Jump to content
Dogomania

Starszy psiak, z ciepłego domu do zimnego boksu ! MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

:laola::laola:

Słuchajcie:crazyeye:Maniuś o godz 13 opuścił zamojski raj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdjęcia wrzuce wieczorem ,bo teraz korzystam z neta u kolegi w pracy!!!!

zabrałyśmy go dzisiaj z Torusią i pojechał na przetrzymanie do 18 tej do naszej koleżanki z fanclubu ,bo ma przyjechać po niego Murka i zabiera go do siebie na 10 dni.Pózniej wraca do nas na miejsce Zibiego i jak wiecie spotka sie i będzie mieszkał z Wilusiem swoim przyjacielem .
trzeba będzie Murce dzisiaj przelac kase zatransport i za te dni hotelowe.

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super!!! Nie mogę uwierzyć. Maniuś poza schronem:multi::multi:.
Dzięki Murka!!! Funia ,jak to dobrze,że te psiaki Ciebie mają.
Jak wygląda sprawa wpłat? Czy wystarczy?

Posted

Maniuś jest już u nas.
Przepraszam, że tak późno się odzywam i w dodatku bez fotek, ale mamy kilka dni wyjeżdżania i przyjeżdżania psów i jest co robić.

Maniuś jest spokojnym psiakiem, ale charakterek ma ;) Ogonek zadziera ostro do góry i obsikuje każdy napotkany krzaczek i drzewko :razz: Wobec psów jest nastawiony pokojowo, ale nie będąc pewnym reakcji jeży się i warczy.
Jest zdezorientowany i trochę nerwowy. Trzeba wszystko przy nim spokojnie robić, bo boi się gwałtownych ruchów. Na smyczy w miarę chodzi, ale jak go coś zainteresuje to ciągnie jak koń ;)
Strupy na uszach świadczą, że obrywał od kolegów z boksu...

O fotki postaram sie jutro.

W kwestii płatności to myślę, że rozliczymy się jak Maniuś pojedzie - będzie wiadomo dokładnie ile będzie trzeba. Jego doba hotelowa to koszt 6,50 zł (+ karma, którą dostaliśmy od EMIRu), więc nie będzie tego wiele ;)
Koszt przejazdu po Maniusia to 30 zł.

Posted

Nika ,trzeba by było pozbierać z wszystkich postów deklarację i wpisać na początku ile tego mamy :cool3:

Randa pisze gdzie wpłacać ,no moze do Diabełkowej ona ma całośc to moze do niej :oops:

Posted

Maniuś się powoli rozkręca. Podchodzi na głaski i wita machającym nieśmiało ogonkiem. Nie jest jakiś bardzo wylewny, ale widać, że brakowało mu człowieka i ciepła. Myślę, że jak już zaufa całkowicie i się oswoi z nowym miejscem, to będzie z niego bardzo wierny pies.
Nie reaguje już nerwowo, można z nim wszystko zrobić. Tylko często sztywnieje i odchyla uszy do tyłu, wygląda to groźnie, ale nie trzeba się wcale tego obawiać. To sposób Maniusia na odstraszanie innych psów lub jego postawa w sytuacjach niepewności.
Myślę, że Maniuś nie mieszkał w domu, nie wiedział np. co to są schody. Ale szybko się naczył, że prowadzą na spacerek ;) W ogrodzie jest w swoim żywiole.
Obecnie Maniuś zajmuje apartament razem z Malwinką. która o dziwo ucieszyła się z towarzystwa :cool3:

Posted

diabelkowa napisał(a):
nika szelki... :siara::siara:

Oj wiem, wiem, ale w tym tygodniu wogóle nie miałam czasu pojechać na pocztę :oops:
Mam kilka innych spraw, tak więc w poniedziałek napewno wpłacę.

Posted

Kasia jakie piękne zdjęcia ,to całkiem inny Maniuś .Jakie piękne oczka i szpanerski łańcuch na szyi :cool3:
Zrobił sie chłopak super:eviltong: