Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pewnie z was już o nich słyszała albo nawet je ma ale ja spotkałam się z tym pierwszy raz... Słyszałam tylko o obrożach odblaskowych...
Uważam że to chyba dobry pomysł, szczególnie na takie ponure i ciemne zimowe dni kiedy zmrok przychodzi szybko... Wydaje mi się że to zwiększa bezpieczeństwo psa jeśli np ktoś idzie poboczem ze swoim czworonogiem [chociaż i tak pies powinien iść zawsze 'dalej od ulicy' niż jego właściciel a nie odwrotnie]
OPASKI ODBLASKOWE NA PSIE ŁAPY - 4szt. - HIFIKIA (520172524) - Aukcje internetowe Allegro
Macie już coś takiego? czy to się faktycznie sprawdza?

Posted

Dobry temat, ja miałam kupic ale stwierdziłam ze mój diabełek bedzie niezadowolony ze cos mu do łap przyczepiam :roll:... ale obroze odblaskowa kupie...hmm niedlugo :cool1:

Posted

Mój Piesio ma kamizelkę odblaskową firmy Trixi i smycz, jest zabezpieczony na wszystkie strony. Można go obejrzeć na forum pona (Nasze psy}w wątku Wigor na str.8
Pozdrawiam Jola i Wigor

Posted

Wolę coś co świeci własnym światłem, bo nie zawsze chodzę tam gdzie jest jakieś źródło światła pozwalające lokalizować zwierzaka. Używam dlatego światełka - pulsacyjne, czerwone, dla psa. :)

Posted

O świetny pomysł z tymi światełkami ;] W zwykłym zoologicznym można takie dostać?
Opaski są chyba bardziej zabezpieczeniem przed samochodami i zwiększają widoczność na jezdni i tu chyba tylko o to chodzi ;] Chyba że ktoś na spacer z latarką chodzi i będzie na psa ciągle świecił ;]

Posted

No właśnie...moze ja też takie coś kupię mojej Abrusi.Tylko co jest bardziej widoczne? te opaski na łapy czy obroża?? mi się wydaje że te opaski.Więc chyba zainwestujemy ;)

Posted

kredka napisał(a):
No właśnie...moze ja też takie coś kupię mojej Abrusi.Tylko co jest bardziej widoczne? te opaski na łapy czy obroża?? mi się wydaje że te opaski.Więc chyba zainwestujemy ;)

Producent napisał, że dla długowłosych lepsze opaski bo obroża ginie w sierści np. u haskich , nie wiem tylko czy pies by lubił mieć opaski na łapach . Wolałabym światełko migocące przy obroży( Władczyni o tym pisze powyżej) ale nie mogę znaleźć tego w zoologikach.

Posted

Ja wypróbowałam czy mój pies miałby ochotę nosić coś takiego zakładając mu takie zwykłe materiałowe paski zapinane na rzepami na łapy... Na początku suńka trochę się buntowała i była zaciekawiona tymi 'ozdobami' ale komenda 'zostaw' i kawałki pieczywa które uwielbia ;) podziałały i już nie ruszała, chodziła sobie normalnie ;]
Więc może zainwestuję ;) i jak będę już miała i przetestuję dokładnie to napisze jak się sprawdziły.

Posted

Jesli chodzi o elementy odblaskowe to ja raczej skłaniam się ku kamizelce. Niektóre psotne psy z pewnością nie pozwolą sobie czegoś do łap przyczepiać.

Jednak najlepsze są światełka, ale u mnie w mieście raczej nikt nie dba o to :angryy: