pajunia Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Prosimy bardzo o pomoc w szukaniu domu dla Sprintera. Sprinter to mlody, moze 1,5 roczny chart polski z domieszka. Wyglada troche, jak Geryhound. Sprinter to duzy, niesamowicie zywiolowy i energia napakowany psiak. Ludzi uwielbia, niestety nie toleruje innych psow, nawet suczek. Ale to moze byc wynik jego niezbyt czestych kontaktow z innymi psami. Poniewaz jest bardzo zywiolowy i potrafi kazdego, innego psa staranowac, balismy sie go do innych psow dac. Sprinter mieszka sam w pomieszczeniu 800qm, aby mial wystarczajaco duzo miejsca, ale on sie u nas marnuje. Sprinter ma wszelkie szczepienia, ale nie jest wykastrowany. Jest naprawde cudownym, pieknym psiakiem, ale u nas nie jest mu dobrze. On potrzebuje stalego kontaktu z bliskim mu czlowiekiem, a tego nie potrafimy mu zapewnic. Potrzebuje pilnie domu z z duza dzialka lub inna mozliwoscia, gdzie moglby sie wyszalec. Potrafi ladnie chodzic na smyczy i zna podstawowe komendy, ale tego co najwazniejsze, nie ma. Bliskiego mu czlowieka. I dlatego bardzo prosimy o pomoc w szukaniu dla Sprintera, odpowiedniej rodziny. Moze charciarze nam beda mogli pomoc? Prosimy bardzo.
pajunia Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Jaka szkoda, ze Sprinter nie ma np. wydlubanych oczu, nie jest poraniony, czy ciezko pobity. Wtedy na pewno by wzbudzil wielkie zainteresowanie i poruszenie. A on jest tylko zwyczajnym psem w potrzebie, ktory koniecznie potrzebuje swojego domu i swojej rodziny i on tylko ma rany na duszy, nie na ciele. Wiec nie jest medialny.:placz: Moze jednak ktos cie Sprinterku zauwazy i pomoze nam w oglaszaniu ciebie.:placz:
ata Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 pajuniu - najpierw warto bylobygo wykastrowac....po zabiegu powinien sie chociaz troszke wyciszyc:roll: (chodzi mi o agresje do innych psow)... fajny psiak:loveu:
pajunia Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Jest juz do kastracji zaplanowany, tylko przed nim mamy jeszcze 4 inne psiaki, ktore w stadzie sa i dla nich kastracja jest wieksza koniecznoscia.
pajunia Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Cudownie by bylo, gdybys mu mogla Allegro zrobic. Kontakt na przytulisko 058/5608180, na Zosie. Dzieki Andziu.
andzia69 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 allegro dla Sprintera: Chart Sprinter szuka swojego domu! (534329721) - Aukcje internetowe Allegro w treści napisałam, ze chłopak jest wykastrowany coby jakieś pseudo po niego nie dzwonili, kłusowniki pewnie też nie będą, bo jak wykastrowany to i polować nie będzie:diabloti:
pajunia Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Andziu, nie masz pojecia, jak Ci wdzieczna jestem. Bardzo, bardzo Ci dziekuje. Moze akurat uda sie chlopakowi. Dzieki.:buzi::buzi::Rose::Rose:
Reksiu21 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 To ja go przynajmniej podniose. :roll: Uwielbiam charty!:loveu:
pajunia Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 No niestety, Sprinter nikogo nie interesuje, na nieszczescie jest caly i zdrowy, i nie zagraza nic jego zyciu. Gdyby byl umierajacy, to by juz dawno zainteresowanie bylo. A on , biedak tylko domu szuka.:placz:
andzia69 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 zgłosił się fajny dom: Stajnia Buńczuk - Galeria - Przegląd ale mają psa...wyskastrowanego wyżełka.... Pajunia - co myślisz?????? w razie co podam ci telefon albo e-maila
pajunia Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Andziu, podaj , wyslij na jamniczka@aol.com U nas sie dwa domy zglosily, ale :mad: nic nie warte.
beka Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 A Ambra wie o nim?? ona chyba pomaga w adopcjach chartów..
pajunia Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Ambra wie, tylko tez nie moga duzo pomoc, gdyz Sprinter niezbyt dobrze sie zgadza z innymi psami . a charciarze przewaznie wiecej psiakow w domu maja. .
Granula Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 znalazłam Sprinterka na allegro i założyłam mu wątek na charcim forum Świat chartów :: a teraz znalazłam też jego wątek tutaj :razz: może Sprinterka ktoś w końcu zauważy :roll: może Sprinterowi po kastracji ta agresja do innych zwierzaków przejdzie :roll:
Ambra Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Jest naprawde pieknym psem i tak mi przykro ze nie mogę pomóc. Gdyby tolerował inne psy to napewno siedziałby juz albo w dt albo w ds. Ludzie którzy mi pomagają mają ogromne serce i możliwości ale tak jak Pajunia napisała mają też inne charty w domu. Sprinterku może jednak pokochasz towarzystwo... każde spotkanie z przedstawicielem czworonogów tak nieciekawie sie kończy?:roll:
pajunia Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 jeszcze Andziu nie. Musi poczekac. Mamy dwie sunie teraz po ciezkich operacjach i one wymagaja specjalnej opieki, dlatego , gdyby Sprintera teraz wykastrowac, nie byloby nikogo, kto moglby nad nim czuwac.
aisai Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Sliczny chart polski z domieszka, swojego czlowieka wypatruje. :loveu: Pajunia, czy on juz wykastrowany? Aisai
Ambra Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 jak sie miewa Sprinter? czy cos sie zmieniło? tak teraz jeszcze raz przeanalizowalam watek i szkoda ze on nie trafil do ludzi jak mial te 4,5 miesiecy kiedy sie u Was pojawił! całkiem inna praca z takim psem i inna socjalizacja.... czy oon nadal tak w odosobnieniu i bez socjalizacji żyje?/:roll:
Ambra Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 zainteresowałysmy sie sprawa Sprintera - szuka on oficjalnie domu - tak? była tam moja znajoma - jest chatny na psa - ale dzis sie dowiedziałysmy od pracownika - przekazywał informację od włascicielki psa - czyli jak sadze od Ciebie Pajuniu że pies jest na sprzedaż za 350 zł!!!! to istna granda! szukasz domu od ponad roku a jak dochodzi co do czego to za psa żadasz 350 zł? prosze o wyjasnienie sprawy! czy pies jest do adopcji czy ma spedzic dożywocie w swoim boksie ??
kaLOlina Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 no bo u Pajunia psy sprzedaje...:angryy: dba o nie-wiadomo, za zadbany towar wiecej mozna 'wyciagnac'... niestety, ja od dawna wiem, ze to przytulisko to niezly biznes...niejedna oferte sprzedazy po niemiecku i za astronomiczne kwoty z przytuliska Pajuni widzialam...dlatego tez chetnie biora szczenaki i szczenne suki:angryy: szkoda gadac... to co??teraz dostane bana??
Recommended Posts