Jump to content
Dogomania

czy są tu jakieś szkoty (prosimy zakladac oddzielne tematy!)??

Recommended Posts

Posted

Szolka :) tysiulek zabral sie za trymowanie mojej welshki. Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy podczas trymowania ROxy odkrylam ze suka nie ma prawie wcale wasow i brody ............ a dziewczyna jedzie do Krakowa :p

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skracianka ma już trzeci dzień bez gorączki:multi: .Byłyśmy dwa dni na wsi i nasza babunia bardzo sobie chwaliła to sanatorium.Biegała z uśmiechem na pysku :) . Wieczorkiem dostała małą kroplówę podskórną i antybiotyk.Leczymy się :) .Ale jak się ta leptospiroza przypałętała...:niewiem:

Posted

Super, że Scrata ma się lepiej! :multi: :multi: :multi:

Wojenka napisał(a):
Ale jak się ta leptospiroza przypałętała...:niewiem:
A w jaki sposób było potiwerdzone, że to leptospiroza?

Posted

Wojenka napisał(a):
Skracianka ma już trzeci dzień bez gorączki:multi: .Byłyśmy dwa dni na wsi i nasza babunia bardzo sobie chwaliła to sanatorium.Biegała z uśmiechem na pysku :) . Wieczorkiem dostała małą kroplówę podskórną i antybiotyk.Leczymy się :) .Ale jak się ta leptospiroza przypałętała...:niewiem:

:klacz: :klacz: :klacz: nareszcie dobre wiesci, to znaczy, ze bedzie dobrze:loveu: , najlepsza kuracja to wypad do odpowiedniego sanatorium;)

Posted

Nitencja napisał(a):
Szolka :) tysiulek zabral sie za trymowanie mojej welshki. Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy podczas trymowania ROxy odkrylam ze suka nie ma prawie wcale wasow i brody ............ a dziewczyna jedzie do Krakowa :p

i tu tkwi Twoj blad:mad: , zapomnialas odpowiednio przeszkolic Tysiulka,ktore miejsca maja byc trymowane, a ktore nie:cool1:

Posted

Flaire napisał(a):
A w jaki sposób było potiwerdzone, że to leptospiroza?

Na podstawie związku przyczynowo-skutkowego;) .Leptospira niszczy nerki i wątrobę-co u Scraty wystąpiło.Dostała antybiotyk działający przeciwko leptospirozie i podziałało.
Potwierdzić leptospirę w 100% jest ciężko-trzebaby zbadać mocz natychmiast.Więc,że jest to leptospiroza wiemy na 95 % ;) .
Skraciasta była szczepiona przeciwko "paskudztwom",w tym "lepto" jakiś miesiąc temu.Na dodatek jakąś dobrą,starczającą na dwa lata...:cool1:

Posted

Wojenka-wg zalecen producentów szczepionek, lepto tzreba szczepić co roku. pozostałe paskudztwa co 2 a nawet trzy lata,ale lepto nie. Moje sa Fort Dodge'm szczepione , takim dość nowym podobno pzrcewko wielu rodzajom leptospiroz skutecznym,ale się wystraszyłam twoją Scratka. Moja Koka tez juz babunia, ma skonczone 10 lat . Cieszę się,że twoja muminka wraca do zdrowia :multi:

Posted

Z niektórych badań wynika, że lepto nawet na rok nie wystarcza, ale to tylko początek złych wiadomości na temat tej szczepionki... Najgorsze jest to, że istnieje ponad 100 różnych rodzajów lepto, a szczepionka chroni przeciw tylko dwóm z tych 100 ... i to, według badań amerykańskich, dwóm, na które psy nie chorują (przynajmniej w Stanach, i może na skutek tego, że psy są szczepione - tego nie wiem). Tak więc dobrego zabezpieczenia przeciw lepto nie ma... :-( A do tego z tą szczepionką łączy się najwięcej skutków ubocznych.

Szkoda, że nie wiecie na pewno, że to lepto - a jeszcze ciekawsze byłoby wiedzieć, jaki rodzaj.

Posted

Wojenka tak sie cieszę, że Scracianka ma sie juz lepiej. Lizy dla niej od Regona.
Leptospirą moze się w każdej kałuzy napotkanej zarazić albo jak przychwyci zarażonego gryzonia. Jakiejs nornicy ostatnio Scracianka nie upolowała?

Posted

[quote name='Nitencja']truskawowy Tysiek :)

:evil_lol: A jak się ma brudną brodę,to trzeba się zaraz przytulić do pańci i dać buzi...:lol: :evil_lol: :cool1: :mad:

Posted

Ostronosy sa bomba!!! Mam do nich osobisty sentyment - swego czasu oswoilam dwie takie dziewczyny i potem mialam problem, zeby cokolwiek zrobic u nich w pomieszczeniu, bo jak tylko przekraczalam prog, to juz je mialam na plecach lub glowie, nosy w uszach lub w kieszeniach, sznowrowki rozwiazane, wlosy w nieladzie, klucze zabrane - ojej co to bylo:lol: Jednak ich zaufanie do mnie sie przydalo kiedy pewnego razu samowolnie oddalily sie z miejsca swojego pobytu:roll: (albowiem zwierza z nich zmyslne:evil_lol: ), wystarczylo, ze mnie uslyszaly i juz siedzialy na mnie a nie na okolicznych drzewach i spokojnie wrocily tam gdzie byc powinny:multi:
One maja bardzo terrierowy charakterek:lol:

Posted

Czapla,czyżbyś pracowała onegdaj w płockim zoo?:-o :cool3:
To zdjęcie zrobiłam podczas wagarów:oops: (raz w roku można,nieprawdaż;) ).
Stałam przy ich klatce jak urzeczona!A zrobić im zdjęcie było strasznie trudno-one nie znają czegoś takiego jak bezruch!
Bardzo mi przypominają szkociaki:loveu: ,tak śmiesznie poruszają się po ziemi:loveu: .A jak zwinnie po drzewach latają!Cudeńka!

Posted

nie "onegdaj" tylko caly czas:lol: z tym, ze kiedys bylam "pogromca drapieznikow" wszelkiej masci, a teraz to tylko "rybak" jestem:lol:
Na wagary tez do zoo przychodzilam, oczywiscie niezaczesto:roll: :lol:
A ostronosy cialka tez maja podobne do szkotow - zwarte, umiesnione, sprawne i niesamowicie ciezkie:crazyeye:
Mam tez gdzies zdjecia moich ulubienic, chyba ich poszukam i jeszcze takie jak karmie z reki malymi kawaleczkami miesa tygrysice (raczki mam nadal obie:lol: ) i powspominam sobie....

Posted

Co się nie odzywacie?Halo,halo!Pisać co u Was i Waszych szkociaków!
Skracianka właśnie wróciła od fryzjera :cool3: :loveu: .Jak ja uwielbiam takie eleganckie,pachnące szkoty!:loveu:

Posted

A pewnie!:evil_lol: Przymierzała też różową obróżkę:lol: .
Scraciasta to zawsze ma największe powodzenie!Nawet gdy jej córki mają cieczki,kawalerowie podrywają tylko ją.:cool3:

Podczas gdy Scrata się fryzowała,ja męczyłam 9 letnią szkotkę Fla-Flę :cool3: .
Nauczyłam ją "siad" :p i bawiłyśmy się piłeczką :) .

Posted

Wojenka ciesze się, że ze Scracianką juz wszystko dobrze. Ona czarna jak węgiel, a Tobie penie siwych wlosów przybylo. Pamietaj na przyszlośc, że nowotwor i gorączka w parze nie chadzają.

Posted

Ogromnie się cieszę,że Scratka znowu lata za piłką :loveu: .
Niesamowite jak z dnia na dzień pies może zachorować.:shake:
A teraz ledwo się powstrzymuję od zgłoszenia jej na światówkę :evil_lol: .

Posted

Widziałam wczoraj biżuterię zrobioną przez babcię Wojenki:loveu: .Jest tak cudna,że chętnie nosiłabym na szyi i inne rasy :cool3: :loveu: .Najbardziej mnie zachwyciły:kerrak,airdeale,borzoi,bullik,afgan,york(taki fajny-dynamiczny:cool3: ).No i szkociak :p .Ale szkota dostaniemy na specjalne zamówienie-czarnego w mosiądzu:loveu: .
Polecam:razz: :evil_lol: .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...