Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 997
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majqa']Szukam do odkupienia:

discus compositum ampułki
traumeel s ampułki

Jeśli..., licząc na cud, proszę o info na PW.[/QUOTE]

Traumeel S w ampułkach już nie jest dostępny w Polsce. Można kupić w Niemczech.Przypuszczam ,że z Discusem jest podobnie.
Traumeel jest dostępny w tabletkach i kroplach ( na alkoholu), maści i żelu.

Posted

[quote name='margoth137']mam do oddania 60 tabletek cardisure i 4 tabletki prilactone, po moim kochanym Teofilciu:((*) jak coś pisać na pw. Może jakiejś bidzie pomogą:([/QUOTE

Cardisure nie aktualny!!!!, Zostały tylko tabletki Prilactone i 2 opakowania furosemidu.

Posted (edited)

Może komuś został Baycox najlepiej 5% ale 2,5% też może być i nie potrzebuje. Ja miałam 2,5 ml, ale to za mało, a mam zwierzątko z wynicowanym odbytem, które ma kokcydiozę, walka o życie malucha trwa.

Nieaktualne, poradziłam sobie bez.

Edited by dorobella
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

[SIZE=4][B]BARDZO PILNE!![/B][/SIZE]

[B]Czy nie ma ktoś tych leków??
[/B][B]dla chorego Hektora :[/B]
[QUOTE]esentiale
hepatil
kreon (moze być ludzki, albo zwierzęcy)
[/QUOTE]

Edited by Crys
Posted

[quote name='yolanovi']mogłabym przekazać heptil 150 mg, ale niewiele tego mam bo tylko 6 tabletek :([/QUOTE]

Każda ilość nas ratuje.
Bylibyśmy wdzięczni.

• 2 weeks later...
Posted

Mam do oddania INSULINĘ Insulatard i Novorapid . Nie orientuję się w psiej cukrzycy, ale jeśli by się jakiemus pieskowi przydała to chętnie oddam. Insulatard : 4 ampułki pełne z otwartego opakowania, Novorapid 4 ampułki z otwartego i jego całe z 5 ampułkami. Ważne do maja 2015, przechowywane w lodówce.

Mam też zastrzyki FRAXIPARINE 10 strzykawek ( całe nowe opakowanie) - jest to przeciwzakrzepowe bodajże. Ważne do lutego 2016.

Posted

Oddam lek dla trzustkowca Lipancrea 16000.
Lek ten przyniósł do domu mój tato ( jest lekarzem),otrzymał bezpłatną próbkę.Termin ważnosci jednak konczy sie w tym miesiącu więc chciałabym wysłac jak najszybciej,najlepiej jesli by tego leku potrzebowało zwierzątko bez domu,wtedy dodatkowo wyślę na swój koszt.

• 2 weeks later...
Posted

Oddam [B]DICORTINEFF - VET[/B] (+ ulotkę i opakowanie) - do uszu/oczu - zostało malutko, ale może na 2-3 razy jeszcze starczy.
Na opakowaniu pisze, że na receptę.
Ważność - 05.2014

Mam na zbyciu jeszcze [B]ORIDERMYL[/B], maść do oczu/uszu, również na receptę (+ ulotkę, opakowanie i czysty, gumowy wkład (nie wiem jak to nazwać) do lepszego spłynięcia maści do ucha).
Jako że na maść trochę się wykosztowałam (50 zł), a zostało jeszcze trochę ponad połowę, liczę na niewielki zwrot kosztu w postaci kilku(nastu) zł.
Ważność - 07/06/2014

Znalazłam jeszcze ćwierć tabletki na odrobaczenie [B]Dehin[/B] (ważność - 04/2016) i pół tabletki, też na odrobaczenie, tylko trafiło mi się opakowanie z nazwą po rosyjsku i bez daty ważności (ale podejrzewam, że ma długą datę - kupowane niedawno) - oddam za darmo.

Ew.mogę pokryć koszty wysyłki, jeśli leki trafią do bezdomniaków.