Nitencja Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Wojenka ........ a niech sobie szkoty sa mutantami :cool3: ale za to jakie !!
Wojenka Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 :shake: W takim razie gdzie są granice postępu hodowlanego?Co będzie za kilkanaście lat?Może szkoty będą miały nibynóżki?Przeraża mnie to...Do czego dążymy w hodowli teriera szkockiego?Przecież one nie sa w stanie same się pokryć,urodzić...:shake: :shake:
Nitencja Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Wojenka..... ale szkot zostal uksztaltowany w takim wygladzie jaki ma teraz w 19 wieku i dlaczego ma sie to ma zmienic?? Uwazam ze nie ma w szkotach takich extremow jak sa w innych rasach: na przyklad w yorkshire terrierach.
Nitencja Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Ha a mysmy mieli dzis bardzo ale to bardzo mila wizyte :) Glownie to mial Matisse bo byla Scottieserwis i reszta szkockiej rodziny. Oczywiscie z tego calego zamieszania zapomnialam zrobic zdjec :oops: Teraz oczekuje opinii od hodowczyni czy Matisse ma sie tu dobrze ;-) Jeszcze raz dziekuje za tak mile odwiedziny i za swietnie spedzony czas :loveu:
Wojenka Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Nitencja napisał(a):Wojenka..... ale szkot zostal uksztaltowany w takim wygladzie jaki ma teraz w 19 wieku i dlaczego ma sie to ma zmienic?? Ejże,ejże...,Ch.Dundee czy Alister wyglądały nieco inaczej... Mnie one bardziej odopowiadałyby...,albo chociaż takiCh.Heather Goldfinger(ur.1929r.)...Myślę,że to byłoco innego niz współczesne szkoty(nie licząc tych "sznauceropodobnych";) )
Wojenka Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 A rodzinne spotkania są bardzo fajne!:cool3: Wojenka bardzo często się widzi ze swoim tatusiem,który przeprowadził się i mieszka trzy uliczki dalej!:eviltong: ;) I ppowiem,że jeszcze nigdy nie widziałam dziecka tak podobnego do rodzica!!!Wojenka to wykapana córeczka tatusia!!!Identyczne zachowanie,a i z wyglądu sie w niego wdała...:cool3:
Nitencja Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Wojenka, owszem masz racje . ale mialam na mysli ze jednak szkot tak nie jest "zniszczony: jak ow nieszczesny yorkshire lub owczarek albo inne rasy typu toy. A nibynozki mu chyba nie groza ;-)
scottieserwis Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 ja również dziekuję za super spędzony czas!!! :) Oświadczam, że Matisse ma sobie naprawdę rewelacyjnie :) paproch jeden no, zawladnąl calą rodzinką ;) Jak się wyśpię to jutro powklejam zdjęcia :D:D:D Dziękuje!!!!i cialuję wszystkich :D:D te szkoty walijskie też i walijczyki szkockie :D
scottieserwis Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 No dobra parę powklejam ;) na dzień dobry ze mną ;) grrrr paproch byl u wszystkich na kolanach :D dlatego czemu by nie mial mieć fotki z ciotką :evil_lol: tu wtulamy się w kolejne kolanka grunt to dobra perspektywa :D :diabloti: :diabloti: :diabloti: ten tylko do tych flaszek ciagnąl i nikomu nie chcial oddać ;) mysza czarnobylska też tylko Matyjaska :P (nawet uśmiechy mają już podobne:evil_lol: ) "ja już nie chcę zdjęć :P "
zadziorny Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Cudne foty Matyska :loveu: (a i Roxy się na jedno załapała :evil_lol:)
scottieserwis Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 taaa udalo się Roxy zlapać na jednym ;) blondyna jest świetna ...... w ciągnięciu wlosów :D:D:D i ściąganiu gumki z wlosów :D:D:D a Alex to tez zaczepialski straszny :D Wesola kompanija :) ale paproch widzać że rządzi choć patrzy bacznie na to co Alex robi :)
bos Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Proszę, Gwiazdor Matysek znowu w roli głównej w reżyserii scottieserwis.:lol: :lol: :lol: :lol: Toż to gwóźdź programu każdej wizyty u Nitencji :lol: :lol: :lol: :lol:
Murak Posted February 6, 2006 Author Posted February 6, 2006 Nitencja - ale gówniarz OBŁĘDNY!!!!!! czasem szkoda że one takie nie zostają i tu właśnie powstaje obawa hodowlana zeby jakiemuś szajbusowi nie wpadło do głowy wychodować szkoty miniaturki - wiecie jacy sa ludzie na spacerki chodzić sie nie chce a jeszcze jak piesek mieści sie w kieszeni to będzie super:angryy:, ja powiem wam szczerze że już i tak patrzę podejrzliwie (oczywiście po tym jak już złapię oddech po pierwszym szoku jakie piękne;)) na szkoty wystawowe - z firaną do ziemi i tak sobie myśle "kiedy ty miluszku ostatni raz widziałeś las?" Nitencja powiedz jako porofesionalista bywający po obu stronach "opisu wystawowego" jak na to patrza sędziowie?
Fritz Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Wojenka napisał(a)::shake: W takim razie gdzie są granice postępu hodowlanego?Co będzie za kilkanaście lat?Może szkoty będą miały nibynóżki?Przeraża mnie to...Do czego dążymy w hodowli teriera szkockiego?Przecież one nie sa w stanie same się pokryć,urodzić...:shake: :shake: Moze nie bedzie tak zle Wojenka:) ...przesledz sobie historie rasy Maltanczykow,pierwsze ponoc znalezione pochodza z grobowcow z czasow Ramzesa II a przetrwaly do dzis nie zmienione wlasciwie z wygladu mimo ze krzyzowano go z innymi rasami karlowatymi by zachowac to co bylo by nie doszlo do mutacji genow.
Fritz Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Nitencjo!!!Twoj maly Matysek z kazdym dniem piekniejszy:) serio cudny jest!!! A moze pare fotek siostry Matiska-Mishki (ah szkoda Nitencjo ze nie mieszkamy blizej siebie -male by sie cieszyly:)) Mishka na mikrospacerkach przed domem -troche nieauktualne fotki bo ze stycznia-niestety aparat mi padl i musze skanowac analogi a to trwa. :dog: :dog: :dog: :dog: :dog::dog: :dog: :dog: :dog: :dog: :dog: :dog: :dog: :kociak: :kociak: :kociak: :kociak: :kociak: :kociak: :kociak::kociak: :kociak: :kociak: :kociak: :kociak:
scottieserwis Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 ale Miska ma zajefajną mordkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jejku jejku!!!!!!! Fritz skanuj skanuj tego futrzaka :D:D:D:loveu:
Wojtek Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Murak, te dwie foty, normalnie - psychodeliczne psy rodziny Adamsów... :diabloti: ale jazda... :p
Murak Posted February 7, 2006 Author Posted February 7, 2006 no maluchy rodzeństwo krwi piekne !!!! ciekawe co u reszty tego miotu nie? Wojtek - to porównanie biorę na komplement;):diabloti: walczę z nowym aparatem wkrótce was zarzucę fotkami:cool1:
Wojenka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Fritz,Mishka super!:multi: Nitencja,dawaj foty na śniegu!:mad: Małe szkociaki sa słodziaki!:loveu: Murak,Ty też sie staraj!;)
Nitencja Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Wojenka zdjecia beda zimowe i to za chwilke ale na na galerii :)
Fritz Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Wojenka napisał(a):Fritz,Mishka super!:multi: Nitencja,dawaj foty na śniegu!:mad: Małe szkociaki sa słodziaki!:loveu: Murak,Ty też sie staraj!;) A dziekuje dziekuje:) Mam nadzieje ze Mishka bedzie taka ladna jak dorosnie jak Wojenka !Moze uda mi sie kiedys ja zobaczyc na zywo?:Cool!:
Fritz Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 A teraz Mishka domowa:) mam nadzieje ze nie tylko mnie ale takze Wam spodobaja sie fotki:P mimo dlugiego futerka jak na szkota:saeek:
Recommended Posts