Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MUFKA – to małe, istne cudo. Wygląda jak miks cairn teriera – tylko jej włos jest bardziej miękki w dotyku. Taka ciepła, miła mufka.
Ma około roku – trafiła pod naszą opiekę i do przytuliskowej klatki niedawno, razem z Mrówą, Moną i psiakiem o imieniu Rico.
Przemiła jest Mufka, przytula się ufnie do człowieka, jest zawsze pierwsza do głaskania. Jakby prosiła – zobacz mnie, wybierz mnie.
Martwię się, że w warunkach przytuliska jej śliczna włosowa okrywa niebawem straci taki piękny wygląd.
Mufka bardzo potrzebuje domu – na zawsze, na całe Mufkowe życie.
A co za to da Mufka – to co ma najcenniejsze – psią wierność. To niebagatelna zapłata – to najwspanialsza sprawa – wierność psa. Machanie jego ogona i jego obecność przy nas, nieważne jacy jesteśmy: bogaci czy biedni, ładni czy brzydcy, dobrzy czy źli.
One tak nas kochają.
Mufka też taka będzie, to widać po tym jak się garnie do ludzkich rąk.

Mufcia ma książeczkę zdrowia, komplet szczepień.
Przed wydaniem do domu zostanie wysterylizowana.

I cała czwórka

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona taka jakby zrezygnowana jest. Sporo czasu cała czwórka biegała razem bez opieki i domu. Ciekawa jestem ich historii. Jak się spotkały?

Teraz najpilniejsze są domy - to młodziutkie psiaki i takie małe.

Posted

Dzięki wielkie za oferowany tymczas dla suni. Własnie dzisiaj napiusała do nas Beata, która z nami współpracuje - że może jeśli nie na dom stały, to miałaby tymczas dla Mufci. W naszych rejonach, czyli myślę, że nie ma sensu wieźć ją daleko. A tym samym jest szansa na tymczas dla jeszcze jednej suni - może np. z Zamojskiego schronu lub innego gdzie maleństwa pilnie szukają pomocy.

Jeszcze raz dzięki - na Ciebie Agusiazet - zawsze można liczyć.:calus: