Jump to content
Dogomania

czy są tu jakieś szkoty (prosimy zakladac oddzielne tematy!)??

Recommended Posts

Posted

niedźwiedzico,cieszę się,że Syn Pustyni czyli Mihrab Ci się podoba tym bardziej,gdyż...dzisiaj stałam się jego właścicielką!:cunao: :bigcool: :BIG:
Jeszcze nie mogę w to uwierzyć,jeszcze to do mnie nie dotarło.
Niestety przyjedzie do naszej stajni dopiero w maju...:cry:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nitencja, daj Matiskowi do "przeczytania " Wielka Encyklopedie PWN, może to mu rozumu doda :evil_lol: mój foksik skonsumował kiedys słownik polsko-rosyjski,ale dalej szczekał po polsku ;):diabloti:
Wojenko -gratulacje :multi: wyobrazam sobie twoja radośc i wcale sie nie dziwię .. tez konie kocham, jezdziłam kiedys bardzo dużo, co prawda głównie na folblutach a potem na półkrewkach, ale araby maja to "coś", co oko i serce porywa :loveu: Teraz "na psy zeszłam", ale córka jeździ :loveu:

Posted

Widać niedźwiedzico ,że czujesz klimat ;) .
W Hrabka będę musiała włożyc masę pracy-biegał 2 sezony na wyścigach (ze świetnymi wynikami zresztą) i potrafi jedynie iść do przodu i względnie zwolnić...Nie zna żadnych prawidłowych pomocy jeździeckich,zero reakcji na łydki...Ależ się już nie moge doczekać tej naszej prawdziwej pracy!Przez niego z niecierpliwością czekam matury...:evil_lol:

Posted

Wojenko-najeździłam się swego czasu sporo na folblutach prosto z toru sciągnietych..A ujeżdzalnia, w której się jeżdziło, miała chyba góra 20 metrów długości. Jak taki koniczek zagalopował na długiej scianie, to juz był zakręt :diabloti::angryy: nie wspomnę o fakcie,że samo zagalopowanie tez łatwe nie było, bo folblut zamknięty w 4 scianach i to ciasnych nie bardzo wiedział,czego się od niego wymaga-zero reakcji na jakiekolwiek pomoce :evil_lol: no i foule dłuugaśne
Fajna praca cię czeka,ale warto :multi:

Ps-na airedalach sa 2 fotki końskie...wczoraj wieczorem i dzis poszły :-)

Posted

Z końmi po torach jest wieele do roboty...A co do anglików...Mnie folbluty w ogóle nie pasują,dla mnie istnieją tylko araby:loveu: :stupid: :loveu: .
Do tego stopnia,że gdy przychodzę na przejażdżki na wyścigi,gdy siodłamy folbluty,ja oddalam sie do stajni arabów :lol: .
U arabów ogromnie cenię to,że są końmi jednego pana i za serce oddają serce.
A w Mihrabie jestem już zakochana po uszy.Choć poznałam wieeele koni,żaden nie zawładnął moim sercem tak jak on.Taka przyjaźń-miłość zdarza się raz w życiu.(Tak jak moja Mama jest zakochana w Macallance;) )

Posted

Uczyłam się jeździć na folblutach w stadninie i nie pasowały mi żadne inne :evil_lol: Długo przekonywałam się do koni półkrwi-wydawały mi się ciężkie, nie tak szlachetne, po prostu inne. Ale potem przekonałam sie i do nich. :loveu:

Posted

W przyszłym tygodniu będę miała jakieś nowe zdjęcia Mihraba,a tymczasem możemy się cofnąć w czasie do jego wyścigowych czasów.
Zdjęcie z Nagrody Europy,gdzie zajął 6 miejsce w bardzo mocnej stawce,jako najmniejszy osobnik.(Nr 14)

Fot.T.Celmer

Posted

Wojenko-miód, malina :loveu: te szczupacze profile głów, te ogony jak chorągwie :loveu: dzielny ten twój chłopak . Skrócić go to bedzie niezła robota ;)
Jeździć to ja wolę na folblutach ( ch..teraz raczej na rowerze :angryy::cool3: ),ale patrzeć na araby ;):evil_lol:

Posted

Araby to zwierzęta doskonałe.Dzisiaj pozwoliłam sobie na wagary i poszłam na Służewiec coby pożegnać się z jednym Rudzielcem,który już wraca do stadniny... :(
Moja pupilka też już odeszła z toru...Ciężkie sa dla mnie te pożegnania...
A potem taki koński przyjaciel,którym się opiekowałam zostaje sprzedany za ciężkie pieniądze na aukcji...Dziwne uczucie... :(
Zaarabimy troszkę ten temat :oops: ,ale jak szkociarze się nie odzywają :mad: ,to przynajmniej nie pozwolę umrzeć wątkowi :evil_lol: .

Oto Rudy Dzawchan (by T.Celmer)

Rozkuwany był dzisiaj i wzięłam sobie na pamiątke wszystkie 4 podkowy :cool3: .

Posted

Wojenko moze troche humor Ci sie poprawi jak posluchasz kasete z Muminkami ,ktora Ci dzis wyslalam. TRoche pozno ale klopoty ze sprzetem do nagrywania , dopiero co wrocil z naprawy.Jakosc srednia ,bo to stara kaseta i setki jak i nie lepiej sluchana przeze mnie w dziecinstwie na roznych sprzetach typu grundig itp ,nie jedno wkrecenie miala za soba.Ale mam nadzieje ze mimo to Ci sie spodoba. Pozdrawiam z Misha:)

Posted

Fajne konie ,szczegolnie ten z 14 ,dobrze miec pasje w zyciu :)
ps:ja stracilam pasje do koni gdy na obozie jezdzieckim jeden taki kon mi sie uwalil pod nogi prawie mnie tratujac podczas szczotkowania (a ze bylam blisko sciany w stajni ,malo miejsca do ucieczki ..) biedakowi widac chcialo sie polezec ;)

Posted

Wracajac do szkociego tematu , moja Mishka ostatnio cos ludzkich cech nabiera ;) , popija mi kawe gdy sie odwroce:evil_lol: :

chadza czasmi na 2łapach :P :

i nagminnie wyleguje sie na kanapach ,hamakach i innych lezakach:

Posted

A ja przez te konie zapomniałam napisać,że wczoraj nasza Macallanka skończyła 8 lat! :multi: Jak ten czas płynie...
Dopiero co sie urodziła,dopiero co wystawy wygrywała...,a teraz?W klasie weteranów wystąpi na światówce :p .

Fritz,dzięki wielkie :lol: .Już się nie moge doczekać:evil_lol: .

Posted

Fritz ........śliczności ta Twoja Mishka:loveu: :loveu: :loveu:

Na wystawie w Rybniku mieliśmy kolejną okazję z zadziornym spotkać Kubusia z Urwiskowa..........

:lol:.........zadziornego jednak bardziej interesowała scottieserwis...iiii i to jest ten co pisze o sobie że jego tylko piesy interesowały na wystawie :evil_lol: ;)
myślał by kto......:lol: :lol:........ale scottie nie dała się podejść na specjały wyciągane z plecaka.......:eviltong: ;)

:evil_lol:......Kubuś zaś latająco popisywał sie w ringu......:evil_lol:

:lol:.......a tu Kubuś vel Prrhaps SPIT AND POLISH oraz Szkocka Elita MORGAN....oba w klasie otwartej

:lol:

Posted

:lol:.........prezentacja przez scottieserwis.....postawa.......super......a jak starała się o ogonek......:lol: ;)

:lol:.....i.....MORGAN

Posted

:lol:.....i kółeczko w ringu :evil_lol:

:lol:......a jaki zamaszysty krok prezentuje Kubus i jego pani.....:loveu: :cool3: ;)

:lol:.....i ostatnie spojrzenie sędziego........

:lol:.....cdn...

Posted

:lol:.....i jest decyzja........Kubuś wygrywa......:loveu: :loveu:

:lol:......i zwycięzca klasy otwartej.....:loveu:

:lol:......Morgan drugi........pies z Węgier nie dotarł....a miał nim być BALTAZAR

:lol:.....i ten usmiech zadowolenia na twarzyczce Ani .......

:lol:.......udzielał sie również Kubusiowi

:lol:....cdn...

Posted

Bos :loveu: jesteś niezastąpiony :D
mam jeszcze jedna ulubiona fotke z tych dostanych :p
jutro bede bez neta
ale jak widzialam cdn to se znajde jakas kafejke w Kraku i zobacze :p
Kubuś:loveu: Bos:loveu: Zadziorny:loveu: suuuuuuuper fotki :D
te z uchwyconych terierow na wystawach tez :D

Posted

No to jeszcze wstawie parę foteczek....bo jakos tu ....pusto

Rybnik cd.......

:lol: J&B RARE Serato........ Suki ...klasa młodzieży

Posted

:lol:........pierwszy WALKER Wielka Broda , a za nim Perhaps SPIT AND POLISH vel Kubuś

:lol:....od lewej...J&B , WALKER....i KUBUŚ

:lol:.....i wygrywa KUBUŚ......:loveu: :lol:

:lol:.....i pełna skromność Kubusia i scottie.....wygrali a po nagrody się nie pchają.......:lol:

:lol:.....powaga scottie....i usmiech Prezesa..:evil_lol: ;)

Posted

:lol:.....i jeszcze WALKER

:lol:...Kubuś twierdzi że......nie ma jak u pani.....na rączkach..........:lol: :lol:

:lol:....THE END...:cool3: ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...