Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spinka ma niewiele ponad rok. Przyjechała do mnie razem z Muszką, do domu tymczasowego. Ale ten dom to buda i kojec... :shake:

A Spinka jest wesołym psiakiem, ufnym i radosnym, garnie sie do rąki i drepcze przy nodze, by tylko być blisko czlowieka.... Skacze z radości, gdy tylko się na nią spojrzy. Szczuplutka, długonoga, z nastroszoną sierścią, ale roześmianym pyszczydłem.
Sunia jest niewielka, do połowy łydki, ma półdługa sierść. To prawdziwa piekność, już nabrała ciałka!
Została wysterylizowana 11 lutego.

Kontakt:
dotomka@vp.pl
0692 781 745

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Therion napisał(a):
Głowka u niej piczerkowo-chichuachua.

taaaa, cech różnych ras ma to maleństwo duzo, no moze jamnika zabrakło :evil_lol:

Posted

Żebym mogła te suczki wziąć do domu, do salonu, ale nie mogę - umowa z rodziną była jasna, buda w sadzie i tu moze sobie jakis biedak czekać na dom staly :shake: Wiec raczej szybko powinny szukać swego miejsca na zeimi.

Posted

Dobrze że jest(chociaż a może aż) ta buda - inaczej siedziałyby w schronie bidulki...
Ja też trzymam kciuki za szybciutką adopcję...

Posted

Pewnie jeszcze nie...Nie nadaje sie do pisania rzewnych kawalkow, moze ktos potrafi? Wstawic taki tekst na pierwsza strone i wtedy mozna ladnie kopiowac i oglaszac:roll:( powiedzial co wszyscy wiedza:oops:)

Posted

Mam tylko dylemat- na sterylizację wg mnie jest za młoda, wg stowarzyszenia i Ada-jeje - powinna być poddana zabiegowi. Nasz lekarz jest 35 km od nas, wieźć ja tylko po to, by ocenił czy mozna , czy czekać, to szkoda psa i naszego czasu i pieniedzy.
Ale z ogloszeniami mozemy ruszyć, proszę bardzo o pomoc.

Posted

malagos napisał(a):
Mam tylko dylemat- na sterylizację wg mnie jest za młoda, wg stowarzyszenia i Ada-jeje - powinna być poddana zabiegowi. Nasz lekarz jest 35 km od nas, wieźć ja tylko po to, by ocenił czy mozna , czy czekać, to szkoda psa i naszego czasu i pieniedzy.
Ale z ogloszeniami mozemy ruszyć, proszę bardzo o pomoc.

sadze, ze z ogloszeniami mozna ruszac

co do sterylizacji..hmmm ja bym poczekala mlodziutka jest, malgosia ma oko:-o
zanim znajdzie domek troszke czasu uplynie, choc sliczna ona jest sliczna

moze byc tak, ze domek zaraz znajdzie ..no ale i sprawdzenie domku i transport troche czasu zajmie jesli nawet szczescie dopisze juz zaraz...

natomiast
bez sterylizacji bym nie oddawala,
w ogloszeniach zastrzec, ze zostanie wysterylizowana przed adopcja, to i wygodniej dla ludzi i bezpieczniej dla suczki, choc mniej wygodnie dla malagos:-( trzeba bedzie jeszcze raz jechac do weta

czasu uplynie nieco suczka i starsza nieco do sterylizacji..tylko te 70 km:placz:
a moze bedzie juz wiosna? i latwiej dojechac
zycze oczywiscie by jaknajszybciej domek znalazla

Posted

Poprosiłam Isadorę o allegro - dzieki niej super dom znalazła moja Nesca....

Proszę o pomoc w innych ogloszeniach :oops:....

Masienka, na pw daja Ci namiary i dziekuję z góry :multi:

Posted

Pokazujemy się na pierwszej....
Mój wet. zawsze trąbi żeby sterylizować po pierwszej cieczce....
No oczywiście trzeba jeszcze odczekać żeby "wszystko" doszło do normy - czyli zeszła opuchlizna po cieczce....
Ale jakby był dom ...
Zależy jacy ludzie się trafią ....
Pewnie że najlepiej wydać małą po sterylce.....
Ale z drugiej strony jakby miała do wyboru poduchy lub kojec to...:roll:
O rany...

Posted

Zdania na temat sterylizacji przed pierwsza cieczka sa podzielone,jedni to robia inni nie, ja osoboscie nie zauwazyłem jakis negatywnych nastepstw wczesnego zabiegu, no ale Malagos decyduje.

Posted

Ech to jeszcze maluch, chyba za wczesnie na sterylke, ja moja wysterylizowalam kiedy miala teoretycznie 9 miesiecy...A wumowie jest przeciez punkt o sterylizacji i nalezy wpisac jej date, no a potem egzekwowac.

Posted

Cały kłopot w tym, jak egzekwować. przyszly właściciel się zobowiaze, ale kto go sprawdzi i co mu zrobi, jak powie "wypchaj się kobieto"

Posted

W tej chwili, poki nie ma domku, nie ma co mówić o sterylce. Tym bardziej, że po sterylce do budy nie wróci :shake:.
Jak znajdzie się domek to ze sterylką damy radę. Nie martw się Małgoś, jak coś to zrobimy w Warszawie ;), byle domek się szybko znalazł.

Domki dla małych ślicznych kotków i większych ślicznych kotków potrzebne w dużych ilościach. Koty z cmentarza bardzo proszą.

Posted

Masienka, bardzo dziekuję za ogloszenia!
Isadorkę prosiłam o allegro.

Ewuś, nawet jak bedzie po sterylizacji, pobedzie w domu do zdjecia szwów i wróci do budy. Taka umowa.