Fritz Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 czapla napisał(a):Ja rowniez dolaczam sie do gratulacji, niech sie zdrowo "Muminki" chowaja - swoja droga, to chyba najlepsze prezenty gwiazdkowe jakie mozna sobie sprawic:) Dzieki czapla:) prezencik milutki i zajmujacy bardzo;) a swoja droga zastanawiam sie jak bedzie z choinka?przeciez ten czarny diabel jak ja zobaczy w domu to ogoloci doszczetnie,zlupi bombki ,igly pozjada.. Chyba bede musiala mala choinke na jakiejs wysokosci umiescic.A tak uwielbiam wielkie choinki.Ma ktos doswiadczenia z malym szkotem i choinka?bo czarno to widze...:flasings:
Fritz Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Nitencja napisał(a):taaaaaaaa male szkociki diabliki :vamp: Moj czarny aniolek o 4 rano doszedl do wniosku ze sie wyspal i wolal wszystkich do zabawy :) Musze go dzisiaj wykonczyc i nie dac spac hihi :) Fritz cierpliwosci i powodzenia :flasings: Trud sie oplaci i bedziesz miala slodkiego kochanego szkota..... za jakis czas ;-) Dzieki Nitencja:) Wierze iz tak bedzie ,szczegolnie iz, o ile sie zorientowalam znasz sie an pieskach jak malo kto.Pozdrawiam ,rowniez Matiska i by sie dobrze i zdrowo chowal:)
zadziorny Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Nitencja napisał(a):Byłam z Małym na spacerze i przy okazji u naszego pana doktora. Powiem tylko ze szkot w obrozy i na smyczy gluchnie :) Zacial sie i nie chcial isc. Szkot bez smyczy i obrozy slyszy i pieknie chodzi przy nodze.Zaczelam mu "klikac" o efektach napisze za kilka dni :) :flasings:Fritz napisał(a):co znaczy klikac? Szkolić psa za pomocą klikera :roll: :lol:
Nitencja Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Fritz poczytaj tu : http://members.westnet.com.au/b-m/
Nitencja Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Ulubione miejsce : Padniety ALex :) Coztego miala racje......to sztuka zrobic czarnemu ladne zdjecie ... Chyba na snieg pojde :)
Wojenka Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Tutaj mozesz poczytać: www.kliker.pieski.eu.org
Nitencja Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Wojenka a ty klikasz swoim szkociskom ??? No i prosze napisac jak sie ma szkot i agility ;-)
czapla Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Nitencja - maly a juz jaki lowny!:haha: A Alex jak lubieznie wywala klejnoty rodzinne do przegladu:-D
Nitencja Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Czapla bo my mamy cieczke i Alex sobie "wietrzy" ;-) A maly to urodzony wyczynowiec : aportuje , poluje i niczego sie nie boi ;-)
Wojenka Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Nitencja,szczerze mówiąc klikam jak mam dużą potrzebę,np.jak chcę wyłapać zachowania "naturalne"-ostatnio nauczyłam Make kłaniania się.W zasadzie klikera używam pomocniczo,bo szkotom wystarczy powiedziec i od razu wiedza o co chodzi;-) Czasami po prostu udaja,ze nie wiedza... A jesli chodzi o agility...:D Zdjęcia można obejrzeć na naszej stronce.Szkoty sa niezwykle...:lookarou: efektowne na torze..;-) Oczywiscie na oficjalne zawody sie nie nadaja-sa za wysokie przeszkody itp..,ale do rekreacji?Super!Właśnie na Sylwka jadęz Wojenką na Sylwestrowe zawody agility:-D A ich chęć do biegania?Trzeba sie trochę nagimnastykować;-) ...robić z siebie pajaca...To szkoty lubia... Pozdrawiam
swallow Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Nitencja - przepiękne to Twoje maleństwo :)
Fritz Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 [quote name='Nitencja']Fritz poczytaj tu : http://members.westnet.com.au/b-m/ Dzieki za rady widac jaka zielona jestem o klikaniu pojecia nie mialam ,znaczy klikaniu do psow .Ciekawe gdzie sie kupuje takie klik klik u mnie w okolicy nie ma . Fajne fotki malego Nitencja :)a propo jak jest ze szkotem(lub inym terierem malutkimi)z choinka?pozre?Bo moj maluszek nie spi w klatce i wszedzie moze sobie chodzic jak chce wiec obawiam sie o jego zdrowie jak zlupi choinke ;)
Flaire Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Wojenka napisał(a):Oczywiscie na oficjalne zawody sie nie nadaja-sa za wysokie przeszkody itpMam w swoim posiadaniu nagranie z funałów mistrzostw USA agility 2003, gdzie występuje, między innymi... pszeniczny szkot! Nie wygrał, ale sam fakt bycia tam to już coś! :-D
scottieserwis Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Fritz jeśli chodzi o choinkę to ja proponuje dać ja na jakimś podwyższeniu ;) lub poprostu obetnijcie gałązki na dole i ozdabiajcie samą górę ;) choć w sumie ja nie miałam problemu ze szkotami i z choinką (oczywiście było zaciekawienie i pare razy polecieła w bok ale to nic ;)) nie będzie źle ;)
zadziorny Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 [quote name='Nitencja'] Padniety ALex :) Cudnie ten mój zięciunio sypia :lol: ;-)
Nitencja Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Zadziorny zieciunio strasznie smutny ........ Cieczka w domu a on nie moze ;-) A teraz kilka fotek Matisse'a na sniegu ..... Fritz..... choinka powinna przterzymac ;-) ale dobrze radze kup malej jakas budke. Dobrze jak pies ma gdzie sie schowac a i Ty jak musisz wyjsc czujesz sie lepiej i nie myslisz co szkot moze zjesc ;-)
Nitencja Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Wojenka :) Dziekuje za informacje. Zobaczymy co z ta szkocia inteligencja. Musze powiedziec ze Matisse dosc szybka kojarzy o co chodzi ale czasem udaje ......glupka. W kazdym razie takie mam wrazenie.
scottieserwis Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Udawanie głupka ma po tatusiu ;) Tatus jak się dobrze bawi np. na śniegu a czas do domu to np. jak sie go woła to udaje, że musi siusiu lub kupkę ;) albo siada plackiem i patrzy w niebo i w astronoma się bawi (no ewentualnie siada przede mna i patrzy mi głęboko w oczy takim cudownym wzrokiem i mówi jeszcze chwilka ;) kombinator mały ;) inteligentne bestie ;)
Fritz Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 scottieserwis napisał(a):Udawanie głupka ma po tatusiu ;) Tatus jak się dobrze bawi np. na śniegu a czas do domu to np. jak sie go woła to udaje, że musi siusiu lub kupkę ;) albo siada plackiem i patrzy w niebo i w astronoma się bawi (no ewentualnie siada przede mna i patrzy mi głęboko w oczy takim cudownym wzrokiem i mówi jeszcze chwilka ;) kombinator mały ;) inteligentne bestie ;) No to niezle sie te nasze male zapowiadaja:P w mojej tez cos z tatusia widze :P A budke musze kupic ale nie moge sie zdecydowac jaka na razie .
zadziorny Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 No co wy :roll:. Takie cudne maluchy w klatkach zamykać :question: :o :nono:
Wojenka Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Szkoty to niesamowici indywidualiści...Myśliciele...Filozofowie...Dlatego nie można ich szkolic jak np.owczarka niemieckiego. A udawać głupa,to najlepszy sposób,ostatnio ja też go używam;-) :D
Wojenka Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Flaire napisał(a):Mam w swoim posiadaniu nagranie z funałów mistrzostw USA agility 2003, gdzie występuje, między innymi... pszeniczny szkot! Nie wygrał, ale sam fakt bycia tam to już coś! :-D Flaire,może MP to nie to samo co mistrzostwa USA,ale w MP też startowałam ze szkotami... I uważam,że lepiej jest się bawić na zawodach "podwórkowych".Bo,żeby wydać 60 zł po to,żeby mieć detkę i nie móc dokończyć przebiegu...:lookarou: To nas już tak nie bawi...;-) A żeby ukończyć zawody,to musiałabym mieć szkota z serii wysokonoznych...hiehie;-) Ciesze się z tego co mam. A nagranie chętnie bym obejrzała:bigok:
Fritz Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 zadziorny napisał(a):No co wy :roll:. Takie cudne maluchy w klatkach zamykać :question: :o :nono: No wlasnie serce mi krwawi na ta mysl,dlatego moja mala lata po domu samopas gdzie chce :)
Nitencja Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Zadziorny nie zaluj :) Krzywda Malym sie nie dzieje a i wiecej miejsca w lozku hihihi
zadziorny Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Miejsca w łóżku nigdy mi nie brakuje, pomimo tego że jak się kładę to już dwa welshe okupują moją kołdrę :lol: :roll: ;-)
Recommended Posts