiam z Misha:)
Fritz Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Fajne konie ,szczegolnie ten z 14 ,dobrze miec pasje w zyciu :) ps:ja stracilam pasje do koni gdy na obozie jezdzieckim jeden taki kon mi sie uwalil pod nogi prawie mnie tratujac podczas szczotkowania (a ze bylam blisko sciany w stajni ,malo miejsca do ucieczki ..) biedakowi widac chcialo sie polezec ;)
Fritz Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Wracajac do szkociego tematu , moja Mishka ostatnio cos ludzkich cech nabiera ;) , popija mi kawe gdy sie odwroce:evil_lol: : chadza czasmi na 2łapach :P : i nagminnie wyleguje sie na kanapach ,hamakach i innych lezakach:
zadziorny Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Ty się jej nie dziw :shake:. W końcu to terier :cool3: :loveu: :evil_lol:
Wojenka Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 A ja przez te konie zapomniałam napisać,że wczoraj nasza Macallanka skończyła 8 lat! :multi: Jak ten czas płynie... Dopiero co sie urodziła,dopiero co wystawy wygrywała...,a teraz?W klasie weteranów wystąpi na światówce :p . Fritz,dzięki wielkie :lol: .Już się nie moge doczekać:evil_lol: .
Wojenka Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Fritz,dostałam kasetę :bigcool: .Jest świetna!Moja ulubienica Mała Mi jest genialna! Dziękuję ślicznie!:sweetCyb: :Rose:
bos Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Fritz ........śliczności ta Twoja Mishka:loveu: :loveu: :loveu: Na wystawie w Rybniku mieliśmy kolejną okazję z zadziornym spotkać Kubusia z Urwiskowa.......... :lol:.........zadziornego jednak bardziej interesowała scottieserwis...iiii i to jest ten co pisze o sobie że jego tylko piesy interesowały na wystawie :evil_lol: ;) myślał by kto......:lol: :lol:........ale scottie nie dała się podejść na specjały wyciągane z plecaka.......:eviltong: ;) :evil_lol:......Kubuś zaś latająco popisywał sie w ringu......:evil_lol: :lol:.......a tu Kubuś vel Prrhaps SPIT AND POLISH oraz Szkocka Elita MORGAN....oba w klasie otwartej :lol:
bos Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 :lol:.........prezentacja przez scottieserwis.....postawa.......super......a jak starała się o ogonek......:lol: ;) :lol: :lol: :lol:.....i.....MORGAN :lol:
bos Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 :lol:.....i kółeczko w ringu :evil_lol: :lol:......a jaki zamaszysty krok prezentuje Kubus i jego pani.....:loveu: :cool3: ;) :lol: :lol:.....i ostatnie spojrzenie sędziego........ :lol:.....cdn...
bos Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 :lol:.....i jest decyzja........Kubuś wygrywa......:loveu: :loveu: :lol:......i zwycięzca klasy otwartej.....:loveu: :lol:......Morgan drugi........pies z Węgier nie dotarł....a miał nim być BALTAZAR :lol: :lol:.....i ten usmiech zadowolenia na twarzyczce Ani ....... :lol:.......udzielał sie również Kubusiowi :lol:....cdn...
Wojenka Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 bos,świetnie złapałeś zadziornego i scottie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
scottieserwis Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Bos :loveu: jesteś niezastąpiony :D mam jeszcze jedna ulubiona fotke z tych dostanych :p jutro bede bez neta ale jak widzialam cdn to se znajde jakas kafejke w Kraku i zobacze :p Kubuś:loveu: Bos:loveu: Zadziorny:loveu: suuuuuuuper fotki :D te z uchwyconych terierow na wystawach tez :D
bos Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 No to jeszcze wstawie parę foteczek....bo jakos tu ....pusto Rybnik cd....... :lol: J&B RARE Serato........ Suki ...klasa młodzieży :lol:
bos Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 :lol:........pierwszy WALKER Wielka Broda , a za nim Perhaps SPIT AND POLISH vel Kubuś :lol:....od lewej...J&B , WALKER....i KUBUŚ :lol:.....i wygrywa KUBUŚ......:loveu: :lol: :lol:.....i pełna skromność Kubusia i scottie.....wygrali a po nagrody się nie pchają.......:lol: :lol:.....powaga scottie....i usmiech Prezesa..:evil_lol: ;) :lol:
bos Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 :lol:.....i jeszcze WALKER :lol: :lol:...Kubuś twierdzi że......nie ma jak u pani.....na rączkach..........:lol: :lol: :lol:....THE END...:cool3: ;)
Recommended Posts