Nitencja Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Zadziorny : waliczyki i szkoty to psy gatunkowe. Nie wiesz o tym ?? :diabloti: A co do black and white.... eee ta druga szkocka lepsza ;-)
Wojenka Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 UWAGA....UWAGA.....!!!!!!!!!!! Wojenka obroniła szkocki honor na Sylwestrowych Zawodach Agility!!!! Wygrała agility,jumping i klasyfikację ogólną w kategorii debiutów i zajęła drugie miejsce w "zerówkach"agility!!!!!!!!!!!!!!!!:multi: :multi: :multi: Jestem z niej baaaaaaaardzo dumna!!!Moja mała,wspaniała suczka:loveu: Jak będą zdjęcia to wstawię.
borsaf Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 :multi: :multi: :multi: :klacz: :klacz: Dla Wojenki wielkie gratulacje
borsaf Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Wojenka te foty z zawodów, to wstaw duże, a te po zawodach to chociaz linki
Wojenka Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Dodam jeszcze,że Wojenka wybiegała dla swojej pańci butelkę szampana:lol: :lol: :lol: :drinking: :ylsuper:
Wojenka Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Narazie jedno zdjecie autorstwa niezastąpionej Wind: Wojenka ululana przez panią w oczekiwaniu na start:p :p
Nitencja Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 widac jak jej dobrze w ramionach swojej Pani :)
Wojenka Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Był jeszcze kerrak,soft,welsh,parson,airdeale,staffik i amstaff.
Fritz Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Gratulacje dla dzielnej Wojenki ! Przepiekne zdjecie :)
Wojenka Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Dziękujemy,dziekujemy! Ale Wojenka to szkot...:lol: ,a szkoty są zdolne:cool3: ;) Teraz Wojenka odpoczywa... Dzielnie zniosla także naszych lokatorów;) W pokoju z nami było 8 psów!Suki i jeden pies.W pokoju przykazałam jej nie ruszać sie z łóżka,zeby nie było zadnej draki...Wojenka pilnie broniła naszego miejsca;) -nie dopuszczała żadnego psa na krok.:diabloti: I żaden z tych większych od iej psów tego nie kwestionował;) ...Siła przebicia teriera:evil_lol: :diabloti:
Fritz Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Swieta i Nowy rok to tak piekny czas w szczegolnosci z Mishka :) Pare fotek swiatecznych dla Was:):diabloti: Wojenka to fakt szkoty sa charakterne mimo ze moja mala ma 2,5 miesiaca to probuje ustawiac po katach mojego kota 7letniego i jamniczke 11letnia i nawet jej sie udaje:p mimo ze dostala juz pare razy po uszach;)
aga_ostaszewska Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Szkociarze! Jak milo, że temacik troszkę odżył... foty, pogaduszki! Miło Was czytać i oglądać! Z walijskim - noworocznym pozdrowieniem!
aga_ostaszewska Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Nitencja napisał(a):o Aga pracuje :) :eviltong: Jasne! Bez pracy nie ma kolaczy... a z rana rozruszać się trzeba :cool3:
zadziorny Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [quote name='Fritz'] Czyżby to była "martwa natura" :hmmmm: :niewiem: :lol: ;)
scottieserwis Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Tiaaa martwa zywa natura :P namalowana w wnętrzu Moulin Rouge przez Henriego Matissa :P
Wojenka Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Niestety okazałam się atrakcyjniejszym obiektem do fotografowania niz Wojenka...:diabloti: Nikomu nie chciało się schylać do poziomu szkota...:placz: :angryy: Nic tylko:flaming: ....
Nitencja Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Wojenka nie strzelaj - nie warto ;-) Kto by wtedy z tymi szkotami na zawody jezdzil :cool3: Ja wczoraj wzielam Matiego na wyprawe do Zwiazku w Chorzowie. Maly zostal zapakowany do plecaka zeby mu bylo cieplo , taki ciezar powiesilam sobie z przodu i pomaszerowalismy na przystanek. Matiemu tylko glowa wystawala i dziwowal sie gdziez to on idzie. W autobusie nawet mu sie podobalo zwlaszcza jak drzwi sie otwieraly.... a w Zwiazku porwaly mi go dziewczyny i nie chcialy oddac : zostal wyglaskany, poustawiany no i poznal duzo pieskow.Poza tym dal popis jak szkot potrafi szybko biegac mimo krotkich nozek no i w ogole nie przejal sie ze jest w obcym miejscu :) Zero stresu. :loveu: Maly diabelek :diabloti: tak mi sie wydaje ze jednak szkoty maja charktery bardzo zblizone do welshy i bardzo mi to odpowiada. Aa no i jak szkot jest czyms zainteresowany, to podobnie jak welsh, gluchnie :lol:
borsaf Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Witam szkociarzy, Nitencja dobrze, ze piszesz cos o charakterze rasy. Interesuje mnie, w rankingu terierow, na którym miejscu sa szkoty? Jak sie ma szkot do szorstkiego foxa? Brat za rok idzie na emeryture i chce sobie sprawic foxa, swoja ukochana rase, ale myslę, że ma wyobrażenie o sobie (jak my wszyscy) w kategoriach 40 lat mniej i może sprawiłby sobie ciut mniej żywiołowego pieska. Jakiej pielęgnacji wymaga szkot? Jakies trymowanie, strzyżenie?, czy tylko czesanie? Czy jest na forum ktoś, kto ma jednego szkota w domu i poza nim innych piesków nie ma? Taki właściciel mógłby więcej mi dac danych na temat: szkot w rodzinie, bo sytuacja, gdzie jest więcej piesków w domu, nie jest taka codzienna, no i odmienna jesli chodzi o wychowanie i zapewnienie zajęcia psiakowi.
Nitencja Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Borsaf o charakterze szkota to wiecej Ci napisze Murak, Scottieserwis lub WOjenka:) Szkot, jak kazdy futrzak wymaga pielegnacji : strzyzenie + trymowanie:lol:
Recommended Posts