Jump to content
Dogomania

czy są tu jakieś szkoty (prosimy zakladac oddzielne tematy!)??

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:shake: W takim razie gdzie są granice postępu hodowlanego?Co będzie za kilkanaście lat?Może szkoty będą miały nibynóżki?Przeraża mnie to...Do czego dążymy w hodowli teriera szkockiego?Przecież one nie sa w stanie same się pokryć,urodzić...:shake: :shake:

Posted

Wojenka..... ale szkot zostal uksztaltowany w takim wygladzie jaki ma teraz w 19 wieku i dlaczego ma sie to ma zmienic?? Uwazam ze nie ma w szkotach takich extremow jak sa w innych rasach: na przyklad w yorkshire terrierach.

Posted

Ha a mysmy mieli dzis bardzo ale to bardzo mila wizyte :) Glownie to mial Matisse bo byla Scottieserwis i reszta szkockiej rodziny. Oczywiscie z tego calego zamieszania zapomnialam zrobic zdjec :oops: Teraz oczekuje opinii od hodowczyni czy Matisse ma sie tu dobrze ;-) Jeszcze raz dziekuje za tak mile odwiedziny i za swietnie spedzony czas :loveu:

Posted

Nitencja napisał(a):
Wojenka..... ale szkot zostal uksztaltowany w takim wygladzie jaki ma teraz w 19 wieku i dlaczego ma sie to ma zmienic??

Ejże,ejże...,Ch.Dundee czy Alister wyglądały nieco inaczej...
Mnie one bardziej odopowiadałyby...,albo chociaż takiCh.Heather Goldfinger(ur.1929r.)...Myślę,że to byłoco innego niz współczesne szkoty(nie licząc tych "sznauceropodobnych";) )

Posted

A rodzinne spotkania są bardzo fajne!:cool3: Wojenka bardzo często się widzi ze swoim tatusiem,który przeprowadził się i mieszka trzy uliczki dalej!:eviltong: ;)
I ppowiem,że jeszcze nigdy nie widziałam dziecka tak podobnego do rodzica!!!Wojenka to wykapana córeczka tatusia!!!Identyczne zachowanie,a i z wyglądu sie w niego wdała...:cool3:

Posted

Wojenka, owszem masz racje . ale mialam na mysli ze jednak szkot tak nie jest "zniszczony: jak ow nieszczesny yorkshire lub owczarek albo inne rasy typu toy. A nibynozki mu chyba nie groza ;-)

Posted

ja również dziekuję za super spędzony czas!!! :)
Oświadczam, że Matisse ma sobie naprawdę rewelacyjnie :)
paproch jeden no, zawladnąl calą rodzinką ;)
Jak się wyśpię to jutro powklejam zdjęcia :D:D:D
Dziękuje!!!!i cialuję wszystkich :D:D te szkoty walijskie też i walijczyki szkockie :D

Posted

No dobra parę powklejam ;)
na dzień dobry ze mną ;) grrrr paproch byl u wszystkich na kolanach :D
dlatego czemu by nie mial mieć fotki z ciotką :evil_lol:

tu wtulamy się w kolejne kolanka

grunt to dobra perspektywa :D

:diabloti: :diabloti: :diabloti:

ten tylko do tych flaszek ciagnąl i nikomu nie chcial oddać ;)

mysza czarnobylska też tylko Matyjaska :P (nawet uśmiechy mają już podobne:evil_lol: )

"ja już nie chcę zdjęć :P "

Posted

taaa udalo się Roxy zlapać na jednym ;)
blondyna jest świetna ...... w ciągnięciu wlosów :D:D:D i ściąganiu gumki z wlosów :D:D:D a Alex to tez zaczepialski straszny :D
Wesola kompanija :) ale paproch widzać że rządzi choć patrzy bacznie na to co Alex robi :)

Posted

Proszę, Gwiazdor Matysek znowu w roli głównej w reżyserii scottieserwis.:lol: :lol: :lol: :lol:

Toż to gwóźdź programu każdej wizyty u Nitencji :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Nitencja - ale gówniarz OBŁĘDNY!!!!!! czasem szkoda że one takie nie zostają i tu właśnie powstaje obawa hodowlana zeby jakiemuś szajbusowi nie wpadło do głowy wychodować szkoty miniaturki - wiecie jacy sa ludzie na spacerki chodzić sie nie chce a jeszcze jak piesek mieści sie w kieszeni to będzie super:angryy:, ja powiem wam szczerze że już i tak patrzę podejrzliwie
(oczywiście po tym jak już złapię oddech po pierwszym szoku jakie piękne;)) na szkoty wystawowe - z firaną do ziemi i tak sobie myśle "kiedy ty miluszku ostatni raz widziałeś las?"
Nitencja powiedz jako porofesionalista bywający po obu stronach "opisu wystawowego" jak na to patrza sędziowie?

Posted

Wojenka napisał(a):
:shake: W takim razie gdzie są granice postępu hodowlanego?Co będzie za kilkanaście lat?Może szkoty będą miały nibynóżki?Przeraża mnie to...Do czego dążymy w hodowli teriera szkockiego?Przecież one nie sa w stanie same się pokryć,urodzić...:shake:
:shake:

Moze nie bedzie tak zle Wojenka:) ...przesledz sobie historie rasy Maltanczykow,pierwsze ponoc znalezione pochodza z grobowcow z czasow Ramzesa II a przetrwaly do dzis nie zmienione wlasciwie z wygladu mimo ze krzyzowano go z innymi rasami karlowatymi by zachowac to co bylo by nie doszlo do mutacji genow.

Posted

Nitencjo!!!Twoj maly Matysek z kazdym dniem piekniejszy:) serio cudny jest!!!
A moze pare fotek siostry Matiska-Mishki (ah szkoda Nitencjo ze nie mieszkamy blizej siebie -male by sie cieszyly:)) Mishka na mikrospacerkach przed domem -troche nieauktualne fotki bo ze stycznia-niestety aparat mi padl i musze skanowac analogi a to trwa.

:dog: :dog: :dog: :dog: :dog::dog: :dog: :dog: :dog: :dog: :dog: :dog: :dog:

:kociak: :kociak: :kociak: :kociak: :kociak: :kociak: :kociak::kociak: :kociak: :kociak: :kociak: :kociak:

Posted

no maluchy rodzeństwo krwi piekne !!!! ciekawe co u reszty tego miotu nie?
Wojtek - to porównanie biorę na komplement;):diabloti:
walczę z nowym aparatem wkrótce was zarzucę fotkami:cool1:

Posted

Wojenka napisał(a):
Fritz,Mishka super!:multi:
Nitencja,dawaj foty na śniegu!:mad:
Małe szkociaki sa słodziaki!:loveu:
Murak,Ty też sie staraj!;)

A dziekuje dziekuje:) Mam nadzieje ze Mishka bedzie taka ladna jak dorosnie jak Wojenka !Moze uda mi sie kiedys ja zobaczyc na zywo?:Cool!:

Posted

A teraz Mishka domowa:)

mam nadzieje ze nie tylko mnie ale takze Wam spodobaja sie fotki:P mimo dlugiego futerka jak na szkota:saeek:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...