martka1982 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Niedawno do schroniska w Koninie został przywieziony pudel o imieniu Toni. Toni został przywiązany z listem i torbą z jedzeniem do bramy w miejscowości Niedźwiady Duże. W liście było napisane: Przyjacielu !!! Wabię się Toni.Miałem bardzo dobrą Panią ale zmarła. Mną zajmował się jej mąż, niestety jest bardzo chory i nie ma siły się mną opiekować, sąsiedzi mu nie pomogą, rodziny nie ma. Chciał mnie oddać do schroniska ale jest tak przepełnione, że mnie nie chcieli. Jeśli mnie przygarniesz podam Ci łapę i pomacham ogonkiem. Jestem zdrowy, dużo nie jem. Daj mi suche jedzenie i wodę przegotowaną a Ci się odwdzięczę. Jeden kawałek karmy do psów wystarczy mi na cały dzień. Lubię być drapany pod szyją i klepany po pupie. Wykąp mnie raz w m-cu a uczesz chociaż raz w tygodniu. Zaopiekuj się mną będę Ci wdzięczny. Z poważaniem Toni Czy na dogomanii jest ktoś kto kocha pudle i byłby w stanie pomóc Toniemu? Pies ciężko znosi schroniskowe warunki, więc tymczas również jest jak najbardziej pożądany. Możecie sobie wyobrazić co musi przeżywać w schronisku pies, który do tej pory miał własny dom i kochającego właściciela.... Dodam tylko,że Konin jest 100km od Poznania, na trasie na Warszawę. Quote
PapryczkaChili Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 o rany.... serce się łamie... :-( widać, że pies zadbany, otoczony opieką.... mam nadzieję, że szybko znajdzie domek... Quote
Dorothy Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Biedak. Czy to pudel sredni czy miniatura? Jak sie zachowuje do innych psow? Quote
martka1982 Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 To pudel średni. Nie reaguje na inne psy(mieszka w pomieszczeniu z innym psem), jedyne co go cieszy to wyjście na spacer, poza tym stoi pod drzwiami i nasłuchuje co się dzieje, a jak chciałam mu zrobić zdjęcia to dostał takiej trzęsionki, ze dałam za wygraną (dlatego te zdjęcia nie są mojego autorstwa) Quote
Dorothy Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Jeny a czemu? przeciez zdjecia sa "nieinwazyje" , az tak sie bal? Biedak :-( jemu by moze allegro pomoglo. To rasowy pies... Quote
Atkaaaa Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 W jakim mały jest wieku? On bał sie flesza kiedy chciałaś zrobic mu zdjęcie czy czegos innego? Kurcze... on nie daje mi spokoju...:-( Quote
martka1982 Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Jutro zapytam czy wet ocenił już jego wiek, jak widzicie w liście nic o tym nie ma, więc trzeba ocenić po zębach. On się przestraszył, bo ja mam całkiem spory aparat i np mój pies też się go boi......po prostu pies widzi duży, czarny przedmiot i myśli,że może chcę go skrzywdzić...? Toni jest w schronie bardzo biedny...najgorzej mają psy,które wiedzą co to znaczy mieć dobrego właściciela i prawdziwy dom i nagle to tracą. Trafiają w obce miejsce, nikt już ich nie podrapie za uchem, nie wygłaszcze - na to w schronisku niestety nie ma czasu. Jeśli znacie jakiegoś dogomaniaka,który kocha tą rasę, to może dajcie takiej osobie znać,że jest tu taki pudelek. Będę wszystkim bardzo wdzięczna. Psy z naszego schroniska trafiały już do nowych właścicieli dzięki dogomanii, schronisko może zawieź psa do nowych właścicieli lub przynajmniej przewieź go przez część trasy, jeśli jest to daleko od Konina. Quote
iwa77 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Czekam w taki razie na info . o wieku psiaka i rozglądam się za DT dla niego ! Quote
martka1982 Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Po uzębieniu weterynarz oceniła wiek Toniego na około 8 lat Quote
iwa77 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Do góry pięknisiu . Trzeba się brać za ogłoszenia dla Toniego ! Proszę o podanie namiarów do ogłoszeń - telefon , mail ! Martka Ty masz kontakt ze schroniskiem ? Możesz coś bliżej napisać o Tonim jaki jest ? Quote
martka1982 Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Tak, jestem wolontariuszką, w schronisku jestem kilka razy w tygodniu. Toni jest u nas od niedawna i na razie to co mogłam o nim napisać z obserwacji, to już napisałam. To spokojny, bezkonfliktowy pies. Potrafi chodzić na smyczy, bardzo lubi spacery. Na razie jeszcze nieufny w stosunku do ludzi ale to dlatego,że nie zna nas jeszcze zbyt dobrze. Na początku było z nim źle - wymiotował z nerwów i stresu, dostał na wszelki wypadek antybiotyk. Już teraz jest ok fizycznie, ale psychicznie....- on przez ok. 8 lat miał dom i swoją panią i nagle to wszystko stracił. Jemu jest naprawdę ciężko. Namiary na pracownika schroniska - radek.schronisko@op.pl 782-985-738 oraz do mnie: martka1982@gazeta.pl lub PM Dane schroniska: Gajowa 7A 62-510 Konin (wielkopolskie) 0-63 243-80-38 Quote
iwa77 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 I jeszcze jedno pytanko - czy można sprawdzić czy on jest kastrowany ? Napisałaś nieufny w stosunku do ludzi ale rozumiem ,że nie reaguje agresją (wywołaną przez lęk )? Quote
Guest Roy-11 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Nie reaguje w ogóle agresywnie ale jest na prawdę mocno zestresowany. Baaardzo boi sie przedmiotów trzymanych w ręku (trudno jest mu zrobic zdjęcie), ucieka wtedy w kąt i trzesie sie jak galareta. Ten psiak ma przykra przeszłość, takie zachowanie nie wynika ze stresu związanego z utrata domu i trafieniem do schroniska :-( Quote
iwa77 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Biedny Toni - musiał "swoje" przeżyć .... Dzisiaj postaram się poogłaszać chłopaczka .:loveu: Quote
lizka121 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Na razie mogę tylko podnieść, i mieć na uwadze. Quote
joanika Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Nie ma nikogo z okolicy kto by mógł wziąć Toniego na tymczas? :placz: trzeba mu znaleźć nowy dom. zrobiłam mu 2 ogłoszenia http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1797070_pudel_pudelek_szuka_nowego_domu.html http://www.polskastrefa.eu/ogloszenia/pudel_pudelek_szuka_nowego_domu_184549_13340.html przydałoby się allegro, ja konta nie mam :-( Quote
martka1982 Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Dziękujemy za ogłaszanie Toniego. Szukamy mu DT lub najlepiej DS ale wiadomo jak jest - ciężko:( Quote
iwa77 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Ogłoszenia dla Toniego : E Oferty : Uroczy pudelek Toni / Psy > Pudle - Konin Gumtree Poznan : Uroczy pudelek Toni szuka domku - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Poznań Kokosy: Uroczy pudelek Toni szuka domu - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne Adopcjapsa: Ten uroczy pudelek wabi si� Toni. Ma ok. / Pudel / Adopcja psa. Og�oszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Jutro jeszcze dorobię ogłoszenia ! Quote
Recommended Posts